tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7836042097693845151..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: PilavMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52922862867835394442023-11-06T19:43:57.269+01:002023-11-06T19:43:57.269+01:00"Veza zeleni" je svežanj od par šargarep..."Veza zeleni" je svežanj od par šargarepa i par korenova peršuna (ono što izgleda kao bela šargarepa). Ponekad je ostavljen i peršunov list, i to je jedini zeleni deo, uprkos nazivu :) Uobijčajeno je da se koristi za kuvanje supe. U supu može i drugo korenasto povrće, tipa celer, paškanat...<br /><br />Kucni "zelen veza" u google, pa vidi slike.<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21976501655821824012023-10-21T09:21:43.559+02:002023-10-21T09:21:43.559+02:00Može li mi neko objasniti šta je "veza zeleni...Može li mi neko objasniti šta je "veza zeleni" ? Šta ide u tu vezu i koliko čega ?Miodragnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38348403847187282112019-10-22T11:18:38.100+02:002019-10-22T11:18:38.100+02:00Nije pirjan nego birjan.... to je posno jelo koje ...Nije pirjan nego birjan.... to je posno jelo koje samo pocinje kao pilav, ali se zavrsava spanacem ili zeljem. Tipicno za Kosovo i Metohiju i krajeve slucne ovim...Dakle, proprzi se luk, doda pirinac a potom i zelenis... nalije supom i zapece a i ne mora. Moze da se dovrsi na ringli.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11630001377026788976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-70262195730464168282019-05-06T20:09:01.005+02:002019-05-06T20:09:01.005+02:00[Nekako mi je promakao ovaj komentar]
I ja sam jed...[Nekako mi je promakao ovaj komentar]<br />I ja sam jednom ili dvaput pravila od nekog no-name pirinča koji je pre dugog zrna nego oblog, i pojelo se do zadnjeg zrna ;)<br /><br />Hvala ti, Majo :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38469954400064885772019-05-06T20:06:28.998+02:002019-05-06T20:06:28.998+02:00Plezir je i čuti ovako nešto! Hvala i veliki pozdr...Plezir je i čuti ovako nešto! Hvala i veliki pozdrav za tebe i tatu :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79893036993953947032019-05-05T17:02:19.544+02:002019-05-05T17:02:19.544+02:00E ovo je pilav sto bi se reklo prste da polizes......E ovo je pilav sto bi se reklo prste da polizes... ja sam ga pravio do sad jedno 10-ak puta po ovom receptu i moj otac koji od malena ima averziju prema pilavu i nikad ga voleo nije,je neko ko se danas u svojim poznim godinama kune u ovo jelo, zahvaljujuci Maji. Ovo je po meni jedini recept kojim se treba voditi, greske nema, samo cist plezir (pleasure). :-)Vladahttps://www.blogger.com/profile/16679432496509080773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46613941294844780322018-12-25T19:01:20.118+01:002018-12-25T19:01:20.118+01:00Danas sam pravila ovaj pilav. Nisam uopste imala k...Danas sam pravila ovaj pilav. Nisam uopste imala kocanski niti bilo koji drugi pirinac kratkog zrna, nego neki dugog zrna koji je moj muz kupio kad mi je jednom trebalo za paprike.<br />I sa pirincem dugog zrna ovaj pilav je ispao perfektno. Recept je savrsen, ja sam pravila prvi put uzivotu pilav i svi smo bili odusevljeni. <br />I ovo je recept za svaku preporuku :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-90753783025693844582018-07-16T19:50:48.282+02:002018-07-16T19:50:48.282+02:00Uraaaa i sa ove strane :)Uraaaa i sa ove strane :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73635872854746326812018-07-16T08:11:35.535+02:002018-07-16T08:11:35.535+02:00Spremala sam ga za vikend, malo je reći da sam odu...Spremala sam ga za vikend, malo je reći da sam oduševljena!<br />Prava kremasta struktura pilava koju sam konačno našla! <br />Uraaaa!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08328405298103738870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64362146590949167942018-05-23T11:17:20.283+02:002018-05-23T11:17:20.283+02:00I ja volim pilavI ja volim pilavConeMafijozanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16224863906026314622016-02-10T22:36:06.474+01:002016-02-10T22:36:06.474+01:00Dobro si zaključila. Beli koren ne vraćam jer čest...Dobro si zaključila. Beli koren ne vraćam jer često bude drven u sredini, a luk nije ni za šta nakon što se skuva. Tako da, samo šargarepu vraćam. Celer (iz čorbe) pojedem onako, sa strane.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19167664673776719382016-02-10T21:33:02.630+01:002016-02-10T21:33:02.630+01:00Majo, jesam li ja dobro zakljucila ili mi se prici...Majo, jesam li ja dobro zakljucila ili mi se pricinjava da ti ni u pulav ni u pilecu corbu ne vracas nista od obarenog povrca osim sargarepe ? Vise puta sam citala recepte :) ;) Minanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36974171184951754252010-11-18T18:54:32.727+01:002010-11-18T18:54:32.727+01:00Veoma cenim vaš blog i šaljem vam nagradu koja baš...Veoma cenim vaš blog i šaljem vam nagradu koja baš to i govori.Možete je preuzeti sa moje stranice http://kuvarzapocetnike.blogspot.coKuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-88454153788986767152010-11-18T11:39:06.149+01:002010-11-18T11:39:06.149+01:00kod nas se nije spremao pilav, ja sam ga otkrila t...kod nas se nije spremao pilav, ja sam ga otkrila tek kad sam dobila net, odličan je ovaj post i sad razmišljam da koji dan napravim pilav, za promjenu :)Ninahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3218718859163999892010-11-16T16:18:21.512+01:002010-11-16T16:18:21.512+01:00ljudi, ovo nije pilav
Ne znam zasto se to tako zo...ljudi, ovo nije pilav <br />Ne znam zasto se to tako zove u BG-u i sire.. ali nije , inace recept je super a makedonci ovo zovu tava oriz sa varijacijamahaleynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46683026200999284472010-11-14T22:54:50.977+01:002010-11-14T22:54:50.977+01:00I mi smo veliki ljubitelji pilava. Moglo bi se reć...I mi smo veliki ljubitelji pilava. Moglo bi se reći da je vodeće jelo kod mene kući. Ne kunem se ni u jedan pirinač posebno, uvek mi ispadne savršen i po našem ukusu.Dragana Pušica - Moje Grne bloghttps://www.blogger.com/profile/11096956227661656421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67282583264328002482010-11-14T15:36:57.442+01:002010-11-14T15:36:57.442+01:00odličan mi je ovaj pilav ! mi ga nismo doma baš sp...odličan mi je ovaj pilav ! mi ga nismo doma baš spremali ali meni se ovakva kombinacija i način pripreme sviđaju. Imam u planu uskoro napraviti pilav sa junetinom (recept sam pripremila)a sigurno ću isprobati i ovaj sa piletinom . Hvala za odličan i detaljno objašnjen recept !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-85890077762520488322010-11-14T15:31:52.432+01:002010-11-14T15:31:52.432+01:00Delicious, I like your style.:))
Regards!:)))Delicious, I like your style.:))<br />Regards!:)))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-75113478091913490052010-11-14T14:18:03.234+01:002010-11-14T14:18:03.234+01:00Tina, volim ja i takav, tj. tako nekako pravim riz...Tina, volim ja i takav, tj. tako nekako pravim rizoto sa pecurkama, da bude kremasto i lepljivo, mada tu ide i vina, i slatke pavlake. Sve je to dobro, ako odgovara ukusu onoga ko ga pravi :)<br /><br />Sanja, sve mi je jasno :)<br /><br />Jelena, slazu nam se ukusi po pitanju pilava. Obraticu paznju u prodavnici na taj ABC, hvala.<br /><br />Snjezo :) Ja pamtim samo ime pilav za ovo jelo, a za pirjan nisam ni cula. Pilav znam da neko sprema i samo na sporetu, znaci ne ide u rernu, ali meni je drazi ovaj. Nisam ti bas mnogo razjasnila, a nisam ni sebi :))) Pozdrav veliki!<br /><br />Maslinka, probajte, dopasce vam se :)<br /><br />Vesta, znaci i kod vas je kocanski "keva" :))) Utvrdicu ovo sto se tice przenja/neprzenja koliko danas, jer upravo spremam pilav :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3330829986843950002010-11-14T12:39:46.998+01:002010-11-14T12:39:46.998+01:00I ja se kunem u kocanski pirinac :)
Ovih meseci sa...I ja se kunem u kocanski pirinac :)<br />Ovih meseci sam kupovala u Rodicu razne vrste pirinca, u potrazi za savrsenim, i nijedan, osim "Orijent" egipatskog me nije nesto oborio s nogu (ne racunam integralni koji je druga prica u odnosu na glazirani), pa kad potrosim sve to vracam se na kocanski, definitivno, moji roditelji ceo zivot samo taj spremaju i nikad im nije palo na pamet da menjaju "marku" :)<br />Pirinac se przi u ulju posle luka da bi svako zrno dobilo "omotac" od ulja i kasnije u toku pecenja ostao rastresit, odnosno da ne bi dobio onu "blatnjavu" strukturu. Ja ga takodje ne perem, ali samo zato sto me mrzi :D Pa mi sad drago da sam iz ciste lenjosti radila kako treba :PUnknownhttps://www.blogger.com/profile/16417198820416372532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29031885553377231022010-11-14T09:58:28.569+01:002010-11-14T09:58:28.569+01:00Moracu svojoj deci napraviti ovo :)Moracu svojoj deci napraviti ovo :)JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26947885133545159982010-11-14T09:55:20.514+01:002010-11-14T09:55:20.514+01:00Eh, ja isto volim ovo a i moja obitelj uživa svaki...Eh, ja isto volim ovo a i moja obitelj uživa svaki put kada spremim piletinu i rižu u tepsiji, kako mi to zovemo. <br />Ali, nikako ne znam šta je pilav a šta pirjan, bune me ti nazivi. Čini mi se sve su jela s rižom ali, pirjani se "pirjane" na tihoj vatri??? a pilavi?<br />Moja mam je pilav zvala i domaće rezance pripremljene s dinstanim mljevenim meso (ali ono na suho, bez safta), tako da sam ja sva zbunjena:))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44559552182707543212010-11-14T07:28:08.842+01:002010-11-14T07:28:08.842+01:00Baš mi je drago da i ja pravim pilav po ovim uptst...Baš mi je drago da i ja pravim pilav po ovim uptstvima. Nisam nikad merila ulje i vodu, ali to je to. Zaista, pirinač ne prepržen i sa malo ulja daje loše rezultate. Ja dodam i ostalo korenasto povrće kad pržim luk, paškanat, malo celera, šargarepu i mali krompirić. Majo, samo da znaš da sam jela pilav iz drugih krajeva Srbije i niko ga ne zapeče i meni to nije to. Moja mama je iz Ćuprije i tamo sve ide u rernu posle kuvanja. ABC pirinač koji je jedan od najjeftinijih mi se pokazao kao savršen pirinač kratkog zrna i savršen je za rižoto. Pozdrav ha krckav pilav!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44405475853747224152010-11-14T04:39:52.777+01:002010-11-14T04:39:52.777+01:00Mmmmmm, volim :-)
Moja mama ovako sprema piletinu ...Mmmmmm, volim :-)<br />Moja mama ovako sprema piletinu i uvijek sam se "davila" jeduci je.Sanjahttps://www.blogger.com/profile/15683800601084781927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-43279477897816457842010-11-14T00:55:50.615+01:002010-11-14T00:55:50.615+01:00I ja volim pilav baš-baš :)
Ali ga volim bez da se...I ja volim pilav baš-baš :)<br />Ali ga volim bez da se zapeče ;) da bude onako lepljiv i mekan pirinač...<br />Doduše, ja jedem pilav sa šampinjonima, ne sa mesom :D :)Tina Vesićhttps://www.blogger.com/profile/06277067482505421797noreply@blogger.com