tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post4865075546922313226..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Cheesecake sa višnjamaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger74125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-4139419131344227682023-04-16T11:52:33.634+02:002023-04-16T11:52:33.634+02:00Pravim cizkejk vec neko vreme po ovom receptu 🍀🍰...Pravim cizkejk vec neko vreme po ovom receptu 🍀🍰 Najbolji recept, jednako lepo ide i sa malinama. Sir moze biti Ela ili zamena za Elu u Maksiju - Premia sveži sir bez masti. Hvala Majo! 🫶 Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-25780995233969398072018-07-25T00:25:40.915+02:002018-07-25T00:25:40.915+02:00Uh, to za kremsi i zamenu - ne znam. Možda (napame...Uh, to za kremsi i zamenu - ne znam. Možda (napamet nagađanje) - pomešaj Imlek sitan sir i neki mileram. <br /><br />Višnje-maline, sve isto važi. Jedino što su maline osetljive i neće sigurno ostati ovako cele kao višnje. Ali po ukusu će biti sasvim u rangu sa višnjama.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44189736730031954152018-07-24T09:16:25.964+02:002018-07-24T09:16:25.964+02:00Pozdrav Majo, pravila bih čiz sa malinama, smatraš...Pozdrav Majo, pravila bih čiz sa malinama, smatraš da bi mere za gornji fil bile iste ako se zamene višnje sa malinama? Ne vidjam kremsi, šta preporučuješ kao zamenu?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04378994145318883792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81004662896920802652018-02-01T08:53:17.273+01:002018-02-01T08:53:17.273+01:00Tako je :) Bar u mom slučaju :)
Hvala za info, ču...Tako je :) Bar u mom slučaju :)<br /><br />Hvala za info, čula sam i sa drugih strana pozitivne utiske za Ella sir za ovu namenu. <br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-55236726033880141512018-01-30T21:43:15.274+01:002018-01-30T21:43:15.274+01:00Nameravao sam da koristim maskarpone, ali ga nisam...Nameravao sam da koristim maskarpone, ali ga nisam našao u prodavnici pa sam kupio ella sir (da sam malo pogledao bolje u fioci od mog frižidera video bih da je tamo galbani maskarpone jos ranije kupljen). Mogu ti reći da je ekstra ispalo tako da ne vidim razlog da kupujem dosta skuplji maskarpone za ovu poslasticu. E samo da se nadovežem da i one verzije što sam jeo kod mojih drugarica i one su koristile ella sir, ali to nije bio taj ukus...znam da nisu koristile mlečnu slatku pavlaku pa eto moguće da je zbog tih nijansi ovaj recept ukusniji ne znam..mada i za koru ne stavljaju maslac nego margarin, a poučen što na ovom što na ostalim blogovima to je no no u ovim receptima (osim za one čuvene kiflice beše) :)Nenadhttps://www.blogger.com/profile/05230585899876967263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67796191905060049362018-01-28T16:18:52.655+01:002018-01-28T16:18:52.655+01:00Hej, hvala ti! Koji si sir koristio? Krema maslac ...Hej, hvala ti! Koji si sir koristio? Krema maslac ne viđam odavno, a i dok ga je bilo nije uvek bivao isti. <br />Da, da, višnje su i meni super tako cele, baš iz razloga koji si naveo! <br /><br />Pozdrav!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-85222605479519403242018-01-24T22:45:46.422+01:002018-01-24T22:45:46.422+01:00Juče sam napravio prvi čiz kejk ikada, a danas je ...Juče sam napravio prvi čiz kejk ikada, a danas je bila degustacija. Pfff oduševljen sam ukusom. Jeo sam kod drugarica više puta čiz od maline pa i višnje, ali ovaj mi je najukusniji...sviđa mi se ova fora što su višnje cele (a ne blendirane) baš je vizuelno lepo i primamljivo, a volim i kada zagrizem višnju i taj kiselkasti ukus eksplodira pored fila i kore. Kod mene ovaj recept ide u top 10.<br />Hvala Majo za receptić.Nenadhttps://www.blogger.com/profile/05230585899876967263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-17465956899216326982016-02-08T18:19:04.868+01:002016-02-08T18:19:04.868+01:00sto se tice drage milice i slicnih koji neznaju st...sto se tice drage milice i slicnih koji neznaju sta prave a rado bi experimentisali samo napred. a sto se tice cisto zelatina ko ne podnosi ukus svinjskog uvek je tu govedji zelatin koji po meni je bolji za slatke stvari sa mlecnim proizvodima recept je dobar i Majo hvala na njegovoj objavi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71523933349632720972015-11-29T01:06:22.223+01:002015-11-29T01:06:22.223+01:00Onoj zeni je mirisalo na svinje meni na ribe KREMS...Onoj zeni je mirisalo na svinje meni na ribe KREMSI je znaci nesto najgore na trzistu izbegavati po svaku cenu! Kada sam ga probala onako za ukus imao mi je nekako bljuntav i neutralan ukus ali kada se pomesao sa slatkom pavlakom katastrofa! (Jos jednom da napomenem, u pitanju je drugi recept)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74180016185481544412014-04-14T20:03:05.004+02:002014-04-14T20:03:05.004+02:00Zaista ne mogu sa sigurnošću da znam da li pomenut...Zaista ne mogu sa sigurnošću da znam da li pomenuti kajmak ili sirni namaz mogu da posluže. U principu, trebalo bi da mogu, tj. da može svaki kremasti sir ili sirni namaz koji nije mnogo slan, i koji neće u dodiru sa šećerom postati čorba. <br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-24649785701569466322014-04-12T20:21:34.599+02:002014-04-12T20:21:34.599+02:00Drage dame, iscitala sam sve komentare pa me inter...Drage dame, iscitala sam sve komentare pa me interesuje(jer se do sada nisam usudila napraviti cheesecake a zelja mi je odavno) da li bi umesto mascarpone sira moga da se korisit katunski kajmak koji je neutralnog ukusa(ni sladak ni slan) ili mlecni namaz koji u svom asortimanu ima mlekara Kuč iz Kragujevca.Fantasticnog su ukusa i nisu slani, ali se opet ne usuđujem da probam.Moracu se resiti mozda se pred ove uskrsnje praznike reskiram ;) ali napravim i rezervni kolac :D<br />Pozdrav i hvala za predivne recepteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-78916402953922831152014-02-08T12:33:46.612+01:002014-02-08T12:33:46.612+01:00Hvala. I bez probe se slažem, znam tačno na šta mi...Hvala. I bez probe se slažem, znam tačno na šta misliš kad kažeš da bi se ukusi bolje složili. Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-85560344723121535282014-02-08T12:31:55.289+01:002014-02-08T12:31:55.289+01:00Pozdrav. Super je recept. Nešto bi predložio. Poku...Pozdrav. Super je recept. Nešto bi predložio. Pokušajte da umesto plazme stavite integralni keks, kao welnes ili jafa, običan integralni keks, bez dodataka. Mislim da se njegov ukus bolje slaže voćem i kremom.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-31610987984168018342013-12-29T18:32:16.929+01:002013-12-29T18:32:16.929+01:00Recept ja odličan, isprobano više puta i sa višnja...Recept ja odličan, isprobano više puta i sa višnjama i sa malinama :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13859156634040210596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-85280803687269861012013-12-26T09:12:30.841+01:002013-12-26T09:12:30.841+01:00Hvala na odgovoru!
Pozdrav i prijatno :)Hvala na odgovoru! <br />Pozdrav i prijatno :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72844228457010886372013-12-25T13:10:59.556+01:002013-12-25T13:10:59.556+01:00Da nisam nista stavljala,sece se bez problema ,sad...Da nisam nista stavljala,sece se bez problema ,sad upravo idem jos jedan da napravim,samo cu malo namociti kore sa mlekom....;)Hvala tebi na divnom receptu :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33498292758961681232013-12-17T22:57:04.854+01:002013-12-17T22:57:04.854+01:00Jesam dobro razumela - nisi uopšte stavljala želat...Jesam dobro razumela - nisi uopšte stavljala želatin, već samo Ella sir i umućenu slatku pavlaku? Kako je prošlo sečenje takvog fila? <br />Kora - da, možda nekad bude suvlja, valjda i od gustine meda zavisi. Sigurna sam da kašika ili dve mleka ne bi škodile u tom slučaju. <br />Hvala i tebi na javljanju :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54654139309349797302013-12-17T15:24:51.071+01:002013-12-17T15:24:51.071+01:00Pozdrav
Sinoc sam pravila ovaj ciz kejk i odlicno ...Pozdrav<br />Sinoc sam pravila ovaj ciz kejk i odlicno je ispao za prvi put :)...Ja sam izbacila zelatin i koristila sam Ella sir i odlican je :)))Jedinu zamerku sam dobila sto mi je kora bila suva i pucala je :(......Ipak cu za drugi put malo namociti koru za nekim sokom il necim drugim.<br />U svakom slucaju hvala na receptu...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39076757840966239032013-08-28T11:50:09.995+02:002013-08-28T11:50:09.995+02:00Da :)Da :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54058710835495632992013-08-28T10:51:06.860+02:002013-08-28T10:51:06.860+02:00Pozdrav!Ako koristim maskarpone da li idu svi osta...Pozdrav!Ako koristim maskarpone da li idu svi ostali sastojci kao i kad se pravi sa krem maslacem?zvrcicahttps://www.blogger.com/profile/01697592424009192407noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46856512377628778262013-08-24T19:42:14.871+02:002013-08-24T19:42:14.871+02:00Ovo je fantastican cizkejk.Morala sam da ga naprav...Ovo je fantastican cizkejk.Morala sam da ga napravim jer jednostavno obozavam visnje i plazmu i sir i tu carobnu kombinaciju.Ovog puta sam uspela da savladam i lekciju zelatin :) Ispao je vrhunski i beli fil i zelirano voce.Poezija ukusa :)I moj sincic je jeo u slast :)<br /><br />p.s.Nije mi jasno kome zelatin ima odvratan miris-kupite dr.Oetkerov i necete imati nikakav problem.Beli sloj je predivan i ni najmanje kiselkast.Recept je odlican mada moram da priznam da sam u par navrata pravila nesto iz Minjine kuhinjice a nije mi ispalo ok,trebalo je verovatno da se dodaje i smanjuje (kao i ovde!)a to za pocetnike nije bas uputno a i cini mi se da nije fer.Ako vec objavljujete recept,fer je da objavite onako kako se zaista pravi a ne nesto napola.Zato sam se malo razocarala u Minjinu kuhinjicu a i zato sam ODUSEVLJENA Majinim sajtom.Svaka cast :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-90682151604025987932013-06-26T00:56:32.726+02:002013-06-26T00:56:32.726+02:00Verovatno je razlog vreo preliv. Ne sme biti vreo ...Verovatno je razlog vreo preliv. Ne sme biti vreo jer onda topi i površinski deo belog sloja, koji je takođe stezan uz pomoć želatina, a znamo da se želatin topi zagrevanjem). <br /><br />Savet je da ipak malo sačekate da se preliv prohladi, bar mlak da bude, i da se sipa polako, da ne ošteti beli sloj.<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26516057202415683292013-06-23T23:52:15.613+02:002013-06-23T23:52:15.613+02:00Pravila sam ovaj kolac skroz po receptu,inace cest...Pravila sam ovaj kolac skroz po receptu,inace cesto pravim po raznim receptima ,sa sajtova ono sto ne mogu da uradim dobro je preliv.U dobro ohladjen kolac mada zbog brzine stavim vreo preliv sa vocem i fil tj pavlaka sa sirom odreaguje istopi se ikkkatastrofa.Pise da treba prohladiti preliv i tako.Pitam se da li je to bio razlog neuspelog kolaca tj preliva.HvalaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16746827223626897597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-50256008132848244592013-04-01T05:11:45.246+02:002013-04-01T05:11:45.246+02:00Juče uvece sam ga pravila, baš ga degustiramo, mra...Juče uvece sam ga pravila, baš ga degustiramo, mraaaak je, odličan recept! Napokon imam par recepata za cheese koji funkcionisu! :))) Hvala!ditesouistitihttp://ditesouistiti.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80323925846212436262013-02-21T08:46:17.038+01:002013-02-21T08:46:17.038+01:00Pravila ! Odlican recept!Pravila ! Odlican recept!Anonymousnoreply@blogger.com