tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7460374838513343111..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Pita sa jabukamaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger85125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46222517973263065172024-01-07T20:24:31.313+01:002024-01-07T20:24:31.313+01:00Hvala na receptu; dobila sam "raving reviews&...Hvala na receptu; dobila sam "raving reviews" od najvećih obožavatelja štrudela od jabuka u kući. <br />Moj prvi štrudel sa kupovnim korama.<br />Jedino što sam promijenila je da sam stavila manje šećera, i koristila sam kokosov šećer, tako da se mogu praviti da mi je desert zdraviji :). I stavila sam malo manje ulja po jabukama, i vrlo sam znatiželjna zašto uopće ide ulje direktno u jabuke? Ako je za sočnost, čini mi se da bi možda bilo dovoljno sočno i bez? <br />I oduševljena sam sa duhovitim (i mudrim!) uvodom u post :).<br />Pozdrav iz Splita!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46767744194862681962023-05-27T17:06:15.102+02:002023-05-27T17:06:15.102+02:0010 godina kasnije evo biram recept za svoju prvu p...10 godina kasnije evo biram recept za svoju prvu potu sa jabukama :) Mirise cela kuća, a verujem da će brze još nestati :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80989058760495500012023-03-25T21:14:29.585+01:002023-03-25T21:14:29.585+01:00Zašto mi pita bude žilava? Zašto mi pita bude žilava? noahttps://www.blogger.com/profile/15126546906610354573noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27037130948660750592022-09-03T17:55:42.361+02:002022-09-03T17:55:42.361+02:00Da li mogu da koristim ispod papir za rernu i da s...Da li mogu da koristim ispod papir za rernu i da stavim malo ulja da mi donja kora ne bi bila masna? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-84245185732979983302022-08-25T23:20:23.937+02:002022-08-25T23:20:23.937+02:00Hvala tebi!Hvala tebi!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16831909877587920852022-08-02T13:11:59.523+02:002022-08-02T13:11:59.523+02:00Hvala na divnom receptu.
Inače prvi put sam pravim...Hvala na divnom receptu.<br />Inače prvi put sam pravim pitu i odlično je ispala. Baš sam ponosan na sebe a zadovoljan vašim receptima i savetima.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-34387073480110192392022-05-16T23:34:55.767+02:002022-05-16T23:34:55.767+02:00Aha, dobro. Al' tako se raščulo, pa... :)Aha, dobro. Al' tako se raščulo, pa... :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-10003483210073496482022-05-16T18:29:55.971+02:002022-05-16T18:29:55.971+02:00Pitu ću svakako praviti po ovom receptu,
Samo mal...Pitu ću svakako praviti po ovom receptu, <br />Samo mala ispravka, nigde u Bibliji ne piše da je Eva ubrala baš jabuku kao zabranjeno voće.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-63410466802004138542021-12-02T10:01:51.198+01:002021-12-02T10:01:51.198+01:00Ma čuj ovaj tvoj recept sad svi prave u mom okruže...Ma čuj ovaj tvoj recept sad svi prave u mom okruženju čak i domaćice koje imaju iskustva po 30 godina u spremanju pita...tako da sve je super, kao i svi tvoji recepti! Nema greške sa Majom! psihologhttps://www.blogger.com/profile/15237623233262739107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32722198034246062882021-11-23T22:55:14.852+01:002021-11-23T22:55:14.852+01:00Recept je odličan, pita fantastična!Recept je odličan, pita fantastična!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08853013960528087825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28073283852348554932021-10-31T22:13:08.920+01:002021-10-31T22:13:08.920+01:00Mnogo mi je drago kad čujem ovako nešto :)
Hvala t...Mnogo mi je drago kad čujem ovako nešto :)<br />Hvala tebi tj. vama :)<br /><br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29810403450950046782021-10-24T18:51:51.079+02:002021-10-24T18:51:51.079+02:00Nisam do sada pravila pitu sa jabukama jer nam neš...Nisam do sada pravila pitu sa jabukama jer nam nešto nije bila omiljena, ali evo, od sinoć smo preobraćeni zahvaljujući ovom receptu. Hvala Majo, zaista odlično napisano i objašnjeno, poseban highlight je fora da se spusti malo niže kad se peče u rerni, svaka čast👏Anahttps://www.blogger.com/profile/17521818344087314780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-87626769953775914002020-12-03T17:47:26.742+01:002020-12-03T17:47:26.742+01:00Svaka cast.Svaka cast.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/10039560808809016437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-50904588593724682682020-05-16T15:13:06.607+02:002020-05-16T15:13:06.607+02:00Ja ne cedim. Ako na dnu vangle bude soka, a obično...Ja ne cedim. Ako na dnu vangle bude soka, a obično bude malo, to ostane pa popijemo.<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29118534800501609992020-05-16T12:24:05.367+02:002020-05-16T12:24:05.367+02:00Ćao. Nisi navela da li se jabuke trebaju iscediti ...Ćao. Nisi navela da li se jabuke trebaju iscediti pre nego što se stave na kore, ali za svaki slučaj najbolje da pitam :Djos1bloghttps://www.blogger.com/profile/10905980774924321620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52597500827562248052020-01-16T22:00:33.560+01:002020-01-16T22:00:33.560+01:00Huh, je l' se steglo posle?
Je l' nisi zab...Huh, je l' se steglo posle?<br />Je l' nisi zaboravila griz?<br />Je l' jabuka bila zlatni delišes ili neka druga? <br /><br />Iz mog dosadašnjeg iskustva, korica (gornja) bi trebalo da je krckava celog prvog dana (osim ako nije vlaga u vazduhu neka baš ekstremna), a 20 min nakon pečenja bi apsolutno moralo biti krckava!<br /><br />Ne znam šta se moglo desiti, ali nadam se da se pojela :)<br /><br />Pozdrav,<br />MajaMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21811790341073800102020-01-15T20:47:14.420+01:002020-01-15T20:47:14.420+01:00Ispečena...nisam mogla da čekam duže od 20 minuta ...Ispečena...nisam mogla da čekam duže od 20 minuta da se hladi....morala sam je probati...nije previše šećera ali je moglo manje..takodje jabuka curi...nadam se da će do sutra da se "stvrdne"...Više volim krckavu koricu a ovde mi je vlažnjikava i karamelizovana...svakako lepa je ali ću sl.put smanjiti kolčine šećera i jabuka.. <br />Hvala na receptu ❤psihologhttps://www.blogger.com/profile/15237623233262739107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33634638637462607612020-01-15T19:40:47.035+01:002020-01-15T19:40:47.035+01:00Upravo se peče..malo sam u strahu zbog količine še...Upravo se peče..malo sam u strahu zbog količine šećera.. 🤔 <br />U strahu sam i zato što sam stavila žuti šećer koji je možda jači..<br />Na svaku koru po jedna kašika i (faktički na dve kore i na treću idu dve preko jabuka?)...<br />Možda sam i sa vodom i uljem preterala (mada sam se držala recepta)....imam utisak da mi pliva u plehu..<br />Javljam razvoj situacije.. 🤗psihologhttps://www.blogger.com/profile/15237623233262739107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-8149009333873618262019-11-13T00:30:29.965+01:002019-11-13T00:30:29.965+01:00Uhuhuh, ta marmelada zvuči divno sama po sebi, a k...Uhuhuh, ta marmelada zvuči divno sama po sebi, a kamo li kao društvo jabukama u piti.<br /><br />Može recept? =)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18093867549732562019-11-09T09:05:04.193+01:002019-11-09T09:05:04.193+01:00Dakle, napravila sam mnogo pita s jabukama u život...Dakle, napravila sam mnogo pita s jabukama u životu. Stvarno mnogo. Ali nekako nisam nikad stavljala šećer među kore. I onda sam pročitala ovaj vaš recept, Majo, i rekla sebi - što da ne? Jedino što mi je palo na pamet da pita bude "kombinovana", a nisam imala bundeve, i onda sam na koru ispod one s jabukama stavljala tanak sloj marmelade od bundeve i pomorandže. Ispala je... simfonija. Bar tako moji kažu, a ja sam sklona da se složim s njima. <br />Hvala!Beograđankanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57788576747800174432019-11-08T19:54:24.854+01:002019-11-08T19:54:24.854+01:00Hvala :)
p.s.
Imaš na blogu recepte i za bundevar...Hvala :)<br /><br />p.s.<br />Imaš na blogu recepte i za bundevaru i za pitu sa višnjama, mada je to sve prilično slično :) Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-37226289641602858732019-11-05T14:07:34.943+01:002019-11-05T14:07:34.943+01:00Više ne menjam i ne testiram druge recepte... Na z...Više ne menjam i ne testiram druge recepte... Na zimu ću probati sa višnjama, bundevom na isti princim, nadam se neću puno da omašim :)Ivanahttps://www.blogger.com/profile/14927855820452014867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-17394793046649224292019-10-09T19:27:30.251+02:002019-10-09T19:27:30.251+02:00Mnogo mi je drago, Ivana! Hvala ti veliko na proba...Mnogo mi je drago, Ivana! Hvala ti veliko na probanju i javljanju :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-86078617589203945732019-10-07T19:28:09.694+02:002019-10-07T19:28:09.694+02:00Pravila pre par dana! Najbolja pita ikada! To je p...Pravila pre par dana! Najbolja pita ikada! To je prva koju sam pravila sa jabukama, svi smo raspamećeni. Imala sam po 4 kore za rolat, i jednu viška na kraju, a jabuka stavih baš po receptu. Možda bi manje bilo superica, al ukus i za sečenje - odlična. Sve preporuke. Ivanahttps://www.blogger.com/profile/14927855820452014867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-47313298911366877682019-09-20T22:05:29.577+02:002019-09-20T22:05:29.577+02:00Hvala svima!Hvala svima!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com