tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post3032421331602715973..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Integralne korpice sa zeljem i rukolomMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-35406548836418723322013-06-02T21:44:30.866+02:002013-06-02T21:44:30.866+02:00S o bzirom na vrijeme i ne pašu baš neki laki obro...S o bzirom na vrijeme i ne pašu baš neki laki obroci. Jako lijepo izgledaju ove korpice i super mi je ideja ovo s kalupima muffinaprekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-78047945217867127912013-06-01T14:37:17.743+02:002013-06-01T14:37:17.743+02:00Sećam se :) Pa i ove su tad, kad-ikad, nastale ins...Sećam se :) Pa i ove su tad, kad-ikad, nastale inspirisane nekim tvojim korpicama :) <br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33608280043113343262013-06-01T14:36:16.031+02:002013-06-01T14:36:16.031+02:00Tako je bilo ovaj put. Prošli put je bilo valjda m...Tako je bilo ovaj put. Prošli put je bilo valjda manje zeleniša da više testa, pa je više ličino retko testo u koje je potopljeno nešto zeleno. U svakom slučaju, svrha je ista :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-23265846462259829972013-05-31T14:18:14.193+02:002013-05-31T14:18:14.193+02:00Jedno vreme sam bila "luda" za raznim vr...Jedno vreme sam bila "luda" za raznim vrstama korica a sada dugo nisam pravila ni jedne... Ove izgledaju jako lepo i fino... baš po mom ukusu :)JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-76913124556226257692013-05-31T09:04:06.575+02:002013-05-31T09:04:06.575+02:00I ja sam to mislila...pretpostavljam da se to test...I ja sam to mislila...pretpostavljam da se to testo kada ga onako izgnjecis pretvori u neku vrstu finih prezli koje upiju tecnost iz povrca, jel' tako? Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39624240081773729692013-05-30T08:53:10.177+02:002013-05-30T08:53:10.177+02:00:))) Drago mi je da si pitala, jer ja previdim nek...:))) Drago mi je da si pitala, jer ja previdim nekad takve stvari, pošto je meni jasno i logično. Elem, dosta ima tog zeleniša, i treba mu nešto da ga poveže. Jedno jaje je malo, a da ne bih dodavala sir, ili još jaja, ili nešto treće, onda sam dodala komadić testa, koje će to malo da poveže. Al' baš sam malo stavila, moglo je i malo više (na starom postu mi je to ispalo bolje). <br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81311018208117276902013-05-29T22:16:32.699+02:002013-05-29T22:16:32.699+02:00Jako lepo izgleda, bas...razmisljam samo a sta mu ...Jako lepo izgleda, bas...razmisljam samo a sta mu znaci ono parcence testa medj' zelenisem ? Ja sam Devica i ne mogu a da mi sve nije jasno...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19392155213883821142013-05-29T21:33:30.157+02:002013-05-29T21:33:30.157+02:00jako ukusan i dekorativan način za poslužiti "...jako ukusan i dekorativan način za poslužiti "zelenjavu" :) odlično!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1450479951610162152013-05-29T21:01:27.224+02:002013-05-29T21:01:27.224+02:00Majo, potpuno te razumem! Ja bih prženica mogla da...Majo, potpuno te razumem! Ja bih prženica mogla da tučem svaki dan. Taki mi period. A da ti ne pričam da se skidam sa šećera a čini mi se da i pms kuca na vrata (ili bi ja to htela pa da onda imam opravdanje? Hm..).<br />Super su ti ove korpice, nisam nikad probala zelje i rukola. Skroz interesantno!Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-10364682267542965052013-05-29T17:05:08.787+02:002013-05-29T17:05:08.787+02:00Baš su slatke. a ovo sa navikama je istina, što se...Baš su slatke. a ovo sa navikama je istina, što se djecu ranije nauči na sezonsku hranu to bolje. Ali imam i ja takvih van sezonskih izleta kada se baš nečeg zaželim.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73632791239505949202013-05-29T10:51:51.493+02:002013-05-29T10:51:51.493+02:00Pa točno je, dobre se navike stvaraju od malena. N...Pa točno je, dobre se navike stvaraju od malena. Nikada kruh s rižom, krumpirom ili tjesteninom, nikada gazirani ili drugi kupljeni voćni sokovi, nikada kečap ili brza hrana ...... Slatko samo nakon obroka .... Nikada paštete ili hrenovke ..... Moja djeca su mi danas zahvalna jer zaista ne vole ono što nisu jeli kao mali i jako dobro vide kako se drugi bore s lošim navikama kada žele biti zdraviji. Ove tvoje korpice su zaista divne, iako opet ne znam što je to zelje (jel' blitva?). Inače, sve povrće je dobro blanširati minutu-dvije u sasvim malo vode u mikrovalnoj: boja ostaje jednako intenzivna, a zadrže se i svi hranjivi sastojci (kod klasičnog blanširanja jednostavno odu u vodu, pa ode i klorofil).Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3790977898067101802013-05-29T10:12:03.927+02:002013-05-29T10:12:03.927+02:00Jako fino izgledaju i tako su dekorativne... Tijes...Jako fino izgledaju i tako su dekorativne... Tijesto mi djeluje skroz dobro, a prosto znam da ću ja dodati malo sira u nadjev... nikad ne izdržim. :) Super baš!Milica - Na tanjiruhttps://www.blogger.com/profile/11082393529428457616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-31291088278054925942013-05-28T23:42:52.242+02:002013-05-28T23:42:52.242+02:00Ma kod nas to bez sira nema sanse da prodje. Zelen...Ma kod nas to bez sira nema sanse da prodje. Zeleno i sir to moze ali cim opaze zeleno bez sira hvataju maglu. Prvi i poslednji put kad sam probala da ih nagovorim da jedu pire od spanaca Lana se zalila tati kad je dosao sa posla kako je majka tj ja maltretira i tjera da jede svasta a on kaze "Tata te potpuno razumije duso" i nije bilo sanse da su htjeli ni da probaju.Madjutim ako ima sira moze. Kad je Lana bila mala napravim ja gibanicu sa sirom a ona kaze "Mama sta je ovo nije dobro nema trave.":-). irenalanahttps://www.blogger.com/profile/02605864874970212863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59801399871488801312013-05-28T22:45:23.964+02:002013-05-28T22:45:23.964+02:00Sviđaju mi se korpice baš, baš! Mada, ja mislim da...Sviđaju mi se korpice baš, baš! Mada, ja mislim da bi moja ruka sama (da ja ne primetim :)) tu "rknula" malko sira i to sjeničkog - onako finog i masnog i mirisnog :)))Ime Hranehttps://www.blogger.com/profile/10427503968386726550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18958772148478757622013-05-28T22:42:48.435+02:002013-05-28T22:42:48.435+02:00Da, da, ima gorčine, najverovatnije se zato deci n...Da, da, ima gorčine, najverovatnije se zato deci nisu svidele korpice :( Ja volim tu rukolinu gorčinu. Dosta je kompatibilna sa pivskom :)<br /><br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-41879406947994908892013-05-28T22:34:40.752+02:002013-05-28T22:34:40.752+02:00Hm, zanimljivo. Hm, zanimljivo. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21290335615267637552013-05-28T22:32:40.369+02:002013-05-28T22:32:40.369+02:00Pasulj se i kod nas kuva za cca tri dana, i niko s...Pasulj se i kod nas kuva za cca tri dana, i niko se ne žali, zapravo svi baš vole :)<br />Testo je dobro i lako se radi s njim. U fil bi mogla kašika sira da se doda, možda sledeći put. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-70286247511587850542013-05-28T21:53:41.905+02:002013-05-28T21:53:41.905+02:00jako mi se sviđaju korpice, i tijesto i punjenje :...jako mi se sviđaju korpice, i tijesto i punjenje :), iako mi je rikula draža u sirovom obliku jer kad se termički obradi mi je izrazito gorka, a inače volim gorko. Zelje nisam, pa nisam uspjela naći na tržnici, a možda sam ga i probala pa nemam pojma da je to zelje. Nasmijala sam se na dijalog između dvije Maje, takve dijaloge i ja često imam sama sa sobom, ma imamo ih svi :)))Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-836614710681771382013-05-28T20:13:54.447+02:002013-05-28T20:13:54.447+02:00Auh što ne umem sa integralnim brašnom - da jedem ...Auh što ne umem sa integralnim brašnom - da jedem još i nekako, ali da pravim, neće nikako... A što su ti lepe ove korpice...<br />Ja sam primetila da mi svo zeleno povrće brže gubi boju ukoliko se voda u kojoj se kuva/blanšira posoli. Ako ne, onda se ili nikako ili mnogo teže to dešava.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13986286431873737472013-05-28T18:57:28.595+02:002013-05-28T18:57:28.595+02:00Hahaha, kako mi je ovaj dijalog poznat :-) I takođ...Hahaha, kako mi je ovaj dijalog poznat :-) I takođe nemam kalendar pa već 4 dana gulimo pasulj :-) A ove korpice mi izgledaju i atraktivno i kao nešto što bih mogla sa ove dve leve ruke lepo da uradim, samo ako u dijalogu na kraju pobedi ona bolja :-) Testo je sigurno odlično, čim idu i mast i jogurt. Tajanahttps://www.blogger.com/profile/17599406441094839483noreply@blogger.com