tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post2165006860579352761..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Pileći paprikaš sa noklicamaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-62669435579737760502017-02-18T11:49:52.150+01:002017-02-18T11:49:52.150+01:00Hvala i Vama :)Hvala i Vama :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-62644231512941898082017-02-16T00:10:41.027+01:002017-02-16T00:10:41.027+01:00Jedva čekam sutra da ga pravim. Svaka čast na svim...Jedva čekam sutra da ga pravim. Svaka čast na svim ovim divnim receptimaTijanahttps://www.blogger.com/profile/11865839116337256549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74403658548864817502014-06-10T20:34:24.510+02:002014-06-10T20:34:24.510+02:00Hvala ti, Jelo! :)
Prijatan paprikaš :)Hvala ti, Jelo! :)<br />Prijatan paprikaš :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13850953932261693532014-06-10T17:30:05.962+02:002014-06-10T17:30:05.962+02:00Мој први паприкаш са ноклицама! Тј.први паприкаш у...Мој први паприкаш са ноклицама! Тј.први паприкаш уопште-супер је испао! :) Одличан рецепт! Волим класику :) <br />Поззз од ЈелеJelahttps://www.blogger.com/profile/09959471450825035969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-8488586527652986242013-08-18T14:33:36.629+02:002013-08-18T14:33:36.629+02:00Baš mi je drago :)
I mi dodajemo ljutu u skoro sva...Baš mi je drago :)<br />I mi dodajemo ljutu u skoro sva kuvana jela (što ranije nismo radili) i deca su se navikla. Ali oni su ipak malo veći :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-34101510168084358702013-08-17T14:40:23.647+02:002013-08-17T14:40:23.647+02:00Dakle,konacno sam uspela da napravim paprikas.Diva...Dakle,konacno sam uspela da napravim paprikas.Divan je!Sve mi je uspelo ukljucujuci i noklice.Ja sam dodala malo sveze,ljute papricice i jako nam se svidelo.Noklice sam pravila od 2 jaja i 115g brasna.Podsetile su me na iste takve koje je moja baka pravila u supi a mama nikada nije uzela taj prosti recept-samo jaja+brasno pa mi je ovo bio pravi sevap :) Bebi nismo smeli da damo nazalost,bilo je malo ljutkasto za njega,sledeci put cu bez ljute papricice pa da i on,malecki proba.Recept po obicaju "prva liga" :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-43526770932572167242013-08-05T18:12:39.407+02:002013-08-05T18:12:39.407+02:00Eh da, zaboravih. Ovo je velika mera, ako vas je d...Eh da, zaboravih. Ovo je velika mera, ako vas je dvoje slobodno sve prepolovi. Jedino noklice ne možeš baš od 1.5 jajeta, pa uzmi ili jedno ili dva :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18527637394397439572013-08-05T18:10:17.836+02:002013-08-05T18:10:17.836+02:00Pa tako nekako, recimo pola sata od kad provri, mo...Pa tako nekako, recimo pola sata od kad provri, možda i 40-45 minuta. Samo obrati pažnju da celo jelo tek tiho krčka, i pogledaj s vremena na vreme, možeš i da bocneš batak viljuškom, ako lako prolazi do koske, to je to. Posle još kad ubaciš noklice, sve se i dalje kuva još neko kraće vreme, pa je mala šansa da ti meso ostane crveno oko koske. Ako se slučajno prekuva, pa meso spadne sa kostiju (ali tu treba baš osetno duže da se kuva) - ništa strašno. Što se duže kuva, meso je mekše. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-8950054026438941092013-08-05T12:31:05.002+02:002013-08-05T12:31:05.002+02:00Htela bih da probam da napravim ovaj paprikas dok ...Htela bih da probam da napravim ovaj paprikas dok ne otputujemo i dok se ne vratim na posao.Posto sam totalni pocetnik,samo sam htela da pitam koliko dugo se otprilike kuva meso kada se nalila voda i kada je provrelo,pa se smanji vatra? Kad to meso odprilike postane mekano?Posle 30 min,1h?Koliko okvirno?Hvala :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-60942206291841753322013-02-19T23:48:18.558+01:002013-02-19T23:48:18.558+01:00Fotografija nije iz iste "iteracije" kao...Fotografija nije iz iste "iteracije" kao i recept, neki put zaista izostavim šargarepu ako je nemam pri ruci. Hvala što ste primetili, dodala sam u tekst. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16882770199719127322013-02-19T09:14:45.409+01:002013-02-19T09:14:45.409+01:00a, gde je sargarepa u receptu; na slici je ima?!a, gde je sargarepa u receptu; na slici je ima?!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-2798075883709675512012-02-09T18:21:22.997+01:002012-02-09T18:21:22.997+01:00Divan paprikas. Kao sto je Ruza navela i ja isto d...Divan paprikas. Kao sto je Ruza navela i ja isto dodajem 2-3 paprike i 2 paradajza.Nadanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-60359496099750822592011-12-04T11:30:58.442+01:002011-12-04T11:30:58.442+01:00Hvala Nale! Pozdrav i vama :)Hvala Nale! Pozdrav i vama :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3358601352335350712011-12-03T18:30:18.182+01:002011-12-03T18:30:18.182+01:00Predobre noklice!
Bas sam se lepo najela i prileg...Predobre noklice! <br />Bas sam se lepo najela i prilegla nakon klope...ah, cuj, prilegla, odspavala i evo me veceras da ti jaFim za utiske:) i veruj bice ovo jedan od obaveznih recepata kod nas... Puno hvala:) Divan i poseban ukus imaju a tako lako se prave...<br />Dva puta sam ih radila i oba puta su bile super, ali mi je bolje legla ona varijanta gde je testo prethodno odstojalo 15-ak minuta...<br />Majo, puno pozdrava tebi i tvojim decacima:)Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-23054407631218552672009-10-20T11:54:01.513+02:002009-10-20T11:54:01.513+02:00bas sam prije neki dan pravila paprikas,i od silni...bas sam prije neki dan pravila paprikas,i od silnih recepata koji se mogu naci ,pogodio se jedan identican nacinu na koji sam ja naucena raditi paprikas..sve je isto kao kod tebe,ali se dodaje 1 paprika isjecena na krupnije komade,ja licno volimcrvenu papriku,jer mi ona daje slatkocu jelu...divan recept,uvijek dobro prolazi u mojoj kuci !!mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73614442652699216362008-10-17T17:33:00.000+02:002008-10-17T17:33:00.000+02:00Pravila sam paprikas pre neki dan i zaista je feno...Pravila sam paprikas pre neki dan i zaista je fenomenalnog ukusa. Dodala sam u njega malo graska, praziluka i sitno isecene tikvice. To se naslo u frizideru, pa sam htela da iskoristim ;).<BR/>Hvala puno na ovom divnom receptu koji me vratio u detinjstvo. <BR/><BR/>Takodje, blog je odlican i za razliku od ostalih koji sadrze samo recepte, ovaj ima i licnu notu. Bravo!<BR/><BR/>Zorana (Ninocka sa SC)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39669074662103263542008-10-07T19:49:00.000+02:002008-10-07T19:49:00.000+02:00Hehe, ovo jelo je moja mama redovno pravila kad sa...Hehe, ovo jelo je moja mama redovno pravila kad sam bila mala, a i sad kad nam dodje ponekad napravi.<BR/><BR/>Ja imam sastojke danas, osim sto mi je meso samo belo, pretpostavljam da nije tako ukusno...<BR/><BR/>DraganaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-49065230891047847692008-10-07T07:57:00.000+02:002008-10-07T07:57:00.000+02:00Ne bih znala, a jest` logicno :)Ne bih znala, a jest` logicno :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32538052103438819502008-10-07T05:52:00.000+02:002008-10-07T05:52:00.000+02:00Ovo izgleda super, mora se probati. Nego, zasto se...Ovo izgleda super, mora se probati. Nego, zasto se ovo jelo zove paprikas kad nema nigde paprike (sem ako se ne misli na alevu papriku)?<BR/>:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36510347345818865852008-09-29T21:58:00.000+02:002008-09-29T21:58:00.000+02:00Slazem se sa "anonimusom",a i sa melrose,moze i gr...Slazem se sa "anonimusom",a i sa melrose,moze i graskic,imacemo u vidu!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-70138303078760470092008-09-29T17:45:00.000+02:002008-09-29T17:45:00.000+02:00Obožavam pileći paprikaš sa noklicama, kad su malo...Obožavam pileći paprikaš sa noklicama, kad su malo "al dente", posebno. Mislim da je to zaštitni "znak" nas u Vojvodini, koliko ga svaka kuća često sprema. :lol:Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68403217659758192492008-09-29T09:14:00.000+02:002008-09-29T09:14:00.000+02:00San snova, ja bih samo jos ubacila grasak (nesto m...San snova, ja bih samo jos ubacila grasak (nesto mi se sada jede:)), inace bez zamjerke!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57137468267156771612008-09-28T11:50:00.000+02:002008-09-28T11:50:00.000+02:00Paprikas je deo mog detinjstva,naravno sa piletino...Paprikas je deo mog detinjstva,naravno sa piletinom.I u pravu si ,bolji je sutra dan,a zasto,to neznam odgovor!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40648042742925566072008-09-28T00:49:00.000+02:002008-09-28T00:49:00.000+02:00Marija, kad budes probala javi svoja zapazanja. Ja...Marija, kad budes probala javi svoja zapazanja. Jako cenim sve tvoje komentare :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3163027005597277742008-09-28T00:47:00.000+02:002008-09-28T00:47:00.000+02:00Gago :)))Ne znam sta cu sutra, sutra mi je dan za ...Gago :)))<BR/>Ne znam sta cu sutra, sutra mi je dan za pijacu, i opet cu kao prosle nedelje da idem bez ikakvog plana.<BR/><BR/>A ovaj paprikas sam pravila pre 10-ak dana, nego je cucao u drafts-u i cekao svoj trenutak ;)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com