tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post2993829630437986185..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Začinjeni dvopekMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36075411571928815002022-01-28T13:47:32.842+01:002022-01-28T13:47:32.842+01:00kako duže čuvati domaći tost
kako duže čuvati domaći tost<br />bobahttps://www.blogger.com/profile/14885103153973982988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-90447463773715167102019-02-09T21:09:28.384+01:002019-02-09T21:09:28.384+01:00Zvuči super, naročito ta riblja varijanta!
Zvuči super, naročito ta riblja varijanta!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27291642735486052932019-02-05T12:30:26.159+01:002019-02-05T12:30:26.159+01:00Mazalice, čuvene u našoj užoj i široj porodici:
U...Mazalice, čuvene u našoj užoj i široj porodici: <br />Upravo ovakvi parčići hleba kao za vaš dvopek, Majo, "omašćeni" nečim po ukusu - puter, margarin, ulje maslinovo, suncokretovo... - i izvesna količina nekog mlevenog mesa (opet po ukusu, ko koje voli, može i riblje, samleveno dvaput sve s kostima). To mleveno meso se začini - so, biber, može suvi začin ako volite, travčice po ukusu - i onda se namaže malo tog mesa na svako parče i kratko zapeče u rerni. Milina :)Beograđankanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32428068284905749762014-10-08T10:11:55.605+02:002014-10-08T10:11:55.605+02:00Jako mi je drago što si ih probala :) Jako mi je drago što si ih probala :) Ivananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-5085367583826479462014-09-17T21:02:58.746+02:002014-09-17T21:02:58.746+02:00Joj, da, baš je kratka faza između pečenog i prepe...Joj, da, baš je kratka faza između pečenog i prepečenog :(<br />Meni je ok količina ulja, nisu bili masni pod rukom, al' naravno smanji ako misliš da treba :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-10731446703576623212014-09-17T20:10:43.502+02:002014-09-17T20:10:43.502+02:00Pravila večeras i izgoreše mi u sekundi :P Uglavno...Pravila večeras i izgoreše mi u sekundi :P Uglavnom toliko su lepo mirisale da cu probati još jednom da ih napravim. Ono što sam primetila je da mi se čini da je previse ulja ako se maže s obe strane tj. možda bi ih trebalo samo ovlaš namazati, ovi moji brusketi su delovali premasno. Pozdrav!sanjahttps://www.blogger.com/profile/12221491142170917714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73251637390718893332014-09-12T21:11:33.708+02:002014-09-12T21:11:33.708+02:00i još mi je jedan evo na ovom mestu (ako odleti) p...i još mi je jedan evo na ovom mestu (ako odleti) pojeo. <br />možda je bloger ogladneo gledajući tvoje recepise, a pošto nije jeli živo čeljade pa da jede klopu - on onda, logično, jede postove.dr bouzhttps://www.blogger.com/profile/18033805310749140927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33044530624168503852014-09-11T23:38:12.752+02:002014-09-11T23:38:12.752+02:00p.s.
Počinje da me brine ovaj blogger sa količinom...p.s.<br />Počinje da me brine ovaj blogger sa količinom progutanih komentara :(<br />Hvala svakom ko shvati da se "nešto desilo" kad ne vidi svoj komentar posle nekog razumnog vremena, pa pošalje ponovo...Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-82027812847028766252014-09-11T23:03:53.242+02:002014-09-11T23:03:53.242+02:00Hvala za predlog. Taj vid sendviča skoro nikad ne ...Hvala za predlog. Taj vid sendviča skoro nikad ne pravim, bez ikakvog posebnog objašnjenja. Samo kad iskopam u kojoj neraspakovanoj kutiji je taj sendvičator :) biće i njih!<br /><br />Ti si druga osoba koju poznajem (prva je Miki, vidi iznad) koja stalno mesi i peče hleb, meni je to stvarno navika za respect. Ona čak i kvasac ne kupuje, već ima sopstvenu živuljku u frižideru stalno :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59032828762174814182014-09-11T22:55:14.057+02:002014-09-11T22:55:14.057+02:00Pravila sinoć, fino je bilo.
Pouljila sam pleh (pa...Pravila sinoć, fino je bilo.<br />Pouljila sam pleh (papir), i malo pofajtala uljem složene prženice odozgo, pre pečenja. Gornja korica bila hrskava, donja meka, a sve zajedno - poznato ali malo drugačije.<br /><br />Nekoliko parčića koji nisu bili pojedeni sinoć sam ponela danas na posao, podgrejala u mikrotalasnoj, namazala domaći "krem sir" (sjenički i pavlaka izmiksano), isekla paradajz, i - milina ;)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-87513648746502257012014-09-11T21:55:47.765+02:002014-09-11T21:55:47.765+02:00Kod nas retko ima hleba, ali i to sto ima cesto os...Kod nas retko ima hleba, ali i to sto ima cesto ostari :) <br />Uglavnom ide u przenice ili poparu. No, navukli smo se na bruskete, pa nekad namenski kupimo baget da ih napravimo. Postupak slican kao u tvom receptu, samo ne mazem obe strane. Omiljeni zacini: beli luk (granule) i origano.Mimihttp://www.beo-apartmani.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-83166242606907475182014-09-10T23:21:22.557+02:002014-09-10T23:21:22.557+02:00meni isto nije proš'o komentar. NO uglavnom - ... meni isto nije proš'o komentar. NO uglavnom - ja već neko vreme pravim 'leba. recimo da sam u poslednjih godinu i kusur kupio 5 lebova. baš tad kad sam napisao komentar - kupio sam bio jedan - pošto imam onaj ja to zovem topli sendvičator - ono što zakopčaš leba (ili nešto), i grejači su sa obe strane. -kupovni leba' je bolji nego onaj moj pravljeni za te akcije. plus taj moj pravljeni je toliko dobar da je greota arčiti ga na takve stvari. inače NE bacam leba, ali baš ono ništa. ne mogu da se setim kad sam poslednji put bacio parče leba. nešto mi to bezveze. uopšte bacanje klope mi je skroz bezveze, tako da jeli generalno - ne bacam klopu. -ono - tripujem se da ima i raje koja baš nešto i nemaju (a ni po čemu nisu lošiji ljudi od mene jel..), pa mi to onda nikako nije opcija. iako sam verovatno ateista - kontam da kad bi bacio - to bi neko "odozgo" mogao da vidi, i da kaže - aha, -znači ovaj ima previše čim baca - deder da mu malo smanjimo sledovanje..<br /> dakle onaj ko pekač za steakove, ali mali - gorenavedeni = topli sendviči = još 1 predlog za ne-svež kupovni 'leba.dr bouzhttps://www.blogger.com/profile/18033805310749140927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68041778472246167622014-09-09T21:20:03.398+02:002014-09-09T21:20:03.398+02:00Nisam to nikad jela, a čula sam za "udrobljen...Nisam to nikad jela, a čula sam za "udrobljeno mleko" :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51347769473292039512014-09-09T21:10:19.497+02:002014-09-09T21:10:19.497+02:00Svaka ti čast što stalno mesiš hleb!
Dobro je zna...Svaka ti čast što stalno mesiš hleb!<br /><br />Dobro je znati da neke pekare prodaju stari hleb. Nisam to videla. Ali od nedavno, u lokalnoj prodavnici, koja ima i lanac pekara, viđam "rezani hleb" u celofanu, a zapravo je stari hleb isečen na kriške. Valjda bi bilo neinteresantno da se zove samo "stari hleb", pa neka bude "rezani", bolje zvuči :) Mislim da košta manje od 30 dinara, velika vekna. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1130174493491136052014-09-09T20:51:56.639+02:002014-09-09T20:51:56.639+02:00Snajper-baba je dobar primer druge vrste nemaštine...Snajper-baba je dobar primer druge vrste nemaštine. Ona ima šta da jede, ali nema šta da radi :(<br /><br />Hvala i tebi što si upotpunila podsetnik :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-38989691831119860592014-09-09T20:39:28.571+02:002014-09-09T20:39:28.571+02:00Mislim da znam šta ću sutra za večeru - prženice i...Mislim da znam šta ću sutra za večeru - prženice iz rerne :)<br />Mislim da neće da smeta da se pleh malo naulji, pa da budu poluprženice-polupečenice :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-2943746468297128822014-09-09T15:18:36.116+02:002014-09-09T15:18:36.116+02:00meni je svez hleb uz rucak "na kasiku" p...meni je svez hleb uz rucak "na kasiku" pretezak. Dan-dva star hleb mi je odlican i tako da u kuci i upotrebljavamo.. Retko kada bacimo hleb.. I ono sto ostane (ako ne ode u poparu ili przenice) ja iskidam na komade i zalijem jogurtom ili, jos bolje, mlakim mlekom.... mmmm, mljac.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-65182599379184634852014-09-09T12:51:26.835+02:002014-09-09T12:51:26.835+02:00Mi retko kupujemo hleb. Ja ga mesim već više od go...Mi retko kupujemo hleb. Ja ga mesim već više od godinu dana, a taj domaći nekako duže traje. A kao što reče Olja - nema novog dok se stari ne pojede. :) Ali, ko se i desi da ostari, ode u prezle (najčešće) ili poparu (koju samo ja jedem). U najgorem slučaju pojedu ga Beka i Gara (tata posebno za njih ponekad i kupuje stari hleb u pekari, jer nema uvek šta bolje da im daje). :) Meni se čak desi da mi treba stari hleb jer bih baš pravila nešto, a nemam ga. Ili moji integralni hlebovi nisu pogodni za nešto (npr. za puding od hleba). Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-65274567330810023382014-09-09T09:58:16.666+02:002014-09-09T09:58:16.666+02:00Ja sam kao štreber sve pročitala, u ključujići i t...Ja sam kao štreber sve pročitala, u ključujići i tekst Mome Kapora. Meni je strašno kako uljuljkani u ugodan život često nemamo svest o tome kako je kada neko nema najosnovnije. Tužno, pretužno. <br />I sama kupujem mnogo više hleba nego što pojedemo. Ne bacamo ga, već ga sušim i nosim u selo (gice se raduju, sve lepršaju ušima dok jedu) ili kačimo o kontejner, ali mi snajper-baba komšinica kvari zamisao jer dežura na prozoru i taj hleb ubacuje u kontejner jer kao kučići kidaju kese i prave nered. To ja nikada u životu nisam videla. Koliko znam kučići nerado jedu hleb, više se raduju nečem masnijem, ali ona je starija možda je to videla. I pitam se kako kučići stignu to da urade kada ljudi jako brzo dođu i uzmu to? Ali avaj... Tvoja ideja je odlična, ja sam par puta pravila manje skromnu varijantu sa sirom. <br />Na tanke kriške stavim malo crnog luka (prethodno kratko proprženog na maslinovom ulju) pa tanke kriške sira Brie, neko fino mirišljavo bilje (po želji) so i biber pa u rernu kratko da se sir otopi a korica bude hrskava. Ko voli vino može fino lagano da večera. Radujmo se ljudi hlebu i vaspitavajmo decu da budu skromna pa će umeti da se raduju. Mnoga deca su naučena da imaju sve ali ne znaju šta je radost.<br />Ulepšala si mi dan svojim postom. Hvala ti što si me podsetila na neke stvari! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16857283519084051372014-09-09T09:16:10.688+02:002014-09-09T09:16:10.688+02:00I prženice u rernu :) I gotove za 10-15 minu (na 2...I prženice u rernu :) I gotove za 10-15 minu (na 200C) Sve isto ko za prženje, samo se poređa na pek papir, ili podmazan pleh. Budu malo suvlje tj nemasne, ali su hrskave i divneee. <br />ko voli da su masnije ko iz tiganja, čim se izvade iz rerne samo malo poprskati uljem, ili puterom "macnuti" negde negde...<br /><br />Često ih pospem origanom zbog klinca koji ga inače neće, a sebi na kraj pleha dodam odozgo malo slanine, ili masline sečene na pola... <br /><br />Ivananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57056750673743080552014-09-08T22:50:13.822+02:002014-09-08T22:50:13.822+02:00Ah, bravo!
Ti treba jedan kurs iz organizacije da ...Ah, bravo!<br />Ti treba jedan kurs iz organizacije da nam svima održiš, ne šalim se!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39396714888723833272014-09-08T22:48:19.177+02:002014-09-08T22:48:19.177+02:00Iskusno! ;)
Iskusno! ;)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32711493482664616642014-09-08T22:43:37.869+02:002014-09-08T22:43:37.869+02:00Ne znam šta bi s komentarom, ovaj je prvi koji je ...Ne znam šta bi s komentarom, ovaj je prvi koji je doputovao uspešno do mene :)<br />Da, kupiti manje, tj. kupovati sinhronizovano (a ne "za svaki slučaj"), to je jedini lek.<br /><br />Moj dragi pravi neke <a href="https://lh5.googleusercontent.com/-dYk3Sv6SgUA/VA4Uud6EsuI/AAAAAAAARy4/gTPdJG15lpI/w500-h333-no/srkijevi-topli-sendvici.jpg" rel="nofollow">tople sendviče</a> u rerni, tj. smućka jednu konzervu tune, jedno jaje i nekad malo luka ili sira i to stavi preko kriški hleba, pa u rernu dok ne bude prilično krckavo. Meni su uvek prženica ili popara prva misao, retko pomislim na rernu kad treba trošiti stari hleb.<br /><br />Moram priznati da mi nije palo na pamet da banane u fazi crnjenja spasem zamrzavanjem kolutića. Mislim, zamrzavala sam ja kolutiće, ali "sveže" banane koju kupim namenski kad treba šejk da pravim. Hvala tebi za hint :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27899268089839404292014-09-08T20:53:21.191+02:002014-09-08T20:53:21.191+02:00Ja ne kupujem svež hleb dok se ne pojede onaj koji...Ja ne kupujem svež hleb dok se ne pojede onaj koji imamo kod kuće ;) A bajat jako često završi kao neki brusketi...JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48006682590397209542014-09-08T04:45:39.933+02:002014-09-08T04:45:39.933+02:00Jednostavno! Ne kupujem i ne jedem hleb. ;)Jednostavno! Ne kupujem i ne jedem hleb. ;)Minanoreply@blogger.com