tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post5657647214425241492..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Punjeni brancin u lisnatom testuMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-50355561414493449222012-09-30T14:15:01.162+02:002012-09-30T14:15:01.162+02:00rekli su mi da u Beogadu nema da se kupi lisnato t...rekli su mi da u Beogadu nema da se kupi lisnato testo sveze nego samo smrznuto...to bih dala kao skoro sigurnu informaciju ! Manje vise su sva ta lisnata testa ok...<br />Svako meso se umotava u masno testo jer ono bolje "drzi"...postojanije je i ne "razblati" se odmah...File Wellington ima i pecurke okolo...U slucaju ove ribe prednost lisnatog testa je dekorativnog karaktera...lepse izgledaju...zamisli ovu krljust praviti od masnog testa koje je glatko...svaka nepravilnost bi se videla...ne smem ni da pomislim...a ovako sa lisnatim testom koje malo naraste nekako se i greske zabasure...a i ribu odmah sluzis tako da testo ne stigne da omeksa...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79478247184061364412012-09-29T16:22:02.124+02:002012-09-29T16:22:02.124+02:00Meni je super kad napises na engleskom ili francus...Meni je super kad napises na engleskom ili francuskom naziv testa, ovde sam potpuno posvadjana sa nazivima. Puff pastry je cool (na pr. kroasani) to mi je jasno.<br />Nego, pravila sam beef wellington po recepturi Gordona, i tamo je govedinu umotavao u shortcrust pastry. Realno, to mi je uvek lakse i brze da umesim nego puff pastry! Pa sam se ponadala... Puff pastry gotov svez, ja nemam pojma gde ima da se kupi u BGD, a pravo da ti kazem ne znam ni za zamrznute (ima neko lisnato testo, sigurno, ali nisam probala). <br />Ako neko zna gde ima puff pastry svez dobar, molim neka napise! Bjankahttps://www.blogger.com/profile/14027637097853636733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26710457380996751092012-09-28T10:25:48.799+02:002012-09-28T10:25:48.799+02:00Filo pastry su kore za pitu....shortcrust je masno...Filo pastry su kore za pitu....shortcrust je masno testo ili na francuskom pate brisé (dupla kolicini brasna u odnosu na puter)...na engleskome se lisnato testo zove puff pastry, ako se ne varam...<br />Lisnato testo je nesto drugo...to je ono testo koje se strasno dugo radi...razvlaci se osnova pa se u nju stavlja puter pa se to opet premesi...pa se preklopi pa tako dok ti se ne smuci...ja ga uvek kupim vec gotovo i (bar ovde) ssvim je ok...<br />Jel' ti terminologija nije bila jasna ili nesto drugo ?Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-43732009000194134802012-09-27T21:04:47.052+02:002012-09-27T21:04:47.052+02:00Samo jedno pitanje: jel lisnato testo filo pastry ...Samo jedno pitanje: jel lisnato testo filo pastry ili moze za ovaj recept shortcrust pastry... Meni ovo bas nije najjasnije... Bjankahttps://www.blogger.com/profile/14027637097853636733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72434701404302464042012-09-18T17:37:07.236+02:002012-09-18T17:37:07.236+02:00Draga Miki, ovaj tvoj komentar cu da slikam...stam...Draga Miki, ovaj tvoj komentar cu da slikam...stampam...i svet njime da oblepim !!!<br />Caoooooooooooooo...!!!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74281556670822731562012-09-12T09:48:10.208+02:002012-09-12T09:48:10.208+02:00Fenomenalno gostovanje (koje ja tek sada citam, iz...Fenomenalno gostovanje (koje ja tek sada citam, izvini...). recept je predobar i pokusacu jednom kad budem imala vremena probati. Mi cesto pravimo ribu, pa bi bilo dobro uneti neke izmene u redovni meni... :)<br />A i inace obozavam kako Marina pise (ne zaostaje stilom mnogo za Momom Kaporom, bar po mom misljenju).Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-17235914332707651792012-08-30T18:10:01.767+02:002012-08-30T18:10:01.767+02:00Moram da ti priznam da je za ovo ipak potrebna sve...Moram da ti priznam da je za ovo ipak potrebna sveza riba...ako vec nije brancin, ono bar neki filet sveze ribe. ja sam u principu protiv smrznute ribe jer gubi konzistenciju, nije to isto ! Mozda neki filet svezeg lososa ili patrmke...naravno ocisceno od kostiju !!<br />Da, napijaci je to rizik...da se kupi vise nego sto je potrebno, ali i to je stvar "treninga"...<br />Cao!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64797353587573719492012-08-30T18:07:17.665+02:002012-08-30T18:07:17.665+02:00Pa ja mislim da su ranije u stvari i imale neki bo...Pa ja mislim da su ranije u stvari i imale neki bolji smek...imale su u stvari dusu, bile su autenticne i nisu se po njima prodavali lakovi za nokte iz Kine..! Necu stvarno kao Momo Kapor, ali mislim da mi (pazi sad ovo...stvarno kao da sam stara k'o Troja!) u stvari imamo privilegiju da se secamo nekog mnogo lepseg sveta i drustva...na zalost, tako je...<br />Drago mi je kada neko "snimi" ono sto sam htela da kazem...a od nekoga ko tako lepo pise kao sto ti pises...svaki kompliment vredi mnogo mnogo vise..!<br />Da skines kost potreban ti je strasno ostar noz i naravno - dobre oci! POlako, polako...<br />nema na cemu Nevena, javi kako je ispalo !<br />PozdravMarinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21996940289522374092012-08-29T23:49:41.674+02:002012-08-29T23:49:41.674+02:00Kod nas je nikakav izbor svježe ribe, a ne vjeruje...Kod nas je nikakav izbor svježe ribe, a ne vjerujem da bi valjalo sa zamrznutim filetima, ili se varam.<br />Pijace obožavam zbog šarenila, ali svaki put se vratim sa gomulom stvari, kupim čak i ono što ne volim, budem totalno zavedena i onda razmišljam kako da to stignemo sve pojesti a da se ne pokvari.velahttps://www.blogger.com/profile/10567861480228620940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-69652664214507471362012-08-29T11:00:35.480+02:002012-08-29T11:00:35.480+02:00Juce na poslu, pred kraj radnog vremena, krenem od...Juce na poslu, pred kraj radnog vremena, krenem odusevljeno da komentarisem ovu lepotu od jela, da bih me pred kraj pisanije muz obavestio da je iskljucio net i da moramo da krenemo...Al ne razmisljam ja o ovom brancinu, Marinche, od juce, vec od jos pre neki dan kad sam brzinski pogledala post, da zadovoljim znatizelju:)<br />Juce sam procitala pricu, i tako mi je bilo lepo i zavidim ti na secanju o toj bg pijaci. Nekako tada, kao da su pijace imale neki bolji smek...Divna, divna prica! <br />A recept, wow, apsolutno si me odusevila! <br />Moram prbati da ga napravim pa sve i po ceni da dozivim totalni fijasko sa ciscenjem ribe:):):) Ne verujem da ce cika iz merkatora biti raspolozen da mi vadi centralnu kost...<br />Majo, Marina hvala na ovoj inspiraciji!Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-8746122135093409922012-08-26T16:18:51.266+02:002012-08-26T16:18:51.266+02:00Hvala Branka...! Bas ce mi biti drago ukoliko se m...Hvala Branka...! Bas ce mi biti drago ukoliko se moj brancin bude izlezavao na trpezama i blizim i daljim...Nisam zaboravila tvoju pasticadu, cekam samo da zahladni !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48964338131547267252012-08-26T10:28:34.805+02:002012-08-26T10:28:34.805+02:00Ljubav prema tržnicama dijelimo, ja ponekad niti n...Ljubav prema tržnicama dijelimo, ja ponekad niti ne idem da nešto kupim koliko da samo prođem i udahnem atmosferu tržnice, a kada je još i kupovina u pitanju zadovoljstvo mi je tim veće. <br />A ovaj brancin na stolu bi mi bio tek posebno zadovoljstvo, ovo je perfektno, i ja sam ga zabilježila za Badnje večer, ako ne budem imala i prije neku priliku da ga ovako pripremim. Izgleda i više nego lijepo i izvrsno !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81212012065240091502012-08-24T18:18:08.309+02:002012-08-24T18:18:08.309+02:00Hvala Nina !Hvala Nina !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9480252213749989582012-08-24T11:44:21.449+02:002012-08-24T11:44:21.449+02:00ne posječujem baš nešto često plac jer mi nije baš...ne posječujem baš nešto često plac jer mi nije baš usput, a i nije neki izbor na njemu, sreća povrće u ljeti imam doma<br />ovaj brancin je baš neobičan i vrlo simaptično izgledaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-24213248698723703842012-08-24T07:49:39.449+02:002012-08-24T07:49:39.449+02:00Badnje vece mi se cini odlicna prilika...! I ja vo...Badnje vece mi se cini odlicna prilika...! I ja volim ove "skulpture", sto ti kazes...i najobicniju veknicu od hleba kada zavijes u testo, lepo ukrasis i ispeces...izgleda "praznicno"...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-76777646998372233082012-08-23T23:16:04.076+02:002012-08-23T23:16:04.076+02:00Naravno bilo koja filetirana riba moze da se stavi...Naravno bilo koja filetirana riba moze da se stavi iako naravno ukus dosta pati zbog toga...ali, ako je neophodno...u stvari fora je i u tome da ga posle seces kao "pecenje"..sto bi rekao moj drug Srba: "Marince, super ti je ovo...k'o prase".<br />To punjenje je jako fino i limun se divno oseca...mozes time da punis naprimer i pilece batake (opet ukoliko ti kasapin izvadi kost)...<br />PozdravMarinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3800958005954836382012-08-23T22:23:09.133+02:002012-08-23T22:23:09.133+02:00Nema na čemu i drugi put :)
Mislila sam generalno...Nema na čemu i drugi put :)<br /><br />Mislila sam generalno na filetiranu ribu, ovde je recimo oslić pristupačan svima. Lososa bih ja recimo kratko skuvala pa onda u testo stavila (kao <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2009/02/ruska-pita-od-lososa.html" rel="nofollow">ruska pita sa lososom</a>). <br /><br />Meni je jako interesantno ovo tvoje punjenje za ribu, i moraću pre ili kasnije da ga probam.<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-55322976298680925912012-08-23T22:18:44.464+02:002012-08-23T22:18:44.464+02:00Predivno, volim ovakve "skulpture" na st...Predivno, volim ovakve "skulpture" na stolu. U svakom slučaju, kad tad ću to napravit. Već vidim recimo Badnja večera... a možda i prije.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-4793482419737382282012-08-23T20:23:10.080+02:002012-08-23T20:23:10.080+02:00Nisam htela bas odmah u postu da predlazem "a...Nisam htela bas odmah u postu da predlazem "alternativne izlaze"...to mi je nekako needukativno...ali moze to da bude jako dobra alternative u nedostatku gore navedenog gospodina...naravno, ne treba ga prepeci (mislim lososa) jer on zna da postane kao piljevina...<br />Hvala tebi domacice sto si pozvala i organizovala 2kafu i slatko"..!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-78565558911830605352012-08-23T20:09:53.587+02:002012-08-23T20:09:53.587+02:00To sa filetima je prvo na šta sam pomislila kad sa...To sa filetima je prvo na šta sam pomislila kad sam se zamislila u smeru "kako bih ja to pojednostavila, obzirom na nedostatak Enrika..." :)<br /><br />Marina, hvala na ovom postu, i što si pristala da budeš moj gost :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48764858458601678342012-08-23T17:09:15.668+02:002012-08-23T17:09:15.668+02:00Ja isto ribu obozavam i jela bih je svakog dana......Ja isto ribu obozavam i jela bih je svakog dana...javi kako je ispalo...nadam se da ce tebi riblja glava da lici na ribu a ne na jagnje kao meni...!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-90757862684537848702012-08-23T17:07:49.492+02:002012-08-23T17:07:49.492+02:00Hvala Tamara ! Ja jako volim ribu i smatram da je ...Hvala Tamara ! Ja jako volim ribu i smatram da je ne treba prekrivati svim i svacim jer mora da se oseti ukus sveze ribe, ali sa druge strane se cesto zavrsi tako sto se riba samo sprema na zaru (ako se imaju mogucnosti,naravno)...ovo mi se cini dobra ravnoteza izmendju neceg "spremanog" i "prirodnog"...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-47625275128288395702012-08-23T16:07:30.224+02:002012-08-23T16:07:30.224+02:00ja sam oduševljena, obožavam ribu i zbilja želim o...ja sam oduševljena, obožavam ribu i zbilja želim ovo probati! :)Anjahttps://www.blogger.com/profile/11102735985888768191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-15203269541052572242012-08-23T15:15:58.551+02:002012-08-23T15:15:58.551+02:00ajmeeeee, ne mogu vjerovati koliko ovo dobro izgle...ajmeeeee, ne mogu vjerovati koliko ovo dobro izgleda, pa ovo je vrh vrhova i nisam nikad jela ribu na ovaj način, djeluje pre prefino. Definitivno za probati! Svaka čast.Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28551707161233365912012-08-23T14:08:19.712+02:002012-08-23T14:08:19.712+02:00Hvala...mislim da umesto lisnatog testa jako dobro...Hvala...mislim da umesto lisnatog testa jako dobro moze da stoji i neko fino masno testo (pate brisé) ali se od lisnatog testa mnogo lakse prave ukrasi, ono malo i naraste pa se i ono ste nije perfektno ispalo ne vidi mnogo..!Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.com