tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7472328980856828647..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Pašteta od pileće džigericeMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger68125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68650495774968949622021-06-03T21:10:44.838+02:002021-06-03T21:10:44.838+02:00Hvala! :)Hvala! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-88512977021455019342021-06-03T21:10:12.805+02:002021-06-03T21:10:12.805+02:00Nisam videla ovo pitanje na vreme, ali ipak da odg...Nisam videla ovo pitanje na vreme, ali ipak da odgovorim - može, naravno, i bez vina. Možeš u tom slučaju dodati malo supe ili čak mleka.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-37329391473822909142021-05-24T15:53:28.325+02:002021-05-24T15:53:28.325+02:00Pasteta je odlična, pravila sam po raznim receptim...Pasteta je odlična, pravila sam po raznim receptima al ova je super i stavila sam maslac odgore oko 30 g za pokoricu odgore moja preporukaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16925572588685587978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54895963688487621872021-02-26T10:43:21.849+01:002021-02-26T10:43:21.849+01:00Jedno pitanjce... pošto bih za dvogodišnje dete sp...Jedno pitanjce... pošto bih za dvogodišnje dete spremala, može li da se izbaci belo vino? :) Da li ima neku bitniju ,,ulogu" u receptu ili je više do arome? :)<br /><br />Veliko hvala na odgovoru!<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-37476959140449481482021-02-02T13:58:15.606+01:002021-02-02T13:58:15.606+01:00Hvala :)Hvala :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16758175690791664382021-01-28T11:58:43.250+01:002021-01-28T11:58:43.250+01:00SavrsenoSavrsenoAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10141794434847568888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29754410690130572282021-01-28T11:58:28.484+01:002021-01-28T11:58:28.484+01:00Napravila hvala s tim sto ja volim slanje vise bib...Napravila hvala s tim sto ja volim slanje vise bibera stavila. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10141794434847568888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52478261188564146512019-02-22T20:58:18.500+01:002019-02-22T20:58:18.500+01:00Hvala!Hvala!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-34140709505026478422019-02-21T19:07:12.637+01:002019-02-21T19:07:12.637+01:00Ovo je najbolji recept za džiheenjaču ikada. Ovo je najbolji recept za džiheenjaču ikada. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05139623380719134024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-82016896885088899022018-04-20T18:48:14.333+02:002018-04-20T18:48:14.333+02:00Draga Lara,
Hvala na svim savetima za džigericu,...Draga Lara, <br /><br />Hvala na svim savetima za džigericu, sve ću tako i da uradim! Ja je još nisam spremala na taj, klasičan način, ali suprug jeste, baš nedavno, doduše svinjsku, ne pileću, i bila je baš tvrda, iako lepog ukusa. A ja ću pileću, čim pre! :)<br /><br />Hvala i za preporuku za recept za sernik, iskreno ja sam i zaboravila da sam ga negde pominjala, ali čim je čizkejk u nekoj varijanti, sigurno je super :)<br /><br />Pozdrav veliki i svako dobro,<br />MajaMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67744267345094342932018-04-19T10:51:11.526+02:002018-04-19T10:51:11.526+02:00Draga Majo,
Za pripremu džigerice - koja nije zrna...Draga Majo,<br />Za pripremu džigerice - koja nije zrnasta i suva, potrebno je da je jako svježa. Izreži je tanko (cca 3 mm) i prži na istopljenom puteru bukvalno 30 s sa svake strane. Tek da porumeni. Tajna je da ostane po malo "živa u sredini". Nikad je nemoj soliti prije pripreme, ni biberiti. Tek u tanjiru :)<br />Zrnasta postane zbog termicke obrade (preduge) ili ako je stara - ima to neke veze sa glikogenom (skladištem "šećera") u jetri.<br />Uvijek na puteru pripremaj - to da neku slast. <br />Jetra je ljepša od mlade životinje - pileća, teleća, jagnjeća... a tim redosljedom je i stepen "blagosti". Svinjsku nešto i ne volim, a juneća je dosta jača od teleće. Pileću džigericu presijeci na pola uzduž, zaboravih reći... Da ponovim - džiga mioa biti pomalo sirova=raw unutra. I stavi dosta putera. Ta moča je najljepša...mmm<br /><br />Za recept sa lukom: prvo na puteru isprži rebarca luka i dinstaj na nekoj srednjoj vatri dok se malo ne karamelizuje (nekih 10-15 min). Da je i dalje mek, ali onako žut. Skrajni ga u jednu stranu tiganja i kratko poprži džigericu. Na kraju začini solju i biberom.<br /><br />A neko pravi paštetu samo od kratko pržene džigerice i putera i nekih začina :)<br /><br />Puno pozdrava i hvala ti za sve ove godine divnih recepata. <br />Kako živim sad u Poljskoj - i iz prve ruke znam šta je pravi sernik, a vidjela sam u nekim komentarima da bi voljela da ga napraviš - preporučujem video od Marthe Stewart<br />https://m.youtube.com/watch?v=1jGct5VGlcA<br />(Country cheesecake - kada ga pravi sa mamom) - to bi bio sernik krakovski otprilike. Farmer' cheese koji spominju je u Poljskoj twarog, a to je ustvari mlad svjež sir - mislim da je to ustvari švapski.<br />Eto toliko od mene za sad. <br /><br />Lara<br />P.S. I posebno hvala za Reform tortu ❤️Larahttps://www.blogger.com/profile/01507608663684245623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-55954350601498136952017-06-17T11:08:06.461+02:002017-06-17T11:08:06.461+02:00Hvala tebi :)Hvala tebi :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68219240770093411852017-06-16T23:03:31.639+02:002017-06-16T23:03:31.639+02:00Divna i ukusna dzigerica. Hvala za recept.Divna i ukusna dzigerica. Hvala za recept.Aleksandra Jocićhttps://www.blogger.com/profile/17835359586163570333noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-83730011938360603552015-04-03T01:39:51.766+02:002015-04-03T01:39:51.766+02:00HVALA tebi, šumska vilo, što si sve te recepte pro...HVALA tebi, šumska vilo, što si sve te recepte probala, i naročito što si dovoljno pažljiva da se javiš u znak podrške, takve stvari čine da se točak okreće...Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67428740064054455252015-04-02T20:40:24.057+02:002015-04-02T20:40:24.057+02:00Upravo napravila ovu pastetu. Uz nju odmah i ljuti...Upravo napravila ovu pastetu. Uz nju odmah i ljuti sos od visanja jer Zmu voli ljuto. Oba recepta su odlicna. Sve preporuke. <br />Do sada sam pravila dosta toga po Vasim receptima: Princes krofne, Cokosljivo pitu, Lesnik korpice... Sad i ovu pastetu i ljuti sos. Sta reci osim da je sve FANTASTICNO. Recepti su jasni, detaljni i uvek uspevaju. HVALA Vam sto postojite i sto imate ovaj blog i delite s nama ove divote. Sumska VilaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28003376429982075992014-10-19T14:19:03.754+02:002014-10-19T14:19:03.754+02:00Baš sam ti se obardovala, je l' znaš? :)
Imam...Baš sam ti se obardovala, je l' znaš? :)<br /><br />Imam <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2009/05/kiflice-sa-sirom.html" rel="nofollow">kiflice</a>, naravno, i to najbolje na svetu (opet naravno ;)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-82097799050539739052014-10-18T14:58:08.704+02:002014-10-18T14:58:08.704+02:00Pretražujući paštetu od pileće džigerice i videvši...Pretražujući paštetu od pileće džigerice i videvši da je ima kod tebe, pa da li ti znaš da tu prestaje svaka konkurencija!<br /><br />Ovo je nešto, nemam reči, ta jabuka, to vino (ja stavila crno jer nisam imala belo), stvarno božanstveno!<br /><br />Sad idem da tražim neke kiflice kod tebe, sigurno imaš recept, ovde se traže testa u poslednje vreme, grrrr :)))Mooshemahttp://www.mooshema.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-87814460865548090752014-05-13T14:02:41.331+02:002014-05-13T14:02:41.331+02:00jetricu prije pečenja namačeš u mlijeku onda je fi...jetricu prije pečenja namačeš u mlijeku onda je fina i slasna, upravo je pojeli.<br />a paštetu probamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-76204181743049737822014-04-26T22:06:44.905+02:002014-04-26T22:06:44.905+02:00Jaaaaaaaako ukusna pasteta,njam njam njam.......ni...Jaaaaaaaako ukusna pasteta,njam njam njam.......nikad vise kupovna! Hvala na diiiivnom receptu,pozdrav!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36054411368421777352013-12-28T19:10:21.367+01:002013-12-28T19:10:21.367+01:00Recept je odlican,ja sam jos dodala I 10-tak zrna ...Recept je odlican,ja sam jos dodala I 10-tak zrna kapara,na vrh noza kurkume I malo ruzmarina za malo pikantniji ukus I svi su bili odusevljeni I ubedjeni da se radi o pate-u od skupe pacije dzigericeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3106705688849427192013-12-03T20:50:08.159+01:002013-12-03T20:50:08.159+01:00Ne znam posle koliko dana bi se pokvarila, nama mi...Ne znam posle koliko dana bi se pokvarila, nama mislim da nikad nije stajala duže od 3-4 dana. Ne stavljam je vruću u frižider.<br />Pozdrav.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-31799978168808496312013-12-03T17:07:57.532+01:002013-12-03T17:07:57.532+01:00koliko pašteta može da traje i da li je treba stav...koliko pašteta može da traje i da li je treba staviti vruću i frižider?acalolichttps://www.blogger.com/profile/11562424105477580556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16962182634187340382013-11-10T22:04:04.019+01:002013-11-10T22:04:04.019+01:00volim dobre domaće paštete i ovu ću što pre isprob...volim dobre domaće paštete i ovu ću što pre isprobati, trenutno imam jednu praseću džigu pa prvo moram nju utrošiti, ALI za mene je pohovana pileća džigerica delikates kada je jedeš skoro kao pohovana pašteta koliko je meka i sočna, probajte ne treba soliti džigericu već samo jaje malo posoliti (od soli postana suva i zrnasta) a može se dosoliti kad se ispeče (pazite samo hoće jako da prska dok se pohuje pa ja zato preko tiganja obavezno stavim onaj poklopac kao sito<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-60736863456838229072013-05-02T17:00:20.228+02:002013-05-02T17:00:20.228+02:00Hvala Majo. Ispravio sam ovo sa šećerom, tj. nisam...Hvala Majo. Ispravio sam ovo sa šećerom, tj. nisam ga ni koristio i pašteta je savršenog ukusa. Jabuka je bila dovoljna da i opet bude slatkasta, ali sada taman koliko treba.SasaPnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-22396188802184480182013-04-16T16:08:33.621+02:002013-04-16T16:08:33.621+02:00Hvala! Možeš komotno i da izostaviš to malo šećera...Hvala! Možeš komotno i da izostaviš to malo šećera, ako je jabuka zaista slatka. <br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com