tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post8726268458818221785..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: KringelMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-49081084353432324192015-08-18T00:40:10.135+02:002015-08-18T00:40:10.135+02:00Podgrevala sam ga u tosteru i bio je odlican tako!...Podgrevala sam ga u tosteru i bio je odlican tako!<br /><br />Hvala ti jos jednom i preporuka za recept! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33125739117565125262015-08-15T01:26:45.793+02:002015-08-15T01:26:45.793+02:00Izvini zbog kasnog odgovora, ali drago mi je da je...Izvini zbog kasnog odgovora, ali drago mi je da je prošlo OK i bez odgovora :)<br /><br />Sutradan će biti isti kao i svako hlebno testo drugog dana - ne onoliko dobro kao prvog dana, ali i dalje korektno i upotrebljivo. Isto kako se i običan hleb ponaša drugog dana, očekuj i od ovog "hleba". Ako podgreješ u rerni ili mikrotalasnoj, kringel bi trebalo da bude zavodljiv kao i prvog dana dok je u tom toplom stanju, ali čim se ohladi očekuj normalne znake starenja kvasnog testa - isušivanje, gubitak elastičnosti itd.<br /> <br /><br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36720026037175413402015-08-15T01:02:48.408+02:002015-08-15T01:02:48.408+02:00Trebao mi je odgovor hitno, pa sam ga samo razmuti...Trebao mi je odgovor hitno, pa sam ga samo razmutila, dobro je ispalo.<br />Napravljen sad vec i isproban. Namazala sam i testo puterom, pre kackavalja, kako je predlozila Vesna iznad.<br />Zanima me kakav ce biti sutra. <br />Veliki je, a nas je dvoje, pa cu mozda manju meru sl. put.<br />Sve u svemu, ovo je odlicno je! Odusevljeni smo!<br />Pozdrav i hvala na odgovoru.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-86192119086027809382015-08-15T00:08:26.889+02:002015-08-15T00:08:26.889+02:00Verovatno sam uradila tako kako sam i zapisala - d...Verovatno sam uradila tako kako sam i zapisala - dodala samo razmućen kvasac bez da sam čekala da se aktivira - ali, davno beše, ne sećam se 100%.<br />U svakom slučaju, ono što radim u većini recepata za kisela testa je ono što i ti očekuješ - prvo razmutim kvasac sa malo šećera ili brašna ili oba, i sačekam da krene da raste i peni, pa dodajem u testo. Hoću reći, mislim da je i u ovom receptu sasvim ok sačekati malo na kvasac da zapeni, iako ne piše eksplicitno...<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13325048521464282252015-08-14T22:05:01.639+02:002015-08-14T22:05:01.639+02:00Da li se ceka da kvasac naraste prvi ili ne? Pise ...Da li se ceka da kvasac naraste prvi ili ne? Pise da se dodaje razmucen kvasac.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-55592193380030108422010-05-10T18:21:36.536+02:002010-05-10T18:21:36.536+02:00Predložila bih ti Majo da pre posipanja kačkavalje...Predložila bih ti Majo da pre posipanja kačkavaljem, testo tanko premažeš margarinom. Mislim da će i hladan Kringel biti ukusniji.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72545034937451053192010-03-31T22:29:52.901+02:002010-03-31T22:29:52.901+02:00Jako mi se sviđaju sve testaste stvarčice na tvom ...Jako mi se sviđaju sve testaste stvarčice na tvom blogu!stocicu postavi sehttps://www.blogger.com/profile/01096184228227448213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29239700541227702632010-03-31T18:43:18.725+02:002010-03-31T18:43:18.725+02:00I went for the sweet version but I think I'm g...I went for the sweet version but I think I'm going to have to give the savoury one a try as yurs looks so good!Chelehttps://www.blogger.com/profile/00939575593242980773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-77235588439977278812010-03-31T11:24:35.299+02:002010-03-31T11:24:35.299+02:00Jao sto dobro izgleda!Jao sto dobro izgleda!Marijahttps://www.blogger.com/profile/12417934270510794219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-84466817825012767812010-03-30T17:35:57.074+02:002010-03-30T17:35:57.074+02:00I really like the idea of the cheese one now I hav...I really like the idea of the cheese one now I have seen yours, will try that next.things we makehttps://www.blogger.com/profile/01295735665306042436noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-34532550426282687702010-03-30T10:28:23.147+02:002010-03-30T10:28:23.147+02:00Savršeno izgleda. Na sličicama postupka posebno za...Savršeno izgleda. Na sličicama postupka posebno zahvaljujem. I one su odlične. O napastima ponoćnih zalogajčića neću. ;))Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9773727792624336902010-03-29T20:14:22.840+02:002010-03-29T20:14:22.840+02:00wow, predivno, oduevljena sam!!wow, predivno, oduevljena sam!!Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21551422854222748762010-03-29T16:00:12.947+02:002010-03-29T16:00:12.947+02:00Predivan je, a mogu da primjetim da je tvoj "...Predivan je, a mogu da primjetim da je tvoj "no knead bread" zaista najljepši od svih koji su predstavljeni na FFTO.<br />Sigurna sam da će isto biti i sa ovim. Predobro...cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26664893353817557562010-03-29T12:31:21.123+02:002010-03-29T12:31:21.123+02:00Hvala.
Laura, za Uskrs preporucujem ovaj oblik, a...Hvala.<br /><br />Laura, za Uskrs preporucujem <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2009/04/koka-na-popravnom.html" rel="nofollow">ovaj oblik</a>, a i testo je divno, nekako je posebno, praznicno, nije najobicnije hlebno.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80723722901558003492010-03-29T12:23:20.787+02:002010-03-29T12:23:20.787+02:00Oduševljena sam svim tvojim receptima, ali ovaj je...Oduševljena sam svim tvojim receptima, ali ovaj je baš poseban... Najradije bi ga za Uskrs radila...:)Laurahttps://www.blogger.com/profile/03994574802120595294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39123701053489518922010-03-29T08:50:37.140+02:002010-03-29T08:50:37.140+02:00uf, ja sam slaba na ovakve stvari. kruh izgleda ta...uf, ja sam slaba na ovakve stvari. kruh izgleda tako dobro! isprva sam mislila da je to neko lisnato tijesto. ma fenomenalno!Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54298355253614179942010-03-29T00:33:25.964+02:002010-03-29T00:33:25.964+02:00Jednom sam pokušala da ga napravim sa čokoladom i ...Jednom sam pokušala da ga napravim sa čokoladom i ispao mi je katastrofalno:( Ovaj tvoj je predivan,inspirativan i mislim da ću se usuditi opet da ga pravim:)Majahttps://www.blogger.com/profile/07572948061013379697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52107502618675726472010-03-28T20:20:01.625+02:002010-03-28T20:20:01.625+02:00Ovo je moj omiljeni estonski foodie blog, izgleda ...Ovo je <a href="http://nami-nami.blogspot.com/" rel="nofollow">moj omiljeni estonski foodie blog</a>, izgleda da im je kuhinja veoma interesantna, mada se blog-domaćica ne ograničava na lokalno.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44308598922003702612010-03-28T14:16:20.367+02:002010-03-28T14:16:20.367+02:00Vrlo zanimljivo a i ne djeluje komplicirano za nap...Vrlo zanimljivo a i ne djeluje komplicirano za napraviti! Baš mi se sviđa, bilježeim ga za isprobati!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73673146942010505142010-03-28T12:24:07.043+02:002010-03-28T12:24:07.043+02:00Prelep je kringel!Prelep je kringel!Škrabalicahttps://www.blogger.com/profile/00165836783809037110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71628670977103640302010-03-28T11:01:49.281+02:002010-03-28T11:01:49.281+02:00Savrsen je,svaka čast!Savrsen je,svaka čast!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-78419237459098327042010-03-28T10:43:10.877+02:002010-03-28T10:43:10.877+02:00Kao ljubiteljku sira, ovo me posebno oduševilo!!! ...Kao ljubiteljku sira, ovo me posebno oduševilo!!! I ja imam problem sa "midnight" kuvanjem, a Boga mi i užinama :)))<br />Ovakav način presjecanja tijesta sam "usnimila" još kod,za mene neisprobanog, hleba sa pestom za kojim uzdišem mjesecima (umjesto da zarolam rukave). Ako budeš imala vremena pogledaj <br /><br />http://www.cookingbread.com/classes/class_pesto_bread.htmlAlanvlahttps://www.blogger.com/profile/12841557901749269870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39927399621820488362010-03-28T09:48:12.167+02:002010-03-28T09:48:12.167+02:00Your pictures are great. I now understand why min...Your pictures are great. I now understand why mine looks so different. You are supposed to cut it in half lengthways! I'll make this again!Sally - My Custard Piehttps://www.blogger.com/profile/09426408003723480160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-50851609312175664252010-03-28T08:00:20.460+02:002010-03-28T08:00:20.460+02:00Prekrasno izgleda, oduševljena sam, a jednostavno....Prekrasno izgleda, oduševljena sam, a jednostavno.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/06260597104613343191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72027545246096026782010-03-28T04:33:09.778+02:002010-03-28T04:33:09.778+02:00wow predivno ti je ispao...ovo mi je strašno zanim...wow predivno ti je ispao...ovo mi je strašno zanimljiv kruh, baš ću isprobati kad uhvatim vremena, za sad bilježim :).. a i Estonija me intrigira kao zemlja.. :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.com