tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post648315931200872175..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Integralni hleb sa limunomMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-91081402069597475362014-05-04T16:41:03.047+02:002014-05-04T16:41:03.047+02:00Probajte umjesto limuna žlicu ili dvije jabučnog o...Probajte umjesto limuna žlicu ili dvije jabučnog octa. Kruh je mekan i predivan. Netko stavi i sirutke u miješanju sa omjerom vode. Ja stavljam jabučni ocat, ništa se ne osjeti a blago je vlažan i svjež do 7 dana kad ostane. Trenutno radim sa domaćim brašnom sa sela, a kad ga nemam koristim kombinaciju raženog i polubijelog, ili samo crnog brašna ili brašna za tamni kruh. Bolje mi je od integralnog, ono se nekako mrvi, ovo industrijsko. Kruh mi je ukusniji kad mu se doda žlica masti u tijesto ili 2 maslinova ulja. Vjerojatno i to produljuje svježinu.Nedavno sam radila i kruh sa kefirom od polubijelog brašna, nisam imala kvasca pa sam sačekala 24 sata da se sam napravi...Predivan kruh, samo muž se navikao na kvasac a ovaj mu se ne sviđa. Svugdje dodajem jabučni ocat. prije mi je kruh bio suh bez njega.<br /><br />Martina<br /><br />Martinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-7752790082698354952014-04-27T23:35:19.657+02:002014-04-27T23:35:19.657+02:00Nataša, hvala ti!
Što se tiče lava kolača, nisam...Nataša, hvala ti! <br /><br />Što se tiče lava kolača, nisam ga (još) pravila, a recimo da žmurećki mogu da verujem Oljinim receptima, pa eto, <a href="http://1331999.blogspot.com/2014/02/lava-kolac-lava-cakes.html" rel="nofollow">vidi kod nje</a>.<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28960635949041713222014-04-27T14:04:12.900+02:002014-04-27T14:04:12.900+02:00Majo, predivan ti je ovaj hljeb!
Vec neko vrijeme...Majo, predivan ti je ovaj hljeb! <br />Vec neko vrijeme pratim tvoj blog i isprobavam recepte, sad prvi put komentarisem i mogu da kazem da je sve sto sam pravila po tvojim uputstvima (a pravila sam dosta toga), ispalo nista manje nego savrseno! Necu ni spominjati koliko mi znaci i koliko me odusevljava preciznost i detaljnost sa kojima pristupas svakom receptu, o tome je vec bilo dosta govora, pa da se ne ponavlja. Hljeb sam ispekla jutros i jedva docekala da ga probam - potpuno drugaciji od svih koje sam do sada pravila i jedno deset puta bolji! <br />Nastavljam sa isprobavanjem, a tebe molim da nastavis da nas odusevljavas!<br />P.S. Nisam nasla kod tebe recept za lava kolac, imas li neku preporuku?<br />Hvala jos jednom!<br />NatasaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-25790794459382609142013-01-15T14:53:49.607+01:002013-01-15T14:53:49.607+01:00U kuci mesim hleb-JA.
Ovde sam video tu foru sa li...U kuci mesim hleb-JA.<br />Ovde sam video tu foru sa limunom- i od tada je mekan i fin!<br />Po savetu majke dodam surutke umesto odredjene kolicine vode i to je to! -otprilike na 1kg brasna tecnosti bude oko 600-700ml, a kvasca stavim 1/4 kocke ili pola kesice suvog.<br />ZAHVALAN sam VAM na tome sto jedem savrsen hleb!<br />ZoranAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18717971769739249172012-08-13T22:53:53.245+02:002012-08-13T22:53:53.245+02:00Hvala tebi, Marina :)Hvala tebi, Marina :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-66258466459578847392012-08-13T16:18:45.482+02:002012-08-13T16:18:45.482+02:00Sta mogu da kazem za tvoje recepte osim savrseno,s...Sta mogu da kazem za tvoje recepte osim savrseno,savrseno! Pravila sam integralni hleb i, uopste hleb prvi put u zivotu, i uspeo je samo sledeci tvoj recept, pravila sam i pitu sa maslinama i dimljenim kaljkavaljem, kiflice i sve je bilo uspesno. Da, i tesku reformu! Najvise verujem tvom blogu! Hvala na divnom blogu, receptima, prici koja prati svaki recept, preglednosti i slikama! Ziva bila! MarinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-35896751374713287582012-03-17T00:37:25.097+01:002012-03-17T00:37:25.097+01:00Hvala.Hvala.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-62492784444329665752012-03-16T19:14:37.783+01:002012-03-16T19:14:37.783+01:00Sve pohvale za ovaj recept! Divan je!Sve pohvale za ovaj recept! Divan je!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80590710971851787522012-02-25T21:51:39.143+01:002012-02-25T21:51:39.143+01:00Hvala tebi :) I super što imaš taj kamen!Hvala tebi :) I super što imaš taj kamen!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-86776073892567410342012-02-25T21:41:13.086+01:002012-02-25T21:41:13.086+01:00Juce napravila lebac i moram da ti pohvalim recept...Juce napravila lebac i moram da ti pohvalim recept. Ovde cesto stavljaju sok od pomorandze, ali ovo sa limunom je bilo jos bolje. <br />Kora je bila mekana i unutra hleb je bio vazdusast. <br />Par stvari sam promenila:<br />- stavila sam 70g obicnog brasna jer sam integralnog potrosila<br />- koristila sam instant suvi kvasac<br />- dodala sam bundevine i semenke od suncokreta<br />- pekla sam na kamenu u rerni<br />Hvala puno na recpetu.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-25988314536301446482011-08-24T23:37:23.056+02:002011-08-24T23:37:23.056+02:00billyjane :)
Nadam se da se 'lebac malo 'l...billyjane :)<br />Nadam se da se 'lebac malo 'ladnuo pre nego što si mu donela presudu :) Ovaj beše stvarno dobar, a eto, nisam integralno brašno zamesila mesecima, da ne kažem godinama. Bude nekako tih faza, kad mi se čini da tragam za jednom i jedinstvenom formulom od koje kasnije nema mrdanja, a praksa me uvek demantuje, i vozi dalje... Tako da, ta nit koja postoji u tebi, a jedan ovakav post je slučajno pokrenuo, to je put ka savršenstvu, a ne ovaj ili onaj konkretan recept. Drago mi je biti makar i posredni uzročnik u nečijem stvaranju i pokretačkom naletu inspiracije, stoga HVALA TEBI :)<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6621551200294586042011-08-24T21:38:29.906+02:002011-08-24T21:38:29.906+02:00uvek sam trazila savrsen recept za lebac i izggled...uvek sam trazila savrsen recept za lebac i izggleda da sam ga pronasla! nije me mrzelo da na 40stepeni jurim kvasac niti da mesim,nesto mi se jeo domaci hleb posle vikenda kod mame tako da moja prva hlebna beba sad raste pa cemo da vidimo za par sati kakva ce da ispadne;] e da,ja dodala neke semencice i kikiriki /sta se naslo po kuci/ nadam se da nece da skodi;] nisam dosad komentirala iako rado svrnem 'po inspiraciju'tako da eto,jedno veliko HVALA za sve divne recepte! <br />pozzbillyjanehttps://www.blogger.com/profile/10789768468319465071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48873192622620340902009-03-17T01:41:00.000+01:002009-03-17T01:41:00.000+01:00Predivne slike a odlican i recept. Ja znam za doda...Predivne slike a odlican i recept. Ja znam za dodavanje limuna i masu za hlebove tj, pekari su dodavali limunsku kiselinu u vidu tabletica kako bi testo bilo mekse i bolje se razradilo!<BR/>Integralno brasno obozavam i zato mi je ovaj tvoj jednostavni hleb predivan!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57770310065304122252009-03-16T14:29:00.000+01:002009-03-16T14:29:00.000+01:00Ni ja nisam čula za dodavanje limuna u tijesto. Ba...Ni ja nisam čula za dodavanje limuna u tijesto. Baš me zanima kakav je taj kruh, sigurno ću probati:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81528230911585785932009-03-16T12:12:00.000+01:002009-03-16T12:12:00.000+01:00Kako sa lakocom pravis tako dobre hlebove! Ja sam ...Kako sa lakocom pravis tako dobre hlebove! Ja sam pre neki dan bacila jedan razani hleb u kantu i bas smo se svi u kuci slozili - svako moze da napravi tortu ili kolac, ali za hleb je potrebno mnogo vise! Skidam kapu, pravi si maher!Marijahttps://www.blogger.com/profile/12417934270510794219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39387021803826627872009-03-16T11:32:00.000+01:002009-03-16T11:32:00.000+01:00Divne fotke!Svaka cast za recept!!!Divne fotke!Svaka cast za recept!!!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6737933062249434232009-03-16T11:26:00.000+01:002009-03-16T11:26:00.000+01:00ovo mi je totalna novina i sigurno ću isprobati da...ovo mi je totalna novina i sigurno ću isprobati da vidim razliku:)<BR/>fotke su lijepe:))nlohttps://www.blogger.com/profile/00068887756818870369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26618328365443905232009-03-16T10:05:00.000+01:002009-03-16T10:05:00.000+01:00predivno izgleda... ovo za limun nisam znala ali c...predivno izgleda... ovo za limun nisam znala ali cu sigurno isprobati...JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29613598655725306482009-03-16T08:10:00.000+01:002009-03-16T08:10:00.000+01:00e ovo stvarno nisam znala...hvala ti puno! moj dr...e ovo stvarno nisam znala...hvala ti puno! moj dragi ne volim kad je korica na kruhu tvrđa i sigurno ću idući put probati dodati limu...a fotke su prekrasne! :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-87746593581174793132009-03-16T00:50:00.000+01:002009-03-16T00:50:00.000+01:00e ovo ćemo obavezno probat, baš me zanima, jer i m...e ovo ćemo obavezno probat, baš me zanima, jer i meni kora bude pretvrda..fotke jako jako lijepe i chic ;)..a koka je p r e s l a t k a!!Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.com