tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post8045477977405266146..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: MekikeMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger46125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-3286247816691645642022-05-29T13:00:43.644+02:002022-05-29T13:00:43.644+02:00Šta su a šta nisu - najviše zavisi od našeg prvog ...Šta su a šta nisu - najviše zavisi od našeg prvog susreta sa nečim pod tim nazivom :)<br /><br />Mekike su vazdušastije ako su veće/deblje. Sećam se mekika koje smo kupovali na Kalenić pijaci, one su bile baš velike i bucmaste, samim tim i više "sredine" imale. Taman i da pržim jednu po jednu, ne bih mogla to da postignem kod kuće. A ne vidim ni zašto bih. I "bebe mekike" su i dalje mekike :)<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-11128421365665070212022-05-28T02:27:06.258+02:002022-05-28T02:27:06.258+02:00Da, ovo nisu mekike, ovo su ustipci... Mekike mora...Da, ovo nisu mekike, ovo su ustipci... Mekike moraju biti mnogo vazdusastije i masnije. Obavezni su jaja i mlekoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58505232655061153442018-12-03T12:50:22.510+01:002018-12-03T12:50:22.510+01:00Haahaha. Obozavam te. 😘Haahaha. Obozavam te. 😘mamajelenahttps://www.blogger.com/profile/00647967514808076280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-7750641287183065432018-08-17T08:47:08.537+02:002018-08-17T08:47:08.537+02:00Ajde :)Ajde :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59172132082112393432018-08-15T20:23:22.994+02:002018-08-15T20:23:22.994+02:00Jao divno, odavno tražim sigurica recept za mekike...Jao divno, odavno tražim sigurica recept za mekike. Pravim za vikend pa javljam rezultat :) Kao kuvaricahttps://www.blogger.com/profile/13126087139951027717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-60085994963124939272016-11-08T12:32:44.255+01:002016-11-08T12:32:44.255+01:00Odlicne mekike! Napravila i odmah su nestale sa st...Odlicne mekike! Napravila i odmah su nestale sa stola :)Alexehttps://www.blogger.com/profile/16896182511353536622noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67614415992977583162016-04-10T13:53:44.197+02:002016-04-10T13:53:44.197+02:00Hvala Daco! Pozdrav tebi i klincima!Hvala Daco! Pozdrav tebi i klincima!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36779216957269664822016-04-10T13:50:48.577+02:002016-04-10T13:50:48.577+02:00Suuuper su,isprobala Sam....klinci su mi odusevlje...Suuuper su,isprobala Sam....klinci su mi odusevljeni....Ali umesto kvasca stavila sam prasak za pecivo,i super su....Hvala na receptu...Pozdrav.DacaDacahttps://www.blogger.com/profile/05322793670776186076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-47795262359246773482016-02-06T21:43:41.794+01:002016-02-06T21:43:41.794+01:00Ma naravno, bitno da se mi razumemo. Ma naravno, bitno da se mi razumemo. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-5731062709697990792016-02-06T20:56:32.183+01:002016-02-06T20:56:32.183+01:00uvek ako zatreba :D vecina recepata mi se svidja n...uvek ako zatreba :D vecina recepata mi se svidja na tvom blogu naravno kao osnova koju moram ponekada malo popraviti da bih dobio zeljeni rezultat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80149154608717706142016-02-04T00:15:48.440+01:002016-02-04T00:15:48.440+01:00HUH!
Dobro je da se neko stvarno pobavio etimološ...HUH! <br />Dobro je da se neko stvarno pobavio etimološkim i inim istraživanjima, te zna šta su <b>prave mekike</b>. Inače bi mi ostali ostatak života proveli u mraku...Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79237197902433831482016-02-03T23:51:19.341+01:002016-02-03T23:51:19.341+01:00zao mi je sto cu morati da te razocaram ovaj recep...zao mi je sto cu morati da te razocaram ovaj recept je recept mekanaca ili kako ih po novom zovu mekici.<br />prave mekike nemaju veze sa ovim testom i niti njegovim postupkom obrade.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29124919834836777472015-06-26T21:46:17.387+02:002015-06-26T21:46:17.387+02:00upravo sam ih pravila....i nisam odusevljena....mn...upravo sam ih pravila....i nisam odusevljena....mnogo su mi masne :( ii mislim da je trebalo ili manje vode ili vise brasna :( :( :( nekako to nije to,,,,,,,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-55417795762590794942014-06-03T23:56:25.652+02:002014-06-03T23:56:25.652+02:00U Bosni se ponegdje zovu peksimeti, a kod nas u ku...U Bosni se ponegdje zovu peksimeti, a kod nas u kući ih zovemo uštipcima :)<br />Evo već 6 mjesec kako ih nisam jela, mama to redovno pravi za doručak vikendom. Jedva čekam kući!Lastavitzahttps://www.blogger.com/profile/01108458253999941526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27664719100007482042013-06-19T05:55:51.364+02:002013-06-19T05:55:51.364+02:00 Halo Maja!
Ja pravim isto neki put Mekike. Kod me... Halo Maja!<br />Ja pravim isto neki put Mekike. Kod mene u Familiji ih svi obozavaju. Kod nas u okolini/ Srem. Karlovci/ zovu Lepinjice.<br />Moja Mama ih je uvek pravila uz Beli Pasulj. Ja volem sa Kajmakom ili Grckim Jogurtom/Zatziki/ Sremicahttps://www.blogger.com/profile/07206146931237671257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57183071366955547952013-04-04T19:59:19.478+02:002013-04-04T19:59:19.478+02:00Ja ih već obožavam i pre probe :) To je isto ovo s...Ja ih već obožavam i pre probe :) To je isto ovo samo je testo ređe, i sve ispadne pufnastije na kraju!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-62508136699647218472013-04-04T15:48:48.692+02:002013-04-04T15:48:48.692+02:00Cao Majo, naleteh na tebe u Kad Ja Kuvam, i jedva ...Cao Majo, naleteh na tebe u Kad Ja Kuvam, i jedva cekam da probas priganice. Ja ih prosto obozavam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-111364800218812182013-03-20T03:20:18.256+01:002013-03-20T03:20:18.256+01:00Nikako da ti pisem, zapale su mi za oko ove tvoje ...Nikako da ti pisem, zapale su mi za oko ove tvoje mekike, ali nisam imala vremena da procitam post. U to neko vreme u casopisu Saveur bas je bila glavna tema przena testa... i dali su super priloge, meni se posebno svideo onaj sa przenim testima sirom sveta. Tu su bile i tulumbe, a nasim krofnama najvise su odgovarale nemacke krofne koje valjda zovu Berliner. Morala sam da im pisem da su izostavili nase przeno testo.<br />Mislim da je razlika izmedju ustipaka i mekika u obliku, mada ja sam slab poznavalac tog dela kuhinje. Ja obozavam mekike i samo sam ih jela izvan kuce, moji to nisu pravili. Pre neki dan nesto slicno mekikama, ali u obliku trouglova, jela sam u indijskom restoranu, i ubila sam se od toga, mnogo je dobro. Ako hoces idi na sajt tog casopisa i pogledaj recepte przenog testa, mozda ce ti biti interesantno. Ajde, idem, prici nikad kraja...Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68676788768884055232013-03-15T11:31:59.509+01:002013-03-15T11:31:59.509+01:00Ja sam strait tip kao i ti, najbolje su same.Ja sam strait tip kao i ti, najbolje su same.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44739355332107800042013-03-11T22:15:49.748+01:002013-03-11T22:15:49.748+01:00Uuuu, tako još nisam probala! A mislim da je krajn...Uuuu, tako još nisam probala! A mislim da je krajnje vreme :DMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-42860175739765073132013-03-11T21:52:08.363+01:002013-03-11T21:52:08.363+01:00Omiljeni dorucak, mekike, priganice, ustipci,...ka...Omiljeni dorucak, mekike, priganice, ustipci,...kako god ih ko zove ali redoslijed kod mene je sledeci: prvo par komada bez icega, pa onda red slanog pa red slatkog i onda....odjednom primijetis da ti se garderoba smanjila za 1 broj :)...ali sto se kaze: svaki ceif ima svoju cijenu...Pozdrav!Mirelahttps://www.blogger.com/profile/17008453506498527987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58132509201685810522013-03-11T21:45:41.296+01:002013-03-11T21:45:41.296+01:00Mlad kajmak je zakon uz mekike. U detinjsvu sam uv...Mlad kajmak je zakon uz mekike. U detinjsvu sam uvek tako jela. Mama subotom ode na Kalenić u nabavku, vrati se sa namirnicama za celu nedelju, i mekikama i mladim kajmakom za odmah :) Još ako ima i mladog luka...<br /><br />Taj savet s dodavanjem rakije u testo sam i ja negde čula. Ako ne zaboravim, testiraću tu teoriju, jer sam, naravno, skeptična :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-34075695792309531612013-03-11T21:38:57.713+01:002013-03-11T21:38:57.713+01:00Da, stvarno, koliko naziva za istu ili sličnu stva...Da, stvarno, koliko naziva za istu ili sličnu stvar, sad sam prvi put čula za neke.<br />Pozdrav!<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-23384245593376066462013-03-11T21:32:34.551+01:002013-03-11T21:32:34.551+01:00Ih, Maxivido, pa treba se setiti u petak uveče i z...Ih, Maxivido, pa treba se setiti u petak uveče i zamesiti testo :D<br /><br />Mirjana, ni meni nisu uvek kao Majine :) Ali ne pamtim da ikad ostane neka nepojedena. Imam samo dve ideje za upropasti mekike, al' za to se stvarno treba potruditi, nije baš jednostavno. Prvi način je da se koristi mator kvasac pa da kilavo ili nikako rastu, a drugi je da se baš onako junački prepeku do zagorevanja. Sve drugo, ne može da ne valja! Pozdrav za tvoju ekipicu i hvala na javljanju i mekikarenju :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40099173660675828472013-03-11T21:21:22.516+01:002013-03-11T21:21:22.516+01:00Hehe, bobučići, super zvuči, baš nekako bubbly :) ...Hehe, bobučići, super zvuči, baš nekako bubbly :) Iz kog kraja je to ime? Osim ako nije porodični lokalitet, ili tako nešto :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com