tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post1942153330227046596..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Outsourcing 3: Testa i pecivaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72515863364532761752013-01-25T09:51:39.585+01:002013-01-25T09:51:39.585+01:00E, znaš kad bi ti ova moja pojela bilo koje od ovi...E, znaš kad bi ti ova moja pojela bilo koje od ovih divnih slanih testa... "A šta je ovo? A jel ja to volim?" -"Moraš da probaš pa ćeš da vidiš da li voliš." (To je odgovor koji nije želela da čuje). "Neeeću ja to." U pekari uvek kupuje samo perecu. Bez putera. U nekoliko navrata (to govorim u poslednje četiri godine) je poželela kroasan, nijednom ga nije pojela do kraja i sad više neće ni da ga pomiriše. <br />Za užinu joj ja pre neki dan spakujem krekere, jedno kuvano jaje, seckanu papriku i krastavac. Kuvano jaje je bilo suviše egzotično (pojela ga je, ipak), pa je onda tražila da joj se spremi isto to, samo bez jajeta. <br />Kad nemaš vremena nešto da spremaš, savetujem ti da im veče pre škole ispržiš štapiće od ribe, pustiš da se ohlade i staviš ih u frižider da se malo stegnu da se ne bi raspali u transportu. U onu standardnu četvrtastu kutiju za užinu taman stanu četiri komada.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44847038937167878752012-11-22T20:09:03.256+01:002012-11-22T20:09:03.256+01:00Draga Majo,
baš mi se svidja post, kao što reče Ne...Draga Majo,<br />baš mi se svidja post, kao što reče Nevena, mogu da vas zamislim u pekari pogototovu što sam upoznala dečake:-)<br />Snežanahttps://www.blogger.com/profile/12144590544683083022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-82790716295343371172012-11-17T13:28:02.899+01:002012-11-17T13:28:02.899+01:00Majce, svaka cast! Stvarno si me odusevila sa ovim...Majce, svaka cast! Stvarno si me odusevila sa ovim isprobavanjem, a sto se moje pite tice, pre svega hvala na komplimentima a bitno je da se pita pojela. ;) Fil tu zaista vadi stvar jer ga vecina voli. <br />Ako budes opet pravila pitu, mozes slobodno da izostavis kvasac u testu i dobices tanju varijantu socnih masnih listica gornje i donje kore.<br />Veliki pozdrav!Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81084638814092846142012-11-12T15:31:31.418+01:002012-11-12T15:31:31.418+01:00Hahahha Majo, mogla sam vas zamisliti u pekari:) k...Hahahha Majo, mogla sam vas zamisliti u pekari:) kako simpa i slatka scena!<br />Kad se setim Ade dođe mi da vratim vreme unazad da mogu opet da uživam u onim lepotama što su bile pred nama...<br />Jako mi je drago što se tart svideo tebi i dečacima, i malim i velikim:)Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27464204711276484392012-11-10T12:28:30.176+01:002012-11-10T12:28:30.176+01:00:))):)))Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29772107883213439292012-11-10T12:26:12.397+01:002012-11-10T12:26:12.397+01:00Tačno sam te zamislila kako listaš svoj blog u pot...Tačno sam te zamislila kako listaš svoj blog u potrazi za kroasanima :)<br /><br />Pozdrav!Tatjanahttps://www.blogger.com/profile/07988490795389603034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59495512092525521972012-11-10T12:21:24.589+01:002012-11-10T12:21:24.589+01:00Ma, nemoj da se izvinjavaš :) Svi idemo kod Lane z...Ma, nemoj da se izvinjavaš :) Svi idemo kod Lane za ideje i inspiraciju :) Nego sam se zbunila, nekad se i sama iznenadim šta nađem na svom blogu, nešto što sam pravila jednom pa zaboravila na to potpuno, pa sam morala brzo da se preslišam da li sam ikada pravila kroasane... Nisam :)<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-45871211238307671362012-11-10T12:06:04.939+01:002012-11-10T12:06:04.939+01:00Izvini molim te zbog previda jer kroasani jesu sa ...Izvini molim te zbog previda jer kroasani jesu sa bloga La cuisine creative a ja sam pobrkala jer jednako dolazim i kod tebe i kod nje po ideje za kuvanje.<br /><br />Pozdrav!<br />TanjaTatjanahttps://www.blogger.com/profile/07988490795389603034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67357812447500473652012-11-10T11:47:32.498+01:002012-11-10T11:47:32.498+01:00Lep jelovnik, hvala na idejama, na libum sam zabor...Lep jelovnik, hvala na idejama, na libum sam zaboravila. <br />Pozdrav!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-2371066465223582672012-11-10T11:31:49.421+01:002012-11-10T11:31:49.421+01:00Hvala i tebi na čitanju i izdvojenom vremenu za ja...Hvala i tebi na čitanju i izdvojenom vremenu za javljanje.<br /><br />To sa boravkom i ručkom je super. Mi ne idemo u boravak, a i ne doručkujemo, pa taj neki obrok oko pola deset postaje bitan. <br /><br />Kroasani sa čokoladom - da ne misliš na Lanine kroasane? Ili možda ove moje <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2010/01/pu-hlep.html" rel="nofollow">pužiće</a>? Ja nemam recept za kroasane na blogu. Al' da, sigurno je zgodno imati neko gotovo pecivo zamrznuto. Odoh baš sad da pravim <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2009/05/kiflice-sa-sirom.html" rel="nofollow">kiflice sa sirom</a> :)<br />Pozdrav! Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67898909387521696902012-11-10T11:03:21.260+01:002012-11-10T11:03:21.260+01:00Mnogo mi se dopadaju postovi sa više recepata. Buk...Mnogo mi se dopadaju postovi sa više recepata. Bukmarkujem jedan a ideja za kuvanje više :)<br />Moja devojčica obavezno doručkuje kod kuće jer sam i ja od onih što ne izlaze iz kuće a da bar nešto ne pojedu. U školu ne nosi ništa jer ima uplaćen ručak u boravku tako da smo to prebrinuli.<br />I mogu ti reći da je ručak raznovrstan i obavezno imaju voće ili kolač.<br />Tvoji kroasani sa čokoladom su bili pun pogodak jer sam ih zamrzla i onda smo par jutara imale brzi doručak iz mikrotalasne.<br />Hoću da ti se zahvalim na svim divnim idejama koje sam dobila na tvojim postovima :)<br />I čestitke na trudu da tvoji malci imaju kvalitetnu užinu.Tatjanahttps://www.blogger.com/profile/07988490795389603034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18016500402906010622012-11-09T19:16:24.243+01:002012-11-09T19:16:24.243+01:00Hvala Mina :)
Vidiš, sem prženica, nikad ne bih po...Hvala Mina :)<br />Vidiš, sem prženica, nikad ne bih pomislila da neko prženo testo uzmem u obzir za nošenje za užinu, a još manje za zamrzavanje. Probam. Nije sad da sam mišljenja da baš nešto treba forsirati pržena testa, al' jedemo ih i ovako, vikendom su mekike nezaobilazne, pa neka budu rezervna opcija i za užinu.<br /><br />O pasta salatama tek nisam razmišljala ni najmanje, a naravno da vole testeninu na sve načine, samo to s viljuškama je malo ograničavajuće, bar za ovu malo smotanu decu, što je u mom slučaju 50% :)<br /><br />Hvala ti puno na ponudi za slanje kutija, meni to sve deluje pomalo glomazno u već glomaznim rančevima. Mi užine najčešće motamo u foliju i pakujemo u kesice za zamrzivač, ili ako je nešto osetljivije, onda u plitke tj. pljosnate kutije od feta sira.<br /><br />Veliki pozdrav tebi i velikom momku :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-41736426337102026442012-11-09T19:00:38.812+01:002012-11-09T19:00:38.812+01:00I meni je taj dorucak (u mom slucaju je dorucak ,j...I meni je taj dorucak (u mom slucaju je dorucak ,jer moraju da jedu da ih vidim - inace nista nece da jedu) problem. Sada sam se nekako ustalila, ali dala si mi gomilu ideja i jedva cekam da ih isprobam. Ovako je kod mene:<br />ponedeljak - mafini sa vocem (koje god je sezonsko, sada furamo jabuke, dunje i tikvu)<br />utorak - zelena proja (moji nece da jedu proju ako nema spanac i rendani tvrdi sir tipa chedar)<br />sreda - liblum<br />cetvrtak - Jelenine holandske rolnice<br />petak - bakin kolac (najcesce sa borovnicama)<br />subota - americke palacinke<br />nedelja - kiflica sa cokoladomAneahttps://www.blogger.com/profile/04684290199389100913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39904596285929887332012-11-09T16:01:44.610+01:002012-11-09T16:01:44.610+01:00Mislim da ce mi ovo postati omiljeni post, znas da...Mislim da ce mi ovo postati omiljeni post, znas da su mi peciva slaba strana, vraticu se ponovo da sve detaljno procitam, sad ovako na prvu ruku samo cu reci da je sve po mom ukusu... blago tvojim klincima!:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33979159020447127112012-11-08T12:45:52.809+01:002012-11-08T12:45:52.809+01:00Draga Majo, predivan post. Nista iznenadjujuce kad...Draga Majo, predivan post. Nista iznenadjujuce kad si ti u pitanju ;) ! Ja cu ti napisati moje iskustvo. Moj decko je veliki ( skoro mu je 15 )ali u Norveskoj deca moraju nositi uzinu u skolu je r da bi otisli od prodavnice / pekare u vreme pauze, moraju dobiti dozvolu razrednog staresine sto je gotovo nemoguce ! Ide se na to da deca uvek u vreme odmora budu u krugu skole gde ih nadgledaju nastavnik i pedagog. Tako sam ti i ja prinudjena da " mozgam " 5 dana u nedelji. Ovom tvom, vec navedenom spisku, dodala bih : pancerote, fritule, mekike, piroske i slane mufine. <br />U mom slucaju, uvek deo napravljenog moram da zamrznem jer zivimo samo nas dvoje a ja ne jedem nista od gore nabrojanih stvari, pa se nekada desi da se nakupi peciva u zamrzivacu i budem mirna makar 1 sedmicu. <br />Vrlo cesto mu napravim pilece nugate pa spakujem sa npr. 1 paprikom u ovakav box <br /><br />http://bloggfiler.no/kristinasinvei.blogg.no/images/899040-8-1347386714922.jpg<br /><br />ili pasta salatu, torteline...sa gustim domacim sosom pa spakujem u ovakav box <br /><br />http://www.sparkjop.no/Sparkjop/Images/prodMedium/M_511859.jpg<br /><br />Ako ove cinije smatras prigodnim, slobodno mi javi, ja ti ih saljem kao poklon u znak zahvalnosti za sav trud, strpljenje i pomoc koju nesebicno delis :) ! <br /><br />Mina, Norveskanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73439705932712393862012-11-08T09:11:54.370+01:002012-11-08T09:11:54.370+01:00Negde okolo ulaska u pubertet (koji se zbiva sve r...Negde okolo ulaska u pubertet (koji se zbiva sve ranije), dakle - peti, šesti razred najkasnije, što će reći - namesićeš se, ima vremena :-)<br />Naravno da sam mu rekla da devojke vole da im se servira - jok. Argument nad kojim se zamislio je bio - a šta kad ja otputujem, pa ti ostaneš sam? E, tu je onda pile moje prihvatio da nauči nešto da kuva - "ali samo ono što volim". Izbor je pao na mafine, krilca iz rerne i palačinke. Nakon tri dana bi dobio skorbut, garant!<br />Imao je i Luka fazu da će imati poslastičarnicu, čak je sa dedom napravio biznis plan (ozbiljan, sa sve brojem stolova i stolica). Imao je tada 6-7 godina, a onda je izbacio kompliment - recepte ću od tebe uzeti - a ja se raspilavila....<br />A, doručak mora - baulja, buni se, potpuno je bunovan, ali mora da se pojede nešto. U protivnom, kupio bi u školi Snikers i na tome živeo do popodne - ne može. Naravno da slatki doručak smandrlja za 10 sekundi, a da proje i neke druge stvari gnjavi i kilavi, ali mora.<br />Medeni venac - spremam se da objavim, pa ćeš da vidiš. Kakva deca - to ćete i vi odrasli da jedete u slast :-)<br />P.S. Od moje zaove klinac "ne voli sir", pa mora da se dobro umulja u smesu. Ustvari, jede sve sa sirom, ali da se ne oseti (Vukov je vršnjak).Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-75274259305897807572012-11-08T04:15:11.124+01:002012-11-08T04:15:11.124+01:00I opet, isti problem imamo - i moj sin je smotaaaa...I opet, isti problem imamo - i moj sin je smotaaaaan ljubi ga majka :-), i NIKAD ne stigne da pojede ni uzinu ni rucak u skoli. Naravno, odgovor je da nije stigao - a ja 'ocu da umrem. A ona, susta suprotnost. Za sve ima vremena, i sve obavi na vreme. Inace su bas u tom uzrastu kad krece da ih bude blam od svega i svacega - ona-9, a on-12 :-).<br />Nego zaboravih da ti kazem, a mozda se nisi setila, ja mojima cesto puta spakujem vocni jogurt. Isto tako dave se u onim tvojim krekerima sa susamom i sirom :-). Opet te ja udavih. Izvini :-)<br /><br />S.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3470128506434897632012-11-07T23:49:35.395+01:002012-11-07T23:49:35.395+01:00Hvala Branka.
Sve ovde prikazano je pripremano naj...Hvala Branka.<br />Sve ovde prikazano je pripremano najviše s namerom da se ispita "prolaznost" tog nečega, a definitivno nije sve pogodno za dečiju užinu.<br />Meni lično, tj. za "moju užinu" :) odavde najviše prijaju suvi kolači tipa prezburške kiflice, kuglof i štanglice sa džemom od malina. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-12501321849480353382012-11-07T23:44:34.479+01:002012-11-07T23:44:34.479+01:00Kako bre eurocrem sa lučenim paprikama!? :) Ili ni...Kako bre eurocrem sa lučenim paprikama!? :) Ili nisam nešto razumela dobro? :)<br /><br />Topli sendviči su ok, ali nisu opcija za nošenje u školu, jer neće biti topli. A onda su obični, tj. spljošteni i hladni sendviči. <br /><br />Palačinke nisu loša opcija, samo ih napuniti pametno (i slano). <br /><br />Bakin kolač - e to vidiš moram da probam. Nikada nisam pravila, nemam onaj kalup, deca i ne znaju šta je to. Hvala za ideju :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32258319919588446512012-11-07T23:38:45.923+01:002012-11-07T23:38:45.923+01:00:) Kad je fil na jednom mestu, ukus oraha je verov...:) Kad je fil na jednom mestu, ukus oraha je verovatno intenzivniji, koncentrovaniji, ali ne verujem da to sad pravi neku baš-baš veliku razliku. Jer i ovako su bile divne, zaista. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19796659502574814432012-11-07T23:28:13.027+01:002012-11-07T23:28:13.027+01:00Tartovi ostaju, to je sigurno. Dizana testa po mom...Tartovi ostaju, to je sigurno. Dizana testa po mom shvatanju nisu ništa lošija, dok god ih ja pravim i znam šta je unutra.<br /><br />A navike... Slažem se, svaki roditelj se na neki svoj način trudi da detetu usadi neke navike koje on veruje da su dobre. I tu nema spasa, roditelji tome i služe, i treba da se trude. Ali na žalost, nema tu nikakvih garancija da će se trud isplatiti. Recimo ja nikad nisam pila koka kolu ni gazirano, jer se to u našoj kući nije kupovalo. Onda sam već matora, sa 20 i kusur, kad sam se odselila od mojih, postala ovisnik o koka koli. Skinula sam se posle, al' trajalo je nekoliko godina. <br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-76295404584035420832012-11-07T23:10:11.862+01:002012-11-07T23:10:11.862+01:00Ako Lana doručkuje kod kuće, pa je užina zaista už...Ako Lana doručkuje kod kuće, pa je užina zaista užina, to onda stvarno može biti bilo šta, pa i plazma, manji je problem, čini mi se. <br /><br />Probaćemo običan patišpanj, u obliku mafina, pa ili sa višnjama ili jabukama, ili nešto tako. To bi trebalo da prođe, cenim, ovako napamet. <br /><br />Pozdrav generaciji :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51785667253760209292012-11-07T22:49:41.088+01:002012-11-07T22:49:41.088+01:00izuzetan post. toliko dobrih stvari i sve na jedno...izuzetan post. toliko dobrih stvari i sve na jednom mjestu, fino popraćeno komentarom. svaka čast majo!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44323258545381225492012-11-07T22:47:47.440+01:002012-11-07T22:47:47.440+01:00Kaži ti meni, u kom uzrastu počinje da ih bude bla...Kaži ti meni, u kom uzrastu počinje da ih bude blam da se nosi klopa od kuće? Jesi ti njemu objasnila da devojke vole momke koji znaju da kuvaju ili se bar interesuju za hranu? Sećam se njegovog interesovanja za gozleme, hoću reći krv nije voda :) pa ako sam nešto spremi, može lako da se desi da poželi da baš to ponese...<br /><br />Meni Paja jednom prilikom samoinicijativno rekao da će on, kad poraste, imati restoran :D Pa me pita da li ću ja da dolazim tamo da jedem, i da li je skupo da jelo košta trideset (ne zna čega, a ni brojeve ne zna :)))) Mada hvatam ga kako se radije zagleda u Rudolfa nego u crtani, i moram priznati da mi je puno srce :)<br /><br />Kod nas se ne doručkuje rano, tako da nema doručka pre škole, zato mi je i važno da znam da će pojesti to nešto što ponesu.<br /><br />Hvala na predlozima. Vidiš, pite nikako ne pravim, mislim one, klasične, od kupovnih kora, pa motane u rolne. Mogla bi da padne neka sa jabukama ili bundevom. Sa sirom znam da neće proći, momčić broj jedan ne voli ništa sa sirom, bar ono gde se sir vizuelno razaznaje ;)<br /><br />Gibaničice, da, to imam u planu (tu se sir ne razaznaje, hehe :)) Čim pre moram da ih pravim, i to će da ide u poseban post, bez obzira na "užinsku" prolaznost, jer su stvarno super, i naročito zahvalne za rođendane i tako neke prilike.<br /><br />Šta ti je taj medeni venac? Nešto s medom bi verovatno dobrodošlo, vole med obojica.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-20114309896494769512012-11-07T22:14:42.217+01:002012-11-07T22:14:42.217+01:00Hvala Goco, nisu baš svi recepti odavde zgodni za ...Hvala Goco, nisu baš svi recepti odavde zgodni za užine, ovo je bilo više isprobavanje nekih mogućnosti i gruba selekcija... Sad idemo u finetuning :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com