tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post9068933718734673875..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Japanski CheesecakeMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46383133965358414642016-02-08T16:16:27.379+01:002016-02-08T16:16:27.379+01:00bez vecih promena na samom receptu,ako zelis pokus...bez vecih promena na samom receptu,ako zelis pokusaj prvo obraditi zumanac na pari pa prohladiti pre sjedinjavanja da bi ti se manje osecao , hvala na bloguAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-23738155954166563712010-04-30T22:48:31.843+02:002010-04-30T22:48:31.843+02:00Ni na mene ne ostavlja ama baš nikakav utisak. Kad...Ni na mene ne ostavlja ama baš nikakav utisak. Kad sam letnje raspuste provodio kod dede i babe na selu, naravno seljačka posla, samo da imaju što više stoke, tako da su i moji imali jedno desetak krava, neznam samo koji će im. No mleka i mlečnih proizvoda mi je preko glave upravo zato. Oni su sir (taj isti takozvani Sremski) trpali u sve i svašta. Čak i u palačinke, što im nikad nisam oprostio. Palačinke su poslina. Kad dvanaestak krupnih muškaraca sedi za stolom, a okolo se muva dečurlije ko u obdaništu...izvin treba to napraviti. A onda posle tolikog truda, uzmu pa da prostiš z....ru stvar sa sirom. Mrzim kolače od sira...ali ne bih nikad zbog toga pisao komentar, nego me nešto drugo zaintrigiralo što nisi smanjila rernu na 100 C nego se gnjavila sa tom vodom u drugoj šerpi. Efekat je isti.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28717050854266476992010-01-27T21:12:38.688+01:002010-01-27T21:12:38.688+01:00Lullaby, nije suv uopste, naprotiv, vlazan je i so...Lullaby, nije suv uopste, naprotiv, vlazan je i socan.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-12945804736647838722010-01-27T17:17:46.209+01:002010-01-27T17:17:46.209+01:00Ovo mi liči na patišpanju...laik sam, pa oprosti a...Ovo mi liči na patišpanju...laik sam, pa oprosti ako sam totalno fulala...jedino se ona zaljeva agdom, a ovaj kolač je suh?Lastavitzahttps://www.blogger.com/profile/01108458253999941526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-75893894195990948632010-01-26T09:03:33.683+01:002010-01-26T09:03:33.683+01:00Snjezana, ti si "kriva" sto sam ga opet ...Snjezana, ti si "kriva" sto sam ga opet pravila, i bio mi je bolji drugi put (i sladji) a i stajanje jedan dan u frizideru je ucinilo da je jos socniji. Ipak, ovo nije moj tip kolaca, sto ne znaci da nije dobar :)<br /><br />Ja se secam koliko sam se ja odusevila Jamie-vom tortom od lesnika, a tebi je bila onako. Razlicit nam je ukus, definitivno :)<br /><br />Pozdravi!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-87128469604281890702010-01-26T07:03:27.219+01:002010-01-26T07:03:27.219+01:00meni je kolac super. cak mi je sam po sebi dovolja...meni je kolac super. cak mi je sam po sebi dovoljan, mozda malo voca uz njega ali nikako dzem ili neki jaci preljev. ja uzivam upravo u njegovoj lakoci okusa i teksture. mene je a i moje ukucane odusevio i vec se udomacio. pravit cu ga sirgurno jos puno puta.:) kod mog se, u oba puta, nisu osjecala jaja uopce. osjetio se sir i vanilija ali jaja nikako.:)Snjezanahttps://www.blogger.com/profile/13057920106137942410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6921983445327366072010-01-25T16:39:36.468+01:002010-01-25T16:39:36.468+01:00Meni je okusom super, ne osjećam jaja, a taman mi ...Meni je okusom super, ne osjećam jaja, a taman mi je onako cheese i sladak koliko treba, ne volim preslatke cheese kolače. Pekla sam je dvaput i mislim da se na tome neću zaustaviti, jer je trebalo neko vrijeme da se kalup, pećnica i ja dogovorimo koliko vremena i koja temperautra nam za to treba. Moja, ova druga, je ispala nešto zbitija spužvica nego Andreina i svuda jednake strukture, ali pretpostavljam da to djelomično ovisi i o širini kalupa i vrsti pećnice.Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-47126206223266462992010-01-25T15:53:25.027+01:002010-01-25T15:53:25.027+01:00Selma, jesam. Nisam imala gustin ali ne verujem da...Selma, jesam. Nisam imala gustin ali ne verujem da bi se ista promenilo u ukusu i da sam stavila tih 20 g gustina. Uglavnom, zatvaram eksperiment "japanac", i sledeci cilj je "amerikanac", tj. njujorski cheesecake :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46671785742686551672010-01-25T15:43:32.047+01:002010-01-25T15:43:32.047+01:00Ne znam da li si namjerno zamijenila 20 g gustina ...Ne znam da li si namjerno zamijenila 20 g gustina brašnom. Vratila sam se ponovo pročitati i vidjeti i druge komentare. Meni je kolač bio dobar i nisu se osjetila jaja. Ne znam...cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21810664870911904112010-01-25T09:15:53.081+01:002010-01-25T09:15:53.081+01:00ubijate me sa ovom tortom...tako bih ju htjela isp...ubijate me sa ovom tortom...tako bih ju htjela isprobati ali hladnjak mi je već pun slatkiša i jednostavno nema smisla da je pravim...ufff...Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74005498436758722772010-01-24T20:07:18.833+01:002010-01-24T20:07:18.833+01:00Ja sam ga juce pravila, bas po Andreinom receptu,...Ja sam ga juce pravila, bas po Andreinom receptu, savrsen je, njezan , Vas mi izgleda prepecen, nema mekocu koji i na slici ima Andreine i koji je imao moj<br />VesnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-43281422212715829852010-01-24T13:55:01.261+01:002010-01-24T13:55:01.261+01:00Hvala svima.
majloV, koliko sam onako usput shvati...Hvala svima.<br />majloV, koliko sam onako usput shvatila - japanci su ovo skoro prihvatili, moguce da je kolac zato toliko digao prasinu, jer je njima nesto neuobicajeno. Verujem da bi se na netu sigurno naslo neko potpunij e objasnjenje.<br />Pozdravi!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-76444548400541970872010-01-24T13:01:57.055+01:002010-01-24T13:01:57.055+01:00Baš ti je lijep! Ja ga neću stići ovaj mjesec ispr...Baš ti je lijep! Ja ga neću stići ovaj mjesec isprobati, ali ostaje na listi prioroteta! :)Valihttps://www.blogger.com/profile/07942506357965394937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74578434785019474872010-01-24T12:20:16.299+01:002010-01-24T12:20:16.299+01:00Uopste ne bih komentarisala ni izgleda ni recept j...Uopste ne bih komentarisala ni izgleda ni recept jer naravno nemam nikakvih zamerki, naprotiv, sve je super, vec me interesuje zbog cega ima ovakav naziv!?<br /><br />Japanci po mojim saznanjima uopste ne koriste mleko niti mlecne proizvode u ishrani.. imam neke istocnjacke kulinarske enciklopedije koje to potvrdjuju.. pa bih vas zamolila da me, ako se u tom pogledu u Japanu nesto izmenilo, malo uputite da ne ispadnem "smesna u drustvu" :)<br />Poz.majloVhttps://www.blogger.com/profile/11122696080465865748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80236232508318948032010-01-24T11:03:19.294+01:002010-01-24T11:03:19.294+01:00vasi recepti su savrseni i blog jako lepo izgleda....vasi recepti su savrseni i blog jako lepo izgleda.Majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-49143058164385402922010-01-24T08:10:40.885+01:002010-01-24T08:10:40.885+01:00Napravila sam ga sinoć i dobro izgleda. Gledajući ...Napravila sam ga sinoć i dobro izgleda. Gledajući ga pizvana čini mi se da je uspio, ali ga još nisam razrezala.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32882361717836134542010-01-24T01:19:17.830+01:002010-01-24T01:19:17.830+01:00That looks very nice. I wish I could try some! I w...That looks very nice. I wish I could try some! I want to make one soon.Diannahttps://www.blogger.com/profile/09517246579704472278noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-76023361034235565202010-01-23T22:49:44.866+01:002010-01-23T22:49:44.866+01:00Izgleda prekrasno. :)
Žao mi je što kolač nije bio...Izgleda prekrasno. :)<br />Žao mi je što kolač nije bio ono što si očekivala. Ja sam ga probala prije nego sam potražila recept pa sam točno znala što očekivati. :)<br />Da ga pekmez podigne i zaokruži aromu je apsolutna istina. <br />Hvala što si ga isprobala. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-66362587788998490102010-01-23T21:29:31.404+01:002010-01-23T21:29:31.404+01:00Sjajno izgleda,nekako je moj drugačiji od tvog.Ja ...Sjajno izgleda,nekako je moj drugačiji od tvog.Ja mislim da je kod mene problem bio u pečenju.Videla sam fotke na netu bas ovog kolača i skroz je penast,totalno drugačiji od onog sto sam ja dobila,tako da sam odlučila da ga ponovo napravim...Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.com