tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post9115265705557677540..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Tart sa višnjamaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger114125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9321237494493738592022-12-06T12:13:05.177+01:002022-12-06T12:13:05.177+01:00Da li ste mozda probali sa jos nekim vocem? Npr ma...Da li ste mozda probali sa jos nekim vocem? Npr malinama?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-45739086474621475022022-09-18T23:55:20.311+02:002022-09-18T23:55:20.311+02:00Благодарим на рецепту! Свако добро..
Благодарим на рецепту! Свако добро..<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19358828839961800962022-02-19T19:39:53.793+01:002022-02-19T19:39:53.793+01:00Majo,da li umesto maslaca može mast?Majo,da li umesto maslaca može mast?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10942150019568572185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1930878927659458292021-05-11T14:44:56.196+02:002021-05-11T14:44:56.196+02:00Recept je odlican! Posebno sam odusevljena zbog st...Recept je odlican! Posebno sam odusevljena zbog studioznosti kojom ste pristupili i podelili sa nama bas svaki detalj! PozdravAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13322010349537950496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79873391052909474162021-03-11T23:45:39.844+01:002021-03-11T23:45:39.844+01:00Ćao Marta,
Kora jeste tvrđa, tu nisi pogrešila. Za...Ćao Marta,<br />Kora jeste tvrđa, tu nisi pogrešila. Za fil i voćni deo - ne znam ni ja, sa ove udaljenosti... Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9108074120503774662021-03-10T08:57:39.972+01:002021-03-10T08:57:39.972+01:00Meni nista nije ispalo kao Vama Majo iako sam sled...Meni nista nije ispalo kao Vama Majo iako sam sledila sva Vasa uputstva.kora mi je bila pretvrda da se nije mogla seci, a fil od zumanaca previse redak.vocni fil sa visnjama je bio srednje zalostan.ne znam gde sam pogresilaMartahttps://www.blogger.com/profile/04212999099258491812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19851247609614259912020-07-04T21:26:08.846+02:002020-07-04T21:26:08.846+02:00Bogami se namucih da spremim i isprlja sto suda..n...Bogami se namucih da spremim i isprlja sto suda..nadam se da ce valjati. Sl.put kupujem😂Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17037901024830037781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9226876680235200642020-05-04T14:29:02.870+02:002020-05-04T14:29:02.870+02:00Testo i vocni fil sam pravila po ovom receptu i ta...Testo i vocni fil sam pravila po ovom receptu i tart je odlicno ispao. Hvala na receptu!<br />Testo se moze izbockati i stapicem za raznjice.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16414293335586688972020-04-13T19:43:40.775+02:002020-04-13T19:43:40.775+02:00Divno! Hvala ti veliko! :)Divno! Hvala ti veliko! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-84629209772073473292020-04-12T14:38:11.596+02:002020-04-12T14:38:11.596+02:00Kakva je ovo radost za nepca! Hvala puno na detalj...Kakva je ovo radost za nepca! Hvala puno na detaljnom uputstvu, uspeo je kao da sam poslasticarka 😊Minahttps://www.blogger.com/profile/17458259417401276986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58861724040086939812019-03-29T21:17:06.983+01:002019-03-29T21:17:06.983+01:00Hvala što si pravila i javila :) A za koru - verov...Hvala što si pravila i javila :) A za koru - verovatno je do vremena pečenja, a i rerne su različite... Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-66895995286449943332019-03-24T14:08:38.661+01:002019-03-24T14:08:38.661+01:00Predivan tart. Ja sam pekla otprilike 21minutu, a ...Predivan tart. Ja sam pekla otprilike 21minutu, a upalila ventilator na zadnje 2 minute, ne znam zasto i mislim da sam tu zeznula..Kora mi je pretvrda.Na krajevima je tamnija jos od tvoje(a i ti si rekla da ti je prepecena)...tako da...vjerovatno je najbolje da sledeci put ipak pecem krace.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16804060779230215119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38921372452172313072019-01-10T16:19:51.610+01:002019-01-10T16:19:51.610+01:00To sa ukusima je nezgodna stvar, meni je ovde slas...To sa ukusima je nezgodna stvar, meni je ovde slast potaman, pa mogu samo da nagađam - smanji na 50% šećer i iz kore i iz fila. Iz kore možeš čak i skroz da izbaciš, ili staviš samo jednu kašiku...Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71784959152313182462019-01-08T02:46:06.698+01:002019-01-08T02:46:06.698+01:00Zaboravih da čekiram "Notify me".Zaboravih da čekiram "Notify me".Ivahttps://www.blogger.com/profile/03208169219394708212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-41918063737278557862019-01-08T02:45:23.292+01:002019-01-08T02:45:23.292+01:00Posle mnogo vremena ponovo sam pravila tart po vaš...Posle mnogo vremena ponovo sam pravila tart po vašem receptu - koristila sam ovaj fil, maline i malo tanje testo korišćeno u linkovanim receptima. U maline nisam dodala više šećera od one količine koju je zahtevao Dr. Oetkerov crveni preliv za tortu, za ostalo sam poštovala mere. No, i dalje je preslatko za moj ukus. Koliko šećera mogu da uklonim iz kore i punjenja, da slatkost primarno dolazi od voća? Hvala. :)Ivahttps://www.blogger.com/profile/03208169219394708212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-85271658236151722062018-08-25T23:41:19.954+02:002018-08-25T23:41:19.954+02:00Ma bravo!
Šta je godinu dana, prođu je dok trepn...Ma bravo! <br /><br />Šta je godinu dana, prođu je dok trepneš!<br /><br />Ja imam jedan pleh, onaj pekarski, sa rupicama na dnu, kupljen pre bar dve, možda i više, i još rernu nije video... Ali ima vremena :)<br /><br />Hvala ti od srca!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-464475788365105542018-08-24T18:45:59.045+02:002018-08-24T18:45:59.045+02:00Koliko je samo vremena prošlo kada sam Maju pitao ...Koliko je samo vremena prošlo kada sam Maju pitao za savet u vezi kupovine posude u kojoj da pečem koru (keramička ili posuda kojoj se vadi dno) gledam komentar i skoro godinu dana. Naravno uredno sam kupio obe posude posle par dana od tog dopisivanja i isto tako su uredno stajale u ormariću :D Prekjuče mi nešto dunulo i rekoh "sada ga praviš" i moram reći napravio sam grešku, a to je što sam toliko čekao da napravim taj predivni tartić. Ne znam odakle da krenem možda od one hrskave korice koja je "bruka", ali tu je i onaj lepi nežan fil kao i kiselkasto želirano crveno voće (to mi je bilo pri ruci). A možda sve to zajedno mu daje tu slast. Led je probijen bar što se tiče ovog recepta :D <br />Hvala Majo za recept.Nenadhttps://www.blogger.com/profile/05230585899876967263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29156790741461526442017-12-28T14:08:46.776+01:002017-12-28T14:08:46.776+01:00Hvala :)
Tehnički sigurno može, ali imaj u vidu d...Hvala :)<br /><br />Tehnički sigurno može, ali imaj u vidu da su višnje iz kompota ukusom drugačije od svežih/odmrznutih, nekako su "razblažene".<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57554207684308598172017-12-28T14:05:06.855+01:002017-12-28T14:05:06.855+01:00Sve pohvale za recepte i detaljan opis (pogotovo z...Sve pohvale za recepte i detaljan opis (pogotovo za nas pocetnike). Imam jedno pitanje: da li bi mogle da se stave visnje iz kompota?Biljanahttps://www.blogger.com/profile/06618219395795235131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81822723195388845272017-11-05T18:07:45.542+01:002017-11-05T18:07:45.542+01:00Divne vesti! Hvala! :)Divne vesti! Hvala! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36727311064422128182017-11-05T15:32:45.227+01:002017-11-05T15:32:45.227+01:00Super je, pravila sam ga i nista ne bih menjala. P...Super je, pravila sam ga i nista ne bih menjala. Pravo savrsenstvo krema, voca i prhkog testa.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/15904972882784494102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54767228725957714662017-10-26T19:05:49.865+02:002017-10-26T19:05:49.865+02:00Dobra ti je ova prva rečenica :) Dogovoreno, javlj...Dobra ti je ova prva rečenica :) Dogovoreno, javljam kada isprobam.Nenadhttps://www.blogger.com/profile/05230585899876967263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80521341652472283752017-10-26T15:21:19.748+02:002017-10-26T15:21:19.748+02:00Ja bih uzela i jednu i drugu :) Jer mi je bela ker...Ja bih uzela i jednu i drugu :) Jer mi je bela keramička pukla odavno, a baš sam je volela, a sa dnom koje se vadi nemam okruglu! Imam neku duguljastu četvrtastu i to je, ako mene pitaš, super fora, zaista je olakšano vađenje tartova. <br /><br />E sad, da l' će po ovim merama tart u većem kalupu (31) samo biti niži/tanji, ili će možda ipak biti teže razvući testo da pokrije dno i ivice - to nemam pojma... Javi ti meni ako probaš :)<br /><br />Pozdrav! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46330798171372772282017-10-26T14:25:21.796+02:002017-10-26T14:25:21.796+02:00Draga Majo već dugo merkam ovaj recept da ga napra...Draga Majo već dugo merkam ovaj recept da ga napravim. E sad pomogao bi mi tvoj savet koju "tepsiju" da kupim...ovu kao što ti koristiš https://www.homeplus.rs/kuhinja/priprema-hrane/pekaci/pekac-fe144240000-okrugli-fi-26-cm ili ovu http://www.ikea.com/rs/sr/catalog/products/20256995/ mada je njoj malo veći prečnik 31cm. Računam da i ti imaš ili si bar isprobala te sa dnom koje se vadi. Hvala unapred.Nenadhttps://www.blogger.com/profile/05230585899876967263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-63909848260396511262017-10-22T01:19:23.035+02:002017-10-22T01:19:23.035+02:00Deluje da je sve OK, ne treba da je meka kora. I v...Deluje da je sve OK, ne treba da je meka kora. I viljuškom kad jedeš, onda koru praktično prelomiš, nije meko da možeš da nabodeš :)<br /><br />Hvala na probanju i veliki pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com