tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7950507772884273134..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Palačinke od heljde i Galette complèteMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger49125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-45380312587682740552019-03-30T19:49:52.495+01:002019-03-30T19:49:52.495+01:00Evo sad ih pravim. 2 su mi kao uspele 😐, ostale s...Evo sad ih pravim. 2 su mi kao uspele 😐, ostale se raspadaju. Negde sam omanula...dragamillahttps://www.blogger.com/profile/16808408854457797127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1688521681299806182018-07-27T13:58:04.210+02:002018-07-27T13:58:04.210+02:00Isprobano!Savršen recepet!Ni jedan drugi mi više n...Isprobano!Savršen recepet!Ni jedan drugi mi više ne treba!Hvala na divnom pojašnjenju i odličnom receptu!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07480540697958167544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48720624569783253612017-07-23T12:01:07.456+02:002017-07-23T12:01:07.456+02:00Koristim neku Rusku, zivim u inostranstvu pa zato....Koristim neku Rusku, zivim u inostranstvu pa zato.<br />Probacu ovih dana to sa ispiranjem pa javljam da li je u tome "caka". Danas pravim kolac sa heljdom i rogacem. :)<br /><br />Hvala puno na odgovoru. :)<br />Pozdrav.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03338278627073388551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19321653200903514202017-07-22T10:57:10.638+02:002017-07-22T10:57:10.638+02:00Hmmm...
Ukratko - nemam pojma, sve drugo su nagađa...Hmmm...<br />Ukratko - nemam pojma, sve drugo su nagađanja.<br /><br />Ne znam to za proklijalu, pretpostavljam da se ona ispira, pa ode i ta sluz. A "obična" - iz nekog razloga - pušta više sluzi nego moja "obična".<br /><br />Ja sam imala gušću, malo želatinoznu smesu kad sam namakala (sveže) mlevenu heljdu, a kad namačem zrno bude OK. <br /><br />Potencijalno rešenje - procediti namočenu heljdu (odmeriti oceđenu vodu-sluz), isprati heljdu, naliti vode u količini oceđene i dalje sve isto. Drugim rečima - pretpostavljam da mi ispiranje pomoglo da se deo te sluzi otkloni.<br /><br />Koju heljdu koristiš? Lučar ili?<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13313609728558579152017-07-22T10:31:09.517+02:002017-07-22T10:31:09.517+02:00Pozdrav Majo.
Pravila sam palacinke 2 puta od prok...Pozdrav Majo.<br />Pravila sam palacinke 2 puta od proklijale heljde u zrnu, sve korake ispratila i ispale su odlicno. :)<br />I danas, posto nisam imala vise proklijalu, uzmem standardnu heljdu, ispratim korake i ispadne katastrofa. Ponovim postupak jos jednom i opet isto. Smesa ispadne jako gusta i sluzava, pokusavam da shvatim sta je problem ali ne ide. Imas li mozda ideju sta moze biti problem? :/<br />Koristim nutribullet pro.<br />Hvala. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03338278627073388551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16412187767696693772017-04-20T11:13:59.745+02:002017-04-20T11:13:59.745+02:00Ho comperato la farina, bisogna assolutamente che ...Ho comperato la farina, bisogna assolutamente che ci provo anch'io!!!Milahttps://www.blogger.com/profile/10152240341060765867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1526226759809362782017-03-26T17:51:03.196+02:002017-03-26T17:51:03.196+02:00Super! Hvala za info o ulju, možda još nekom pomog...Super! Hvala za info o ulju, možda još nekom pomogne :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-47479104608673387232017-03-26T16:18:38.344+02:002017-03-26T16:18:38.344+02:00spremala i super su ispale! prve 2 su se malo lomi...spremala i super su ispale! prve 2 su se malo lomile dok nisam dodala jos malo ulja u smesu (oko 2kasike), a posle su bile ko standardne palacinke.<br />Odlicne!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-62741343472782351442017-03-19T20:38:57.068+01:002017-03-19T20:38:57.068+01:00HVALA! :)HVALA! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80277576078878179422017-03-19T11:40:00.582+01:002017-03-19T11:40:00.582+01:00O da i Galette complète sam pravila sinoć ćerki za...O da i Galette complète sam pravila sinoć ćerki za večeru a jutros svima za doručak :D ... šta reći!sanjahttps://www.blogger.com/profile/12221491142170917714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-4250037109759704852017-03-16T09:42:15.494+01:002017-03-16T09:42:15.494+01:00Hvala Dijana.
Verujem da je teško kad se okreće n...Hvala Dijana.<br /><br />Verujem da je teško kad se okreće novi list, ali ako mora, onda naprosto mora. Ja sam dobila savet da izbacim gluten, ali nije baš moranje (nemam alergiju), pa tako i imam periode kad manje ili više (ili ni malo) slušam te savete. <br /><br />Za palačinke ti treba sirova heljda, a pečenu sačuvaj za kašu :)<br /><br />Sve najbolje,<br />MajaMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44508857018370292002017-03-16T08:46:48.534+01:002017-03-16T08:46:48.534+01:00Draga Majo,
Jucer sam zapocela bezglutenski živ...Draga Majo, <br /><br />Jucer sam zapocela bezglutenski život- takav mi grah pao kako bi rekli mi Bosanci. Svi ukućani zbog mene žele u potpunosti preći na taj životni stil stime što oni ne moraju a ja (na žalost) moram. Odmah sam se bacila na istragu tvoga bloga jer sam se sjetila da i ti muku mučiš sa glutenom a pošto si tata-mata za kuhinju znala sam da ću kod tebe naći najvjerodostojnije recepte. U špaizi mi stoji kesica pečene heljde u zrnu koju sam kupila prije par mjeseci. Tvoji mi recepti daju nadu (bez imalo laskanja) da mogu uzivati u nekim klasicima "naše" kuhinje bez da kompromitujem prvenstveno moje zdravlje a onda i ukus. Mislim da ce mi ove palačinke biti jedan od prvih recepata koji ću da oprobam čisto da obradujem ukućane. Hvala, beskrajno hvala, na tvome uloženom trudu. Jedva čekam tvoje druge recepte! Dijanahttps://www.blogger.com/profile/01761205563504795276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38157354494716629092017-03-11T11:50:10.478+01:002017-03-11T11:50:10.478+01:00Divno!Divno!Tatjanahttps://www.blogger.com/profile/07988490795389603034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40702829261892672242017-03-11T11:25:38.284+01:002017-03-11T11:25:38.284+01:00Hvala ti :)
Nastavak - recept za hleb stiže tokom ...Hvala ti :)<br />Nastavak - recept za hleb stiže tokom današnjeg dana :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38961679737954468272017-03-11T11:17:48.576+01:002017-03-11T11:17:48.576+01:00Pazi kad se nikad ne bih setila da odmerim tu oce...Pazi kad se nikad ne bih setila da odmerim tu oceđenu vodu, stvarno si majstorica, nema greške kod tebe :)<br />Hvala ti!<br />Puno pozdrava i jedva čekam nastavak serijala!Tatjanahttps://www.blogger.com/profile/07988490795389603034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-65167084625450946172017-03-11T11:01:05.726+01:002017-03-11T11:01:05.726+01:00Volim tvoju prilagodljivost u svakom smislu :)Volim tvoju prilagodljivost u svakom smislu :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81858944572567429522017-03-11T10:29:21.419+01:002017-03-11T10:29:21.419+01:00Draga Majo, ja uđoh na tvoj blog da ti "mazne...Draga Majo, ja uđoh na tvoj blog da ti "maznem" recept za Saher tortu, kad ugledah ovo i odlučih se da ostavim sad kolače po strani dok prvo ovo ne isprobam! :))Hrono je hit, ova ideja mi je trebala! :*<br />Kao i uvek, tvoj blog mi je za recepte - Larusova enciklopedija! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02942660098198535875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3326826539075148092017-03-09T08:28:52.094+01:002017-03-09T08:28:52.094+01:00Može i tako :)
Hvala!Može i tako :)<br />Hvala!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26702057094125236882017-03-08T22:32:27.881+01:002017-03-08T22:32:27.881+01:00Poštovanje Majo, recept, kao i obično, odličan! Sv...Poštovanje Majo, recept, kao i obično, odličan! Svaka pohvala. Ja bih samo prvo napravila venac od sira, pa jaje ubacila unutra, da ne moram da ga jurim po tiganju.<br />Hvala na trudu. Pozdrav!Sandrahttps://www.blogger.com/profile/04034322769257762568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52929871058998173612017-03-08T14:26:49.425+01:002017-03-08T14:26:49.425+01:00Hmmm, dobro... :)
Hvala i tebi, od srca, na svim r...Hmmm, dobro... :)<br />Hvala i tebi, od srca, na svim rečima podrške!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40024749555529102692017-03-08T14:03:15.158+01:002017-03-08T14:03:15.158+01:00E a ja jutros reko' da pozurim da ti napisem d...E a ja jutros reko' da pozurim da ti napisem da je bolje :)) Moj tiganj je teflonski neki jeftin, stvarno nije nista posebno, a i pomislila sam ja da nije heljda neka problematicna...moja heljda je neka bio, organska... ali kako sam ja od skoro stanovnik grada Praga, ovde polako pronalazim sve to sto mi treba u obliku u kom mi treba. Znam da nije adekvatan post, ali u ovom delu Praga tvoja domaca nutela dozivljava pravi procvat... Ja sam toliko srecna s receptima da su to za mene pravi i najbolji pokloni, a pravovremena interakcija neprocenjiv vid "tehnicke" podrske! Kupujem tiganj cim pre ;)Tamara O.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9848992703099552272017-03-08T10:20:59.393+01:002017-03-08T10:20:59.393+01:00A ja se probudila i prvo na šta sam pomislila ste ...A ja se probudila i prvo na šta sam pomislila ste ti i palačinke! Ne da mi to mira, ja bih volela da znam šta se desilo i što se desilo... Pa me je ovaj izveštaj bezmerno obradovao.<br /><br />Nisi mi rekla kakav tiganj imaš, molim te reci mi da nemaš ovaj Tefal sa debljim dnom, i stiže ti jedan na poklon, kao vernom fanu :) Palo mi još na pamet da možda nije svaka heljda ista, ja uvek zabodem Lučar kad kupujem, ali otkud znam...<br /><br />Baš si me obradovala i molim te javi mi za tiganj!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9986404426080633512017-03-08T09:47:54.420+01:002017-03-08T09:47:54.420+01:00Ja sam tvoj verni fan :) mislim da retko sta nisam...Ja sam tvoj verni fan :) mislim da retko sta nisam spremala sto objavis. I onda sam sinoc opet zamutila kad su svi polegali. I bilo je bolje. Moj zakljucak je sledeci - peku se duze nego obicne i ako se ubode taj dobar trenutak za prevrtanje, nema problema. Ali potreban je mali "osecaj za filing" :)) Nema izvini, ja sam se izjadala :))) Hvala tebi :) Tamara O.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16113314544684607062017-03-07T22:54:34.998+01:002017-03-07T22:54:34.998+01:00Hvala veliko! Drago mi je da je ispalo dobro!
Sv...Hvala veliko! Drago mi je da je ispalo dobro! <br /><br />Sve najbolje,<br />MajaMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-22501040618392279842017-03-07T22:12:02.229+01:002017-03-07T22:12:02.229+01:00Upravo isprobala,sve pohvale za recept,a posebno š...Upravo isprobala,sve pohvale za recept,a posebno što je tako detaljno objašnjen.Prezadovoljna sam.Hvala MajoAnonymousnoreply@blogger.com