tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post5312883668061913312..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Ovseno pirinčani kolačići sa čokoladomMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-86320564191338988072016-08-07T11:23:02.958+02:002016-08-07T11:23:02.958+02:00Baš si me obradovala :)
Hvala i tebi!Baš si me obradovala :)<br />Hvala i tebi!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-45802808418334982162016-08-07T11:10:02.566+02:002016-08-07T11:10:02.566+02:00Kolaci su sjajni!! Upravo napravljeni,i vec upola ...Kolaci su sjajni!! Upravo napravljeni,i vec upola smazani �� Dugo sam tragala za bas ovakvom teksturom,kombinacijom i ukusom!Savrseno ispostovan recept, i ispali bas kako smo se nadali! Hvala za sve detaljne instrukcije, toliko znace kad se usudis da udjes u avanturu sa novim kolacicima ☺�� Lakijeva mamanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6614828222107776742016-03-28T08:04:54.106+02:002016-03-28T08:04:54.106+02:00Благодаря!
Мая :)Благодаря! <br />Мая :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-88838176285530236222016-03-28T07:58:51.671+02:002016-03-28T07:58:51.671+02:00Чудесни, чудесни!! Да се внимава да не се препичат...Чудесни, чудесни!! Да се внимава да не се препичат! Следващия път ще добавя и орехи.Редовно Ви чета!!Поздрави. Яна<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-62762735738085837522016-03-19T16:27:59.906+01:002016-03-19T16:27:59.906+01:00E, da, zaboravih da pomenem. Sadašnji isečak eurok...E, da, zaboravih da pomenem. Sadašnji isečak eurokrem pite od 70 dinara je 1/12 kruga, tako da, 12x70=840 din, dakle nije mnogo poskupela u odnosu na ranije. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-35812266297719559332016-03-19T00:17:42.005+01:002016-03-19T00:17:42.005+01:00Eto vidiš šta si mi uradila. Uterala u pekaru i na...Eto vidiš šta si mi uradila. Uterala u pekaru i navela da pojedem i pšenicu i mleko i margarin :)<br /><br />Šalim se :) Mislim, pojela sam, ali svesno i namerno, jer me kopkala znatiželja.<br /><br />Eurokrem pita je OK, nije neki spektakl, validno slatka, na način na koji najveći broj (naših) ljudi najviše voli slatkiše, ja to zovem "linearno slatko", što joj i jeste cilj. Izgled joj je "ono nešto", i jesu napravili pos'o s tim proizvodom, očigledno.<br /><br />Ja i dalje mislim da onaj krem nije eurocrem (Takovo), nego neki krem tog tipa, koji je malo čvršći. Donje i gornje testo nije isto, tako da ono sa Aleksandrinog bloga nije to, mada je sigurno ukusno. Btw, njena pita deluje muljavo jer nije gornje testo sipala na način na koji se sipa testo za <a href="http://mamajacooks.blogspot.rs/2014/12/zebra-kolac.html" rel="nofollow">zebra kolač</a>, već onako prošarala, kao za mramorni kolač. <br /><br />Pošto sam sad stvarno u fazi izbegavanja pšenice i mlečnih proizvoda, neću davati nikakva obećanja, osim da HOĆU, hoću da probam nešto slično da napravim, koncept mi je jasan, samo da nađem odgovarajući krem i izvedem neku računicu koliko je krema potrebno (ono kod Aleksandre na blogu, četiri kašike, je premalo). <br /><br />Ako hoćeš, ostavi mi neki kontakt e-mail, da ti javim kad budem imala šta da ti javim. Da ne nastavljamo priču pod ovsenim kolačićima, nešto me grize savest da se razbacujemo, pardon, razmazujemo eurokremom pred njima ;)<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-56577425171788905402016-03-18T10:14:15.981+01:002016-03-18T10:14:15.981+01:00Probaj eurokrem pitu, ja skoro da mogu da garantuj...Probaj eurokrem pitu, ja skoro da mogu da garantujem da fil jeste eurokrem, zato mi nije jasno kako je tako tacan presek. Ranije je duplo vece parce kostalo 100 din, sad su prepolovili parce i kosta 70 din. Jednom sam ih pitala dok su bili ti veliki parcici koliko bi kostala cela pita, rekli su mi da seku 8 komada, znaci cela bi kostala 800 din. Sad sigurno iseku 16 komada sto znaci da cela kosta 1120 din. Na sadasnjem parcetu pise 100gr. Testo je jako fino i meko, nije onako tvrda korica kao kod tarta, prosto se topi u ustima. Zaista bih volela insajderski recept, ja se retko odusevim pekarskim proizvodima, ali ovaj ima zaista extra recepturu. Nikad ga nisam probala da je bio tvrd ili nesto drugo, uvek je savrsene teksture i rastapa sva cula dok se jede. Kad nam na poslu padne secer i kad pozelimo da se uradimo, neko strci po tu pitu ;)<br />Evo link ka tom razmuljanom receptu http://sweetfood-aleksandra.blogspot.rs/2011/07/pita-sa-eurokremom.html<br />Verujem da je ukusna ali na pogled i nije nesto.<br /><br />Andjele jos nisam probala, kad treba da platim toliku cenu, proradi moj razum pa odustanem :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-11191294004218769502016-03-17T23:43:33.513+01:002016-03-17T23:43:33.513+01:00Uklopi se on lepo u svako priču u kojoj treba nešt...Uklopi se on lepo u svako priču u kojoj treba nešto slatko da se degustira :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40288320741625668612016-03-17T23:37:01.386+01:002016-03-17T23:37:01.386+01:00Probala sam Anđele, i sad smem da izjavim su i ovi...Probala sam Anđele, i sad smem da izjavim su i ovi "moji" kolačići iz istog koncepta, mada su Anđeli malo slađi i malčice čvršći. I mnogo skupi :)<br /><br />I eurokrem pitu sam zagledala pre neki dan, mislim na parče te pite, u celofanu, u prodavnici. Lepo su je "iskonstruisali", koliko vidim dole je neko prhko testo, pa taj neki čokoladni sloj (koji svakako nije eurocrem, jer bi bilo em skupo em muljavo), a preko je nešto kao zebra kolač. <br /><br />Hvala na probanju ovsenih kolačića i vremenu izdvojednom za javljanje utisaka, baš me raduje kad čujem da se i drugima dopada! Ja sam ih pravila još par puta od objave posta, i još nekih zaključaka u vezi brašna donela, idem da dodam u napomenu :)<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59817678715131794532016-03-17T23:07:11.525+01:002016-03-17T23:07:11.525+01:00Hvala i tebi! :)Hvala i tebi! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68772176988681120232016-03-17T12:46:34.293+01:002016-03-17T12:46:34.293+01:00Napravljeni keksici i u rekodnom roku nestali. Jed...Napravljeni keksici i u rekodnom roku nestali. Jedini zez sto sam imala smrznuti puter i mrzelo me da cekam otapanje pa sam ga istopila u serpici, ali mi se onda od vruceg putera rastopila cokolada pa su moji kolacici bili "crncici" ali jednako ukusni.<br /><br />A eurokrem pita je prva liga, stvarno je mnogo dobro prave, odusevljava me pravilan presek pite. Ima neki recept na internetu ali deluje sva razmuljana, ne privlaci na prvi pogled.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-8860389835097317092016-03-14T16:27:30.530+01:002016-03-14T16:27:30.530+01:00Isprobala :) Kolacici su extra, podsecaju me na co...Isprobala :) Kolacici su extra, podsecaju me na cookies. Brzo se pripremaju i sto je dobro, ne treba da se razvlaci testo. Sledeci put cu malo da eksperimentisem, da dodam malo prepecenog lesnika ili oraha... Hvala na jos jednom receptu i jedva cekam neki novi da isprobam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26163353400685197132016-03-10T23:16:19.708+01:002016-03-10T23:16:19.708+01:00To kad su sitna deca, koja spavaju u pola jedanaes...To kad su sitna deca, koja spavaju u pola jedanaest, ovde je konzumacija počela odmah :)<br /><br />Sigurno da može da se menja i razrađuje ovaj recept. I ja mislim o nekom pečenom lešniku drugi put. U sinoćnu turu sam dodala kašičicu "bundevinog" začina (cimet, karanfilić, đumbir, muskat orah) i baš je fino bilo.<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18086386010567958822016-03-10T11:55:22.685+01:002016-03-10T11:55:22.685+01:00Da, najsigurnije ih je praviti u kasne sate dok su...Da, najsigurnije ih je praviti u kasne sate dok su deca na spavanju kako bi ostao koji uz jutarnju kafu :-). Evo degustiram ne znam koji po redu, zaista su dobri, sviđa mi se taj spoj krckavosti i mekoće. Čini mi se da bi bili odlični i bez čokolade, npr. sa iseckanim pečenim lešnicima. Mislim da se sa ovim receptom može dosta eksperimentisati.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73676664049942406402016-03-09T22:32:27.314+01:002016-03-09T22:32:27.314+01:00Hvala!
Ja sam pre par trenutaka poslala pleh sa o...Hvala!<br /><br />Ja sam pre par trenutaka poslala pleh sa ovim kolačićima u rernu, pa dotrčala ovamo dok imam 10 minuta slobodno :)<br /><br />Čekam utiske za crno-beli kolač :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1633447133704820662016-03-09T21:29:14.569+01:002016-03-09T21:29:14.569+01:00Majo, keksici su odlicni, upravo se hlade. Stavila...Majo, keksici su odlicni, upravo se hlade. Stavila sam belu cokoladu i drugu turu pljeskala kao fasirane snicle jer se u prvoj turi nisu puno rasirili. Hrskavi spolja, mirisni, to je prvi utisak. Danas sam pravila i onaj kolac sa filom a la cheese cake a sutra ce biti proba zbog ona duga 24 h 'da odstoji' pa javljam utiske. Kao i obicni, precizni recepti, svaka cast!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72613443758604102212016-03-03T10:23:59.815+01:002016-03-03T10:23:59.815+01:00Znam tačno na koju pitu/kolač misliš, ali nemam po...Znam tačno na koju pitu/kolač misliš, ali nemam pojma za recept. Nisam je čak ni probala, a da izgleda primamljivo - izgleda :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33904584908832153672016-03-02T21:22:22.341+01:002016-03-02T21:22:22.341+01:00Same pahuljice ne bi jela, ali uz sve dodatke su m...Same pahuljice ne bi jela, ali uz sve dodatke su mi odlični. Preslatki degustator, tako se lijepo uklopio u cijelu priču...prekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29201638467773951462016-03-02T18:24:38.031+01:002016-03-02T18:24:38.031+01:00pa pazi, posto nada umire poslednja, mi se svi nad...pa pazi, posto nada umire poslednja, mi se svi nadamo da cemo dovoljno dugo svi poziveti - pa da i dozivimo da ja napravim neki slatkish / kolach :) :) <br />dr bouzhttps://www.blogger.com/profile/18033805310749140927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-17512833490749680992016-03-01T11:50:41.594+01:002016-03-01T11:50:41.594+01:00Juce sam htela da probam Andjele, ali mnogo me odb...Juce sam htela da probam Andjele, ali mnogo me odbija cena. Za jedan keks od 50gr 85 din ili za 5 keksica 380 din. Hmm, verujem da su fini, ali sastojci nisu bas toliko egzoticni da bi mi opravdali tu cenu. Zato pod hitno pravim ovu tvoju verziju koja mi sasvim fino deluje.<br />Nego, nevezano za ovaj recept ... mnogo mi se svidja eurokrem pita iz Skroz dobre pekare. Ima li neka od blogerki recept? Ne zalazim po pekarama, ali ta pita im je pun pogodak. Mada su sad smanjili parce na gotovo polovinu prethodnog i naravno cena je veca u skladu sa kolicinom.<br /><br />TanjaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54181701796387674902016-02-29T23:38:13.382+01:002016-02-29T23:38:13.382+01:00Kad bi znala koliko je nama dragoooo... :)Kad bi znala koliko je nama dragoooo... :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27820708810039291932016-02-29T23:37:46.782+01:002016-02-29T23:37:46.782+01:00Pozdravi tog drugara, i reci mu (ili nemoj, zavisn...Pozdravi tog drugara, i reci mu (ili nemoj, zavisno od toga koliko ste bliski) da ne lupeta :) <br /><br />p.s.<br />Ako se premišljaš koji kolač da napraviš kao svoj prvenac, evo, ja glasam da bude baš ovo ;) Kad mi budeš javljao utiske, nemo' Cecine da izostaviš :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-20254882037087319032016-02-29T20:10:21.819+01:002016-02-29T20:10:21.819+01:00moj pajtos koji vazdize tegove (nikad nisam skonta...moj pajtos koji vazdize tegove (nikad nisam skontao zasto ljudi to rade - bolje da se bave naukom i filozofijom i skontaju kako radi gravitacija - pa je onda ugase :) :) ) -tvrdi da su "cereals" zapravo izuzetno nezdrave namirnice.<br /> ja jos nisam detaljno proucio da bi doneo neki sud, a do tad naravno - krkam k'o mecava sve sto mi padne pod ruke :) (i mesim 'leba) :)dr bouzhttps://www.blogger.com/profile/18033805310749140927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79685130414472687262016-02-29T17:07:11.942+01:002016-02-29T17:07:11.942+01:00Joj baš mi je drago da su vam se dopali. Degustato...Joj baš mi je drago da su vam se dopali. Degustator je za 5!Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-12615899619467037472016-02-28T22:46:34.797+01:002016-02-28T22:46:34.797+01:00U granoli, naročito onoj sa gomilom suvog voća i o...U granoli, naročito onoj sa gomilom suvog voća i orašastih plodova, pa sa malo meda itd. su i meni OK :)<br /><br />I ja zrno koristim najviše, sa brašnom se još uvek borim, a klice sam jednom probala i nešto mi svako 17-to zrno proklijalo, možda je ta tura bila nešto "skrljana", probaću ponovo. Inače kad zaklijam pšenicu ona poludi od sreće, svako zrno oživi :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com