tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post1476644437687794563..comments2024-03-27T22:53:25.337+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Sladak kupusMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger49125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72091877490181972182023-08-04T21:05:23.863+02:002023-08-04T21:05:23.863+02:00Hvala veliko :)
Vrat svež, slanina suva dimljena, ...Hvala veliko :)<br />Vrat svež, slanina suva dimljena, pasirani paradajz može (još bolje), količina ista.<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-14265494687167155002023-07-28T23:51:34.693+02:002023-07-28T23:51:34.693+02:00Volim Vaše recepte... Kupus obično kuvam sa jagnje...Volim Vaše recepte... Kupus obično kuvam sa jagnjećim mesom, probaću i ovako, samo bih voljela da mi odgovorite da li ste koristili suvi ili svježi svinjski vrat, isto i za slaninu...Takođe, može li pasirani paradajz umjesto soka, ako može koja količina?..Veliki pozdrav! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29473097695805319992023-07-05T10:22:50.864+02:002023-07-05T10:22:50.864+02:00Svi vaši recepti su zaista provereni I savrseni, ...Svi vaši recepti su zaista provereni I savrseni, tako i ovaj, ni dodati ni oduzeti, već sve taman I po meri I po ukusu, zato uvek I iskljucivo trazim samo vase recepte.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-88061795962076131512020-06-02T22:55:23.370+02:002020-06-02T22:55:23.370+02:00Ja sam napravila po ovom receptu,sve kako pise (sa...Ja sam napravila po ovom receptu,sve kako pise (sa secerom) i ispalo je SAVRSENO! Inace obozavam slatki kupus i nikada ovako dobro nije ispalo. Inace sam po Majinim receptima pravila sve i svasta (i slastice i glavna jela i tijesta) slijepo slijedim upute i sve mi je uvijek ispalo savrseno. Respect i samo tako nastavite!!!! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18501772237775020582020-03-14T20:19:30.248+01:002020-03-14T20:19:30.248+01:00Akos'ti šta kuvala u životu, onda sam ja Draga...Akos'ti šta kuvala u životu, onda sam ja Dragan Stojković Piksi. Glavica kupusa od 1,3 kg je veoma mala, a dve duplo manje su teniske loptice. Kakav, bre, šećer spopo u kupusu!?<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09233619027655786997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-61514992705113529602014-11-23T01:53:00.068+01:002014-11-23T01:53:00.068+01:00Do sada sam ne znam ni ja koliko puta pravila slad...Do sada sam ne znam ni ja koliko puta pravila sladak kupus po ovom receptu.. s tim sto ja dodam i po koji krompir (jer moje dete i nije bas neki ljubitelj hrane, pa joj ja tako na kvarno poturam krompir na razno razne nacine i naravno kuvan u svemu i sa svim i svacim).. <br />Do sada sam pravila sa dodatkom secera.. ali danas sam sluvala i marmeladu od paradajiza (naravno po vasem receptu), pa cemu sutra videti sta smo uradili i kompletirati utiske. Sto marmelade (koja ce se napokon potpuno ohladiti do sutra) sto slatkog kupusa sa dodatkom iste.Chokolinohttps://www.blogger.com/profile/02976591018526885420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-66116857199789753972013-12-23T19:55:56.188+01:002013-12-23T19:55:56.188+01:00Ako nije dovoljno ukuvano, može i naknadno da se d...Ako nije dovoljno ukuvano, može i naknadno da se dokuva. Ja sam to pravila jednom i više ne, i skoro se ničeg u vezi toga i ne sećam. Sreća pa blog pamti :)<br />Hvala i tebi na javljanju svojih utisaka o uticaju paradajza!<br />Pozdrav!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-56536858962910772122013-12-23T19:05:59.418+01:002013-12-23T19:05:59.418+01:00Kada sam kupus kuvala 7 decembra greskom sam sipal...Kada sam kupus kuvala 7 decembra greskom sam sipala paradajz na pocetku, zbog cega sam ti postavila pitanje. Danas sam uradila kako treba i razlika je u ukusu. Pradajz je isti (ista tura soka od paradajza, letos kuvanog) i kolicina je ista. Kada se jela sa paradajzom dugo kuvaju kiselina se pojacava i gubi se ukus svezine, a dobija neki neobican smek. Eto sta sam zakljucila. Hvala ti sto odgovaras na pitanja. Puno te pozdravljam. <br />p.s. I marmeladu od paradajza sam pravila po tvom receptu, ali sam zabrljala. Nisam dovoljno ukuvala. Bice bolje sledeci put. Bogatija sam za jedno iskustvo. :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29263080369356594412013-12-07T19:51:28.185+01:002013-12-07T19:51:28.185+01:00Ne znam sa sigurnošću, pretpostavljam da je zato š...Ne znam sa sigurnošću, pretpostavljam da je zato što paradajz tj. valjda njegova kiselina, usporava kuvanje bilo čega. <br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-78155559203316781222013-12-07T19:40:27.458+01:002013-12-07T19:40:27.458+01:00Zasto se paradajz dodaje na kraju? Hvala ukoliko n...Zasto se paradajz dodaje na kraju? Hvala ukoliko nadjes vremena da mi odgovoris. Inace sladak kupus obozavam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6649569906107190702013-05-02T18:57:30.855+02:002013-05-02T18:57:30.855+02:00Može biti i da si uzeo mlad kupus, kome treba manj...Može biti i da si uzeo mlad kupus, kome treba manje vremena. <br /><br />U principu, kuvanja kupusa prekineš onda kad ti se sviđa mekoća-tvrdoća. Svinjsko meso, vrat naročito, biće kuvan i za manje od sata. Jedino ako bi pravio kupus sa junećim mesom, a voliš varijantu da je kupus malo čvršći, onda rizikuješ da meso ostane tvrtkasto.<br />Hvala na probanju i javljanju, pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26697873410638554302013-05-02T17:19:41.074+02:002013-05-02T17:19:41.074+02:00Sviđa mi se recept, smazali smo ga u istom danu, j...Sviđa mi se recept, smazali smo ga u istom danu, jedino mi je kupus nakon sat i po kuvanja onako malo raskuvan... Pretpostavljam da taj osećaj imam zato što sam navikao na recept gde se kupus kuva upola kraće. Inače recept dušu dao za one dane kada hoćemo kuvanje, a nemamo snage stajati u kuhinji...SasaPnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-15833076382911375382013-01-19T22:13:19.752+01:002013-01-19T22:13:19.752+01:00probao sam kupus kuvan na ovaj nacin i mogu reci d...probao sam kupus kuvan na ovaj nacin i mogu reci da je fantazija, s tim sto sam ja na pocetku kuvanja dodao pola govedje kocke,kasicicu vegete i u kuvani paradajz razmutio jednu ravnu kasicicu aleve paprike pa to zajedno sipao dvadesetak min pred kraj... Dejan-Pecincinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18769938188380941322012-05-30T14:40:23.194+02:002012-05-30T14:40:23.194+02:00I ne manje važno! Konačno ga je i Timna počela jes...I ne manje važno! Konačno ga je i Timna počela jesti. :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-56917279950402260672012-05-30T14:39:36.317+02:002012-05-30T14:39:36.317+02:00A ja se ne moram izjašnjavati o kupusu :) Opće je ...A ja se ne moram izjašnjavati o kupusu :) Opće je poznato da ga na sve načine volim.<br />I slatkog i kiselog. <br />Samo ne volim kad dođe do zabune između zelja i kupusa, pa mi uvale nešto raštikasto ;) <br />Super izgleda, ne bih imala ništa protiv jednog tanjura u ovo doba dana. :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-86107810468774733352012-05-28T10:18:41.099+02:002012-05-28T10:18:41.099+02:00Odlicno jelo i fotografije!
Jako volim sladak kupu...Odlicno jelo i fotografije!<br />Jako volim sladak kupus i pravim ga slicno. Kada je sezona paradajza onda umesto soka redjam redove paradajza secenog na kolutove (oljustenog). Od mesa takodje koristim svinjski vrat ili svinjska a nekad i juneca rebra i volim malo persunovog i celerovog lista da dodam. .. i da se kupus lepo skuva ne volim da krcka. <br />Serpica na tufne je ko bombona. Ja sam skoro bacila moj zeleni loncic na tufne, dusa me boli ali mu nije bilo spasa.Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-43633476517636702532012-05-27T02:16:06.673+02:002012-05-27T02:16:06.673+02:00Znaš šta, ova tufnasta šerpica je baš prava:) Nigd...Znaš šta, ova tufnasta šerpica je baš prava:) Nigde nisam naišla na tako lepe sudove kao kod nas. Živeo Metalac! A papričica samo ulepšava dojam:)Lanahttp://bibberche.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-22524244230451258112012-05-25T22:25:38.707+02:002012-05-25T22:25:38.707+02:00Sladak kupus u ovom obliku za mene baš i ne mora d...Sladak kupus u ovom obliku za mene baš i ne mora da postoji:-))) Al' kuvam ga šta da radim i to slično.<br />Kad su deca bila mala a mama skuva sladak kupus kad dođem sa odmah s vrata kažem da me boli glava i da neću ručati. Provalile su me očas posla:-)))Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9293738223338899722012-05-25T21:44:44.143+02:002012-05-25T21:44:44.143+02:00:))))) Scena je mirisnopisna :)
Pozdrav!:))))) Scena je mirisnopisna :)<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27068030646227532412012-05-25T19:51:44.710+02:002012-05-25T19:51:44.710+02:00Jao pa ja nisam znala da se ovako lako pravi kupus...Jao pa ja nisam znala da se ovako lako pravi kupus corba!! ja bi to dinstala prvo 45min pa dolivala vode pa gnjavila se..KAd je ovako lako mislim da ce biti redovno na jelovniku. (jako je zdravo)<br /><br />Prva asocijacija na kupus: miris u hodnicima stanbenih zgrada, onako svuda taj jeftin miris i jos kuci teraju da te da jedes to a ti bi knedle sa sljivama.:;)oceaniahttp://scnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-24713989489119640742012-05-24T22:04:55.827+02:002012-05-24T22:04:55.827+02:00Hvala Lana. Znajući da sladak kupus nije naročito ...Hvala Lana. Znajući da sladak kupus nije naročito zahvalan za slikanje, probala sam da ga oživim okolinom, otuda ova kombinacija karo+karo+tufne. Kod kupusa sam, nakon što sam presula u ovu šerpicu za slikanje, malo kašičicom izvukla par komadića mesa da izviruju, da ne bi bilo sve onako ravno i dosadno, i zabola onaj peršun uz ivicu da malo preseče opšte crvenilo, a da ne bude u centru pažnje.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-399121680643737882012-05-24T15:35:21.104+02:002012-05-24T15:35:21.104+02:00Krasno izgleda. Jako volim slatki kupus na čušpajz...Krasno izgleda. Jako volim slatki kupus na čušpajz. Mene mama naučila da se kupus skuha posebno pa se onda umiješa. Koliko mama toliko recepata ;)Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36073795795171643592012-05-24T08:26:46.396+02:002012-05-24T08:26:46.396+02:00Slatki kupus mi je vazda bio omiljeno jelo (bar na...Slatki kupus mi je vazda bio omiljeno jelo (bar na vrhu spiska) i mogu da ga jedem bar jednom nedeljno. Na svu sreću, deca su se isto tako primila, pa mogu da uživam:) I kod mene je obavezna ljuta papričica, na šta me je navikao moj pokojni deda-ujak.<br />Meso mora da bude masnije, pa ja stavljam od rebara, jer ovde u SAD ne mogu da nadjem vrat(grrrrr). Čim mi zamiriše, odmah se raspilavim. Kako se komšije osećaju ne znam, niti me briga:)<br />Kod nas je uvek bilo zastupljen u letnje doba, a leto je uveliko u Kaliforniji. <br />Ne znam kako si uspela da ga načiniš ovako fotogeničnim, ali sam vrlo impresionirana.Lanahttp://bibberche.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33256998749758737252012-05-23T23:25:27.157+02:002012-05-23T23:25:27.157+02:00I meni :)
Pozrdav :)I meni :)<br />Pozrdav :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-91062144932258737182012-05-22T18:03:41.297+02:002012-05-22T18:03:41.297+02:00Ja bas danas kuvala pa sam videla ovde post,skoro ...Ja bas danas kuvala pa sam videla ovde post,skoro identicno sam spremala.Dragi jede i svidja mu se,meni je to dovoljnoBarakudahttps://www.blogger.com/profile/02035747864788147304noreply@blogger.com