tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post8922998107800666056..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Beskvasni ražano-pšenični integralni hleb sa orasimaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80447259511010306142019-04-13T18:54:54.110+02:002019-04-13T18:54:54.110+02:00Bude gust i čvrst. Vlažan dok je topao, kasnije je...Bude gust i čvrst. Vlažan dok je topao, kasnije je samo gust i čvrst :) Dakle, nije mekan kao beli ili kao kvazi integralni iz pekare, ali nije baš ni tvrd. Pozdrav veliki!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-78140546126023550442019-04-10T16:35:13.999+02:002019-04-10T16:35:13.999+02:00Draga Majo, interesuje me dali ovaj hleba kada se ...Draga Majo, interesuje me dali ovaj hleba kada se ispeče bude mekan ili onako vlažan? Meni je ispao više vlažan i dosta tvrd, ali ukusan. Hvala!!LjiljanaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16328769382286496152noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74707921659103963242016-01-31T15:42:10.268+01:002016-01-31T15:42:10.268+01:00Ne znam koji ti je motiv za izostavljanje limuna, ...Ne znam koji ti je motiv za izostavljanje limuna, ako je kojim slučajem briga da će testo dobiti kiseo ukus - veruj da neće, to je sasvim mala količina soka u odnosu na brašno.<br /><br />Sok od limuna se dodaje kao "kisela komponenta" da bi soda bikarbona, koja neutrališe kiselinu, imala bolje dejstvo, ili više posla :) Ali sigurno da može i da se izostavi. <br /> <br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71153070855897228092016-01-30T22:03:01.444+01:002016-01-30T22:03:01.444+01:00Da li je sok od limuna obavezan?:-)Inace hleb izgl...Da li je sok od limuna obavezan?:-)Inace hleb izgleda predivno,asocira me na neki kolac��������!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38719554331140405442016-01-30T09:47:29.763+01:002016-01-30T09:47:29.763+01:00Vidiš, često zamrzavam hleb a to mi sada na pamet ...Vidiš, često zamrzavam hleb a to mi sada na pamet nije palo! Javljam, naravno :*Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04378994145318883792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21522757971087941412016-01-29T15:56:10.061+01:002016-01-29T15:56:10.061+01:00Odlično to tebi ide :) Odlično to tebi ide :) Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-49103674020338857082016-01-29T15:51:50.621+01:002016-01-29T15:51:50.621+01:00Možda je bolje da za prvi put napraviš pola mere, ...Možda je bolje da za prvi put napraviš pola mere, to ti je za dva-tri dana, zavisno koliko si gladna :) A posle ako ti se svidi, napraviš punu meru, pa čim se hleb skroz ohladi, polovinu smestiš u zamrzivač. Ili još bolje, prvo nasečeš na parčiće, pa onda u zamrzivač. <br /><br />Javi utiske :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28863614465881356312016-01-29T13:54:11.301+01:002016-01-29T13:54:11.301+01:00" ...na klik presvičujem..." hahahahaha...." ...na klik presvičujem..." hahahahaha... e slatko se nasmejah hihihi...<br /><br />Hleb mi izgleda primamljivo veoma. Ja sam na HI dva meseca i 10-tak dana (ne bašbaš po protokolu... npr. jedem crveno povrće za večeru, jedem po nekad stari sir i sl...). Za to vreme sam skinula 10 kg i osećam se poletnije. Malo sam se opustila oko praznika, ali evo vraćam se u kolotečinu ponovo. Takodje mi je bilo nezamislivo da doručkujem pre 11-12h, a sada mi baš prija što su mi obroci vremenski uskladjeni... Začarana kuhinjicahttps://www.blogger.com/profile/00564131632249250217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40851636675650332562016-01-29T09:26:53.061+01:002016-01-29T09:26:53.061+01:00Majo, s obzirom da cu sama jesti ovaj hleb :D da l...Majo, s obzirom da cu sama jesti ovaj hleb :D da li da pravim ovu meru koja pise i koliko mi on dugo moze trajati ili da smanjim za pola?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04378994145318883792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-31237345734292507032016-01-21T14:57:14.074+01:002016-01-21T14:57:14.074+01:00To je stvarno pravi izazov, ali ako mu je neko dor...To je stvarno pravi izazov, ali ako mu je neko dorastao - ti si :)...Srecno!<br />AleksandraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32015414745940165562016-01-16T13:25:53.931+01:002016-01-16T13:25:53.931+01:00Hvala Aleksandra :)
Meni je laboratorija pre neki...Hvala Aleksandra :)<br /><br />Meni je laboratorija pre neki dan pokazala sve OK, a tako je bilo i ranije, pa računam da nisam ništa "pokvarila". <br /><br />Ali nisam ni svoj problem rešila, pa sam uradila test intolerancije na namirnice, i ispade da ne treba da jedem ovaj hleb, ni pšenica ni raž me me vole. Trenutno mi deluje jednostavnije otputovati na Mars nego izbaciti pšenicu iz ishrane :) Probaću tokom jednog meseca da ispoštujem, pa ćemo videti...Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54588463176782499482016-01-13T15:30:13.147+01:002016-01-13T15:30:13.147+01:00Pored pohvala za blog (koji obavezno preporučujem ...Pored pohvala za blog (koji obavezno preporučujem kao najbolji svima koji tek počinju da kuvaju) evo i informacije koju iskusni "hroneri" preporučuju - umesto psilijuma mogu se koristiti ovsene mekinje i to - 1 ravnu kafenu kašičicu psilijuma mogu zameniti 2-3 supene kašike mekinja na 400 - 500 gr brašna i oko 400 -500 ml tecnosti. Isprobala sam ovaj savet na raznim kombinacijama brašna (tipa ražano+int. spelta+ječmeno ili raž+spelta+heljda) i hleb je svaki put ispao OK - nije bio vlažan u sredini. Inače 1-2 kašike mlevenog lana dodajem u svakom slučaju. I sama sam krenula sa HI pre 2 meseca (takođe višak kg nije bio osnovni motiv) i stvarno su utisci (i rezultati) izuzetno pozitivni a pri tome se ne pridržavam striktno baš svih pravila već ih više koristim kao osnovne smernice.. U svakom slučaju veoma korisna promena za ceo organizam a pri tome se može iskazati i kreativnost u kuhinji što ćemo sigurno videti svi mi koji redovno i sa zadovoljstvom pratimo tvoj blog :))) Pozdrav od Aleksandre<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-85934171241854191242016-01-10T23:41:31.113+01:002016-01-10T23:41:31.113+01:00Imam nekoliko živih dokaza koji su izgubili kilogr...Imam nekoliko živih dokaza koji su izgubili kilograme a jeli hleb sa orasima i pšenicom, baš po ovom receptu :)<br /><br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-65458776892994277832016-01-10T23:26:06.647+01:002016-01-10T23:26:06.647+01:00Ja verujem da je ovaj miks raženo+graham sam po se...Ja verujem da je ovaj miks raženo+graham sam po sebi dobar, da mu ni psilijum ni lan neće smetati, niti čudo neviđeno napraviti u njihovom prisustvu. Nisam još stigla da se dovoljno "pobavim" ovsenim, ječmenim, heljdinim, bez primesa ražanog i pšeničnog, tu bi moglo da dođe do izražaja to vezivno svojsvo. Možda. Javiću :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-84749571688545464642016-01-10T20:05:53.592+01:002016-01-10T20:05:53.592+01:00Hvala :-)Hvala :-)Dzenita82https://www.blogger.com/profile/06409291030499124897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64927348646489686002016-01-10T17:21:36.019+01:002016-01-10T17:21:36.019+01:00uff, bas divno izgleda! Jel mislis da moze umjesto...uff, bas divno izgleda! Jel mislis da moze umjesto tog psilijuma recimo lanene sjmenke? ako je psilijum tu da upije tecnost?Jovanka Baštovankahttps://www.blogger.com/profile/10147435115809332325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-90692937286487961842016-01-10T17:07:16.954+01:002016-01-10T17:07:16.954+01:00Hleb izgleda divno, mada nije hrono, ne samo zbog ...Hleb izgleda divno, mada nije hrono, ne samo zbog brašna (koje nije preporučljivo na početku), već i zbog oraha koji se ne koriste u HI.<br /><br />Svejedno, zdraviji je od bilo kog kupovnog hleba to je sigurno, mada ko hoće da se baš pridržava principa HI neće imati efekta u smanjenju viška kilograma. <br /><br />Hrono je divan, zdrav način ishrane, ovo je opuštenija varijanta koliko vidim.<br /><br />Mada se i ja ne držim strikno ovog načina ishrane, trudim se da ispoštujem najviše što mogu, ali satnice (koje su jako bitne) nikako ne mogu... U svakom slučaju bolje je i zdravije nego kako sam se do sada hranila u smislu kombinovanja namirnica.Jacina carobna kuhinjahttps://www.blogger.com/profile/11156889577671226398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-15461942911798078682016-01-10T15:17:14.699+01:002016-01-10T15:17:14.699+01:00Beskvasni, iz nehata :)))
Patent by dr Bouz ;)Beskvasni, iz nehata :)))<br />Patent by dr Bouz ;)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18309609922310864882016-01-10T15:04:00.426+01:002016-01-10T15:04:00.426+01:00ja sam nedavno napravio beskvasni 'leba. pseni...ja sam nedavno napravio beskvasni 'leba. psenicno brasno, raz cela, i semenkice. a beskvasan je bio tako sto mislim da sam kokn'o kvasac jer je raz bila prevruca :) <br /> podelio sam bio testo na 2 dela, pa je ovo drugo ostalo do sutradan, i ono je malo proradilo - kontam da bi za toliko proradilo i da nisam stavio kvasac uopste :) <br /> ja> -gle, napravio sam debele rezance u obliku zbubanog 'leba. :(<br /> ceca> jeeeeej! :) :) <br /> odo da pravim ribechu juhu. dr bouzhttps://www.blogger.com/profile/18033805310749140927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73182567228738316252016-01-10T14:25:46.310+01:002016-01-10T14:25:46.310+01:00Hvala :)
I mene je teško ubediti u apsolutnu ispr...Hvala :)<br /><br />I mene je teško ubediti u apsolutnu ispravnost bilo kog relativno novijeg principa, ali uvek me interesuje, i uvek pročitam bar nešto osnovno. Ima u svakom od njih nešto što me navede da razmislim o ovome ili onome, a što mi ne bi palo na pamet.<br /><br />Hrono je najbliži tom principu bez izričitog principa. Ako zanemarimo kombinovanje, osnovni princip je otprilike isti onaj što su nam mame ili bake govorile - tri obroka, bez grickanja između ("pokvarićeš ručak!"), i nema šećera ("pokvarićeš zube!") :))) <br /><br />E sad, **beš život bez reform torte ili medovika, tako da... ;)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19800566984075650712016-01-10T14:08:38.508+01:002016-01-10T14:08:38.508+01:00Ma da, hleb ovog tipa je svakako bolji izbor za do...Ma da, hleb ovog tipa je svakako bolji izbor za doručak od bilo koje vrste belog peciva, nevezano za hrono. Super je što imaš naviku da doručkuješ.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68118340830643479832016-01-10T14:01:33.254+01:002016-01-10T14:01:33.254+01:00Nema na čemu, i čestitam na istrajnosti!Nema na čemu, i čestitam na istrajnosti!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39475706782540907332016-01-10T09:48:34.882+01:002016-01-10T09:48:34.882+01:00Ja nekako nisam izričita kada je hrana u pitanju i...Ja nekako nisam izričita kada je hrana u pitanju i uopšte se ne upuštam ni u informisanje šta koja dijeta tj. način ishrane podrazumeva (ne pratim trendove tog tipa)... Nekako sam za to da sebi dozvolimo sve ali po malo... ni suviše "zrdavo" nije uvek dobro ;)... <br />Ali bez obzira na to volim i pravim ovakve hlebove, doduše još se nisam pozabavila sa psilijum-om (ili kako se već kaže) a planiram ;), kad je nabavim vraćam se ovde da napravim ovaj hleb jer znam da je božanstven!JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81401822746488473502016-01-09T22:59:32.811+01:002016-01-09T22:59:32.811+01:00Kakav hleb! Pa i ja bih ovo doruckovala svaki dan!...Kakav hleb! Pa i ja bih ovo doruckovala svaki dan! Srecno sa novim nacinom ishrane, sigurno ce pozitivni rezultati brzo pokazati (ko zna, mozda i cvarci nekom organizmu odgovaraju). Ja bez dorucka ne pocinjem dan - barem jedno kuvano jaje, pre toga kafa i cedjena narandza. I onda puna energije do rucka. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-15735297056010952342016-01-09T17:43:26.677+01:002016-01-09T17:43:26.677+01:00Ja sam na HI više od godinu dana...Naravno, nisam ...Ja sam na HI više od godinu dana...Naravno, nisam cijelo vrijeme strogo po pravilima, ali bila sam par mjeseci u restrikciji, sad sam u nekoj opuštenijoj varijanti :-). U svakom slučaju, izgubila sam oko 17 kg, a labaratorija je savršena.... Imala sam prije HI blago povišen holesterol i trigliceride, sad je sve u savršenom redu :-). Ideja za novi Hrono hljeb, neprocjenjivo. Havala puno!!!Dzenita82https://www.blogger.com/profile/06409291030499124897noreply@blogger.com