tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post2035934369288664110..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Bele mlečne kockeMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-20436942056668976952015-09-15T12:06:28.932+02:002015-09-15T12:06:28.932+02:00Mislim da i na Djeram pijaci postoji kiosk, do tez...Mislim da i na Djeram pijaci postoji kiosk, do tezgi, u kojem se prodaje puter, pavlaka i slatka pavlaka na meru...Uvek je red, ogroman. No ne mogu da tvrdim da ima i slatke 100%. Provericu.. Sto se pavlake tice, nazalost, nema prave sem Imlekove, a kada kazem prave, mislim cisto mlecne, sto je sokantno. Ali za kuvanje ih ima milion, biljnih za slag 4 cini mi se... cudo jedno..pored tolikih mlekara. Pohvala autorki za blog :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14558695271023400270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-10930524749635316562015-02-01T13:32:00.703+01:002015-02-01T13:32:00.703+01:00Ovo mora biti fino, izgleda baš lagano, pjenasto, ...Ovo mora biti fino, izgleda baš lagano, pjenasto, onako kako volim. Fotke su divne i cijela prijava za Ajme je krasna :)Happiness Is Homemadehttps://www.blogger.com/profile/14693245065658159378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-88563067275873138402014-08-10T11:04:01.392+02:002014-08-10T11:04:01.392+02:00Bilo koji u kesici od 10 g koji nađem u prodavnici...Bilo koji u kesici od 10 g koji nađem u prodavnici (svinjski ili goveđi). Ranije sam uzimala samo Dr Oetker, ali to je bilo u vreme kad baš i nije bilo drugih u ponudi.<br />Pozdrav, i hvala ti na podršci! :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79641092349767246092014-08-09T14:53:24.785+02:002014-08-09T14:53:24.785+02:00Sve pohvale za blog! Uzivam u nacinu pisanja, deta...Sve pohvale za blog! Uzivam u nacinu pisanja, detaljnim objasnjenjima i fenomenalnim fotkama. Redom isprobavam recepte i uzivam, sada su ove kocke na redu, pa me zanima koji zelatin koristis, nisam bas vesta sa zelatinom? Pozdrav!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26782587787047126262014-03-30T22:18:15.995+02:002014-03-30T22:18:15.995+02:00Jedva čekam!Jedva čekam!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36759577829563448132014-03-30T20:57:21.129+02:002014-03-30T20:57:21.129+02:00Već nekoliko puta se vraćam na ove kockice, baš su...Već nekoliko puta se vraćam na ove kockice, baš su posebne, nježne, mekane, ova bjelina mi se tako sviđa, način pripreme drugačiji nego kod svih kolača koje sam do sada pravila, a fini okus mi se ovdje podrazumjeva ! Višnje su im savršen dodatak, kako inače tako i posebno za mene ljubitelja višanja. Isprobati ću ih sigurno i vjerujem da ću umjesto ovog preljeva staviti domaći liker od višanja, mislim da bi dobro išao, a kockice će biti za nas odrasle :)Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-63265752422783566792014-03-30T16:10:03.998+02:002014-03-30T16:10:03.998+02:00Lepo je to, kad imaš takav izvor u blizini. Svi ko...Lepo je to, kad imaš takav izvor u blizini. Svi koji nisu u okolini Bajlonija, ubrajam i sebe tu, na raspolaganju imaju ili Imlek ili biljne. Izbor je, u tom slučaju lak, jer ga zapravo i nema :)<br /><br />Dosta sam se igrala sa Imlekovom slatkom pavlakom, i može da se desi da neće da se umuti jer je prestarila (što je različito od pokvarila). Kad je sasvim sveža, onda je ona masnoća koja se izdvaja i gomila u ćoškovima meka i divno se umuti. Kako stari, tako ona masnoća po ćoškovima očvršnjava, i u nekom trenutku (što može biti i pre deklarisanog isteka roka) može biti u stanju takvom da se jednostavno ne da umutiti glatko, a to iskusna ruka može prepoznati još u radnji, na blagi stisak gornjih ćoškova, procenom čvrstine masnoće u njima. Ako se ne prepozna tada, bez greške će se prepoznati po istiskivanju pavlake iz tetrapaka - masnoća izgleda nekako zrnasto, i to je ćao. Može da ide u neki sos i sl, ali od šlaga nema ništa.<br /><br />Rok trajanja Imlek slatke pavlake je dva meseca od datuma proizvodnje, ali na tetrapaku ne piše datum proizvodnje nego datum isteka. Tako da, pri kupovini uvek bacim pogled na datum, pa mogu da izračunam datum proizvodnje i zajedno sa proverom mekoće ćoškova odredim svežinu. Mada, nije pravilo da će se loše umutiti ako je blizu isteka, dešavalo mi se i da mi se zaturi pavlaka u frižideru, i mutim je par dana posle isteka roka, i bude super. Ali definitivno je da ako kupim onu što je stara mesec dana ili manje, da se uvek umuti savršeno.<br /><br />Nisam je nikad zamrzavala, probaću. Očekujem da je za sve namene osim za mućenje jednako upotrebljiva kao sveža.<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-10318133677728699692014-03-30T15:21:42.974+02:002014-03-30T15:21:42.974+02:00Meni se desavalo da Imlekova ima neke guste grumul...Meni se desavalo da Imlekova ima neke guste grumuljice i da nece lepo da se umuti. Ovu mlecnu radnju na Bajloniju drzi jedna Kaca od kad znam za sebe i kod nje je veciti red, iako pored ima milion mlecnih radnji. Kod nje je uvek sve sveze i svi kupuju samo kod nje. Zena je institucija na Bajloniju. Pavlake ima stalno, jedino kad su veliki praznici i slave treba poraniti jer se brzo proda. Nije mi se desilo da je nekad omanula u mucenju. A super mi je i to sto mogu da je zamrznem za ganas fil, jer nisam uvek u prilici da idem na pijacu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79620750714341943432014-03-28T23:29:13.735+01:002014-03-28T23:29:13.735+01:00Pre podosta godina i ja sam povremeno kupovala sla...Pre podosta godina i ja sam povremeno kupovala slatku pavlaku na meru, u jednoj maloj mlečnoj radnji na Kaleniću. Povremeno, jer je nisu uvek imali. A onda su prestali da je nabavljaju. Verovatno se "dobro" prodavala. Koliko se sećam, bila je odlična, ali ni Imlekovoj ne fali ništa, naprotiv!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39269774137414691582014-03-28T23:24:17.411+01:002014-03-28T23:24:17.411+01:00Zgodno!Zgodno!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19831479040147690112014-03-28T23:20:01.380+01:002014-03-28T23:20:01.380+01:00Od srca ti hvala, Margie! <3Od srca ti hvala, Margie! <3Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21247644264869155082014-03-28T23:19:12.617+01:002014-03-28T23:19:12.617+01:00Zvuči odlično!Zvuči odlično!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27310292758207345332014-03-27T15:35:09.327+01:002014-03-27T15:35:09.327+01:00Slatku pavlaku kupujem iskljucivo na litar na Bajl...Slatku pavlaku kupujem iskljucivo na litar na Bajlonijevoj pijaci. Em je mnogo jeftinija 270 din/ litar em se super umuti. Za ganas fil moze da se zamrzne, pa kad mi zatreba ja je otopim i skuvam sa cokoladom. Za slag je najbolje kad je sveza. Ne moze se porediti sa Imlekovom.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73935708376108299552014-03-27T14:02:18.638+01:002014-03-27T14:02:18.638+01:00Nemam reči!! A što se tiče slatke pavlake, potpuno...Nemam reči!! A što se tiče slatke pavlake, potpuno si u pravu! E zato Grci imaju naziv za nju "krema galaktos" gala je mleko, i nema zabune. Alikihttps://www.blogger.com/profile/08930325406983573066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44370157156344629392014-03-27T08:39:56.497+01:002014-03-27T08:39:56.497+01:00Joj bre Majo kakve su divne! Sto spomenu neko na v...Joj bre Majo kakve su divne! Sto spomenu neko na vrhu, tvoj blog je prvi koji sam pocela da citam. I uvek mu se vracam posle svih ovih godina, jednostavno-najtacniji mi je. Volim tvoj pristup, onako je bas zdravo-razumski :) Bilo je na nasem meniju svih ovih godina i princes krofni i pogaca i raznih stvari. Vec par godina merkam da napravim onu pitu sa kajsijama, ali nikako. Nadam se da cu ove godine ugrabiti kajsije bas za tu pitu. Raspisah se ja nasiroko, ali pretpostavljam da znas na sta mislim. Pozdrav :)Marija https://www.blogger.com/profile/10120481203040780453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-63634758082217401392014-03-25T10:33:08.085+01:002014-03-25T10:33:08.085+01:00Pravila sam jednom sličan kolač, ali čini mi se da...Pravila sam jednom sličan kolač, ali čini mi se da se neko voće dodavalu u samu masu. Pa kad se seče, baš lepo izgleda. Divno i vazdušasto! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-30316494470887617172014-03-24T23:37:17.071+01:002014-03-24T23:37:17.071+01:00Ma, griz sa šlagom i malo višanja. Skroz obično, a...Ma, griz sa šlagom i malo višanja. Skroz obično, a opet u formi kolača bude nekako neobičnije :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3919375078868415082014-03-24T23:20:46.595+01:002014-03-24T23:20:46.595+01:00Prvo me je privukao naziv recepta, zatim fotografi...Prvo me je privukao naziv recepta, zatim fotografija u kompletu sa dekoracijom, svaka čast, ovo je nešto što vrijedi probati :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00214762924752548058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71586562795154405522014-03-23T20:42:32.274+01:002014-03-23T20:42:32.274+01:00Nisam nikad ništa slično radila, fotke su predivne...Nisam nikad ništa slično radila, fotke su predivne, kao i kolač!prekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72664591163669869742014-03-23T15:20:22.953+01:002014-03-23T15:20:22.953+01:00Može biti da je sve ok, nego si stekla utisak da s...Može biti da je sve ok, nego si stekla utisak da su kocke velike i visoke. Nisu. One su sasvim male, evo vidi u odnosu na višnje, dve višnje, širina kocke. To jest, kockice :) Mislim da nisu bile veće od 3x3 cm, a to im je i visina bila. Pleh je bio mala djuvečara, cca 20x30 cm.<br /><br />Što se tiče onoga kad treba prekinuti sa mućenjem pavlake:<br /><br />- Ako misliš da je trebalo da dobiješ više (zapreminski) šlaga od 500 ml pavlake - ne znam. Uskoro spremam jedan post o slatkoj pavlaci, pa ću izmeriti i koliko se zapreminski dobije umućenog šlaga od koje količine neumućenog. Ali kažeš, nisi početnik, mutila si nekad pavlaku, znaš otprilike kad je "porasla" dovoljno.<br /><br />- Ako misliš na to što sam rekla da se prekine kad je pavlaka "meko umućena", to je ono stanje kad nije još skroz čvrsta, a jeste već dosta penasta. To sam naglasila samo iz razloga što treba sipati želatin, i onda još malo promutiti, pa ako bi želatin sipali u već dobro umućenu slatku pavlaku, dodatno mućenje bi moglo da odvede u ono grudvasto stanje kome je (mlečna) slatka pavlaka sklona.<br /><br />Pozdrav i hvala ti puno na lepim rečima, velika su mi podrška :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16925633532162074472014-03-23T15:06:58.103+01:002014-03-23T15:06:58.103+01:00♫ ♪ ♥ !♫ ♪ ♥ !Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-74845450247050987962014-03-23T11:22:53.577+01:002014-03-23T11:22:53.577+01:00Majo, dosta sam tvojih recepata isprobala i svima ...Majo, dosta sam tvojih recepata isprobala i svima sam odusevljena. Pocev od najobicnijih palacinki, kolaca sa visnjama, princes krofnica, tulumbi, i da ne nabrajam, bilo ih je dosta. Verujem u tvoje mere sastojaka i uvek ih se slepo pridrzavam, ne zato sto sam kuvar pocetnik, vec zato sto imam poverenje u tebe. Juce sam probala ove bele kocke, ali sam izgleda nesto pogresila. Pavlaka mi nije bila ni nalik ovoj tvojoj i bilo je bas, bas malo kolicinski, a razlila sam u mali cetvrtasti, tako da sam improvizovala nesto sa dodavanjem slaga sa ukusom pavlake preko i rendanjem cokolade da dobije na visini :-) Htedoh samo da pitam, sta sam uradila s pavlakom, kako da znam kad je gotova i da prekinem mucenje? Pravila bih ga opet, mojima se dopao i ovaj pokusaj, ali bih da mi sada bude kao ovaj sa slike ;-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-20590045422633163782014-03-23T09:42:54.320+01:002014-03-23T09:42:54.320+01:00Prva fotka me potpuno oborila... Zaista si jedna, ...Prva fotka me potpuno oborila... Zaista si jedna, jedina, tako jedinstvena i posebna... Volim tvoje fotke a još više te tako lepe i "životne" uvode u recept... JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57124688097860873052014-03-22T23:47:40.303+01:002014-03-22T23:47:40.303+01:00Jesu :)Jesu :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-63962466953111787962014-03-22T22:41:04.602+01:002014-03-22T22:41:04.602+01:00Tako nežno i pahuljasto izgledaju, a ova višnjica ...Tako nežno i pahuljasto izgledaju, a ova višnjica je vrh! Verujem da su jako ukusne!pekarica-suzyca.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/05654460880521209300noreply@blogger.com