tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7825861999519319590..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: ŠtrudliceMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-25793376126998139632016-05-15T13:00:56.677+02:002016-05-15T13:00:56.677+02:00Hvala ti, Ceco! :)Hvala ti, Ceco! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-41352213731808574472016-05-15T12:46:23.938+02:002016-05-15T12:46:23.938+02:00Svaka cast i veliko hvala na nesebicnom deljenju r...Svaka cast i veliko hvala na nesebicnom deljenju recepata i saveta. Uvek preporucujem najblizima Vas blog. cecahttps://www.blogger.com/profile/01461178159280646694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58668354743584004042015-03-20T21:28:02.045+01:002015-03-20T21:28:02.045+01:00Veliko hvala, Ljiljana.
Sigurna sam da je bilo od...Veliko hvala, Ljiljana. <br />Sigurna sam da je bilo odlično u toj verziji sa urmama!<br />Ja ih do nedavno nisam volela, ali eto i to se promenilo, pa moguće da ćemo i mi napraviti neku varijantu fila od urmi i/ili drugog suvog voća :)<br /><br />Pozdrav Vama i porodici.<br /><br /><br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-11552915984717669052015-03-20T02:48:12.949+01:002015-03-20T02:48:12.949+01:00Pravila juce jer mi se tijesto ucinilo jako fino, ...Pravila juce jer mi se tijesto ucinilo jako fino, sto I jeste. Posto sam se plasila eksperimentisati sa dzemom zbog istih problema curenja ja sma ih filovala sa datulama , otrpilike 3 solje datula sa pola case vode prokuvala par minuta dok nisu omeksale toliko da sam ih viljuskom mogla umijestiti u pastu. Dodala sok od jenog limuna I malo cimeta u fil I te trake tijesta punila datula filom. Rezala ih u plehu kao sto si objasnila......ne da su bile doooobre, nego.....veceras moram po nalogu muza I sina praviti opet. Eto, samo da javim ako zelite to tijesto da filujete datulama, ko ih voli, preukusne su a posto je fil bas cvrst nema sanse da iscuri. Pozdrav<br />LjiljanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-37246118868100829112015-01-19T00:30:52.773+01:002015-01-19T00:30:52.773+01:00Hvala Lili :)
Pozdrav i tebi :)Hvala Lili :)<br />Pozdrav i tebi :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72106147413286569032015-01-18T20:33:49.346+01:002015-01-18T20:33:49.346+01:00Krasni in krhki so tvoji štrudeljčki. Preizkušeno ...Krasni in krhki so tvoji štrudeljčki. Preizkušeno z domačo figovo marmelado. Zaradi izčrpnih navodil in gusarskih dodatkov sem štrukelček pekla cel in ga šele spečenega narezala. Nič ni teklo ven. Namesto masti sem uporabila kokosovo maščobo.<br />Hvala za veliko krasnih receptov, pozdravček iz Slovenije, LiliGogahttps://www.blogger.com/profile/14877110266451110866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-61846903223604602362015-01-13T18:03:54.054+01:002015-01-13T18:03:54.054+01:00This comment has been removed by the author.KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-22882028594014925632015-01-13T17:28:25.365+01:002015-01-13T17:28:25.365+01:00Umesto džema može kao fil da se upotrebi dinstana ...Umesto džema može kao fil da se upotrebi dinstana rendana jabuka sa šećerom. Kad se fil ohladi stavi se na testo i kad se štrudlice iseku ne curi u pleh. Mogu da se dodaju i orasi i suvo grožđe.Ljubicahttps://www.blogger.com/profile/06218324225362335538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-61959925853187883812015-01-11T18:44:09.453+01:002015-01-11T18:44:09.453+01:00This comment has been removed by the author.KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38346918908170536252015-01-11T18:25:31.250+01:002015-01-11T18:25:31.250+01:00Šta uraditi? Duboko udahnuti, odoleti prvom porivu...Šta uraditi? Duboko udahnuti, odoleti prvom porivu da frkneš sve u kantu, i sačekati da se ohladi. Posle samo ignorisati to što je iscurelo, odseći nožem gumirani džem i poslati ga u kantu. Oslobođene štrudlice valjati u prah šećer i praviti se da se ništa nije desilo... :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19327545955605196642015-01-11T18:18:31.929+01:002015-01-11T18:18:31.929+01:00Igru je osmislila i administrira Mimi sa bloga Mim...Igru je osmislila i administrira Mimi sa bloga <a href="http://mimiskingdom.com/" rel="nofollow">Mimi's Kingdom</a>. Mejl na koji se šalju prijave proverava ona. Slobodno se uključi, i - dobrodošla! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3710814596098545382015-01-11T11:20:06.081+01:002015-01-11T11:20:06.081+01:00This comment has been removed by the author.KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29382583588005550712015-01-11T11:17:28.809+01:002015-01-11T11:17:28.809+01:00This comment has been removed by the author.KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58527601707800979872015-01-08T18:22:41.140+01:002015-01-08T18:22:41.140+01:00Veliko hvala, Snežana! :)
Pozdrav!Veliko hvala, Snežana! :)<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74317367827670000342015-01-07T22:42:22.321+01:002015-01-07T22:42:22.321+01:00Zahvaljujući tvojim slikama, i objašnjenju, i ja s...Zahvaljujući tvojim slikama, i objašnjenju, i ja sam ih pravila pre neki dan... Momci su bili oduševljeni... <br />Imala sam domaći pekmez od šljiva, baš jako zapečen... savršeno se uklopio u ovu priču!<br />Hvala ti što deliš svoja iskustva sa nama, baš mi znače (a starija sm od tebe, i po godinama, i po kuvarskom stažu, i ne stidim se da to priznam)!<br />Pozdravljam te puno, i jedva čekam tvoje nove radove... :-)ukuhinjiiokonjehttps://www.blogger.com/profile/17531629413124160487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68403621647539614402014-12-24T22:36:03.577+01:002014-12-24T22:36:03.577+01:00Nema ovde ni skupljanja ni umakanja, ta smesa kad ...Nema ovde ni skupljanja ni umakanja, ta smesa kad izađe iz rerne je nekako gumirana, možeš da je guliš sa papira...<br /><br />Inače, marmeladu ne kupuje Maja, nego Majin muž, koji najčešće ide u nabavke :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51584383328804593472014-12-24T10:42:06.073+01:002014-12-24T10:42:06.073+01:00Cccc, Maja kupuje marmeladu! Ne mogu da verujem! O...Cccc, Maja kupuje marmeladu! Ne mogu da verujem! Ovo se kod mene ne bi bacilo, fino skupis fil sa papira u neku posudu, pa umaci! Mada i same strudlice sa seceerom izgledaju savrseno.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16962031201338469032014-12-24T00:40:40.758+01:002014-12-24T00:40:40.758+01:00Nisam pravila ove Tamarine štrudlice, ali sam prav...Nisam pravila ove Tamarine štrudlice, ali sam pravila vrlo slične sa coolinarike...auuu što smo se mi oduševili sa njima. Ja sam koristila pekmez od dunja. Tvoje mi izgledaju jako fine.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-88595500947522608102014-12-23T21:24:49.163+01:002014-12-23T21:24:49.163+01:00Štrudlice svejedno izgledaju divno, a pogled na za...Štrudlice svejedno izgledaju divno, a pogled na zadnju fotku me baš nasmijao. <br />Ja sam, baš zbog toga što sam koristila džem koji nije bio baš čvrst, cijele štrudlice stavila na lim pa tek tamo rezala dijelove bez razdvajanja, tako da ne može nadjev iscuriti.<br />Hvala na sudjelovanju :)What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13614208020212132342014-12-23T09:09:55.219+01:002014-12-23T09:09:55.219+01:00Hahahaha - krvoproliće na plehu! A ovi gusarski el...Hahahaha - krvoproliće na plehu! A ovi gusarski elementi su mi ulepšali dan! <br />Vidiš, dobra je ideja to što Lana kaže - da se prebaci cela štruca, pa da se isecka na plehu. To ću da zapamtim za ubuduće. <br />Verujem da se štrudlice nisu bacile, makar i fil skroz iscurio.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-20226570440928430182014-12-22T22:09:07.699+01:002014-12-22T22:09:07.699+01:00Tako je i pisalo kod Tamare, da se prenese cela ro...Tako je i pisalo kod Tamare, da se prenese cela rolna i seče tek na plehu, ali ja sam kliknula i dve reference unazad, i videla da su tamo komadići sečeni i prenošeni pojedinačno, a fil svuda stoji k'o na himnu, plus ono testo na obodu dobije šansu da se lepo ispeče, reko', i ja ću tako. Kad ono... O_o<br /><br />Pamtim za drugi put, hvala na savetu u svakom slučaju! :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-8892280527631181302014-12-22T22:05:09.417+01:002014-12-22T22:05:09.417+01:00Može, naravno.Može, naravno.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-37201541311218690452014-12-22T18:45:42.736+01:002014-12-22T18:45:42.736+01:00Majo, ne brini zbog strudlica, one su same po sebi...Majo, ne brini zbog strudlica, one su same po sebi tako ukusne da ukucani nece zameriti zbog fila.:) p.s.mozda da sledeci put preneses cele strudlice na pleh, pa ih tek onda seckas i ne razdvajas na kockice... ja sam ih tako radila i iscurilo je vrlo malo fila, a bila je isto kupovna maremelada od jagoda (svi moji pekmezi su prilicno retko skuvani, pa nemam bas odgovarajuce za punjenje).mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-62964123817493184032014-12-22T18:31:42.830+01:002014-12-22T18:31:42.830+01:00jel moze umesto masti upotrebiti margarin ili p...jel moze umesto masti upotrebiti margarin ili puter.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38027887825988385402014-12-22T17:10:15.378+01:002014-12-22T17:10:15.378+01:00Štrudlice odlično izgledaju.Štrudlice odlično izgledaju.Vanilicahttps://www.blogger.com/profile/13241002406107569720noreply@blogger.com