tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7639878409274003430..comments2024-03-16T20:18:54.209+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Jabuke u šlafrokuMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-56968034965504449442016-10-17T20:30:58.049+02:002016-10-17T20:30:58.049+02:00Verujte vi meni, da meni vaši komentari učine isto...Verujte vi meni, da meni vaši komentari učine isto to! <3Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-30187654014077234002016-10-17T16:38:32.096+02:002016-10-17T16:38:32.096+02:00Draga Majo, svi vaši recepti i komentari oplemene ...Draga Majo, svi vaši recepti i komentari oplemene čoveku dušu - verujte mi!Dušicanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-84189236854945515162012-02-01T00:40:52.898+01:002012-02-01T00:40:52.898+01:00Sjajan recept, sjajni detalji i predivna fotograf...Sjajan recept, sjajni detalji i predivna fotografija!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-30662673118601103862011-09-30T15:57:21.533+02:002011-09-30T15:57:21.533+02:00Ovo do sad nisam probao ali eto prilike :)Ovo do sad nisam probao ali eto prilike :)Srecko Bradichttp://www.sreckobradic.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-77497117197535626332011-09-28T16:29:25.085+02:002011-09-28T16:29:25.085+02:00Ovo mi je jedan od onih deserata koji me vraćaju u...Ovo mi je jedan od onih deserata koji me vraćaju u djetinjstvo. naravno, inače sma iz Zadra pa moja mama nikad nije radila jabuke u šlafroku nego pohane jabuke :)) <br />što se tiče njemačkog jezika, ovo kao da sam ja pisala.. :)<br />u srednjoj školi mi je njemački jezik bio obavezan i koliko god sam ga mrzila prije srednje škole...toliko se ztaj osjećaj intenzivirao nakon nje. unatoč odličnim ocjenama iz drugih jezika (engleski, francuski)i općenito drugih predmeta - skoro sam padala taj ......... njemački :)) <br /><br />ali zato francuski...njega bi mogla danima slušati..i pričati :)<br />lijep pozdrav! sviđa mi se ovaj tvoj blog!mooneahttps://www.blogger.com/profile/04373994110691705925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-8017387165122370702011-09-15T18:52:18.838+02:002011-09-15T18:52:18.838+02:00Sjajan slatkiš, samo što se u našoj maloj kuhinji ...Sjajan slatkiš, samo što se u našoj maloj kuhinji pravi na malo drugačiji način, gde je duboko ulje čak vrlo poželjno! Mada je ovaj recept podjednako dobari ukusan, isprobano :)Makahttps://www.blogger.com/profile/04281561394403684405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-17475467359191599552011-09-10T17:04:56.329+02:002011-09-10T17:04:56.329+02:00Mi smo to zvali jabuke u spavačici i pravili su mi...Mi smo to zvali jabuke u spavačici i pravili su mi za zimskih dana za doručak, ah koja divna vremena.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-37353316393269930852011-09-09T23:32:09.111+02:002011-09-09T23:32:09.111+02:00ovaj me desert uvijek podsjeti na nonu, baš si me ...ovaj me desert uvijek podsjeti na nonu, baš si me podsjetila , nisam to jela jako dugoTamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71784621527400553462011-09-09T22:46:07.619+02:002011-09-09T22:46:07.619+02:00I ja sam pre za Tvix nego za Mars, ali svako vraća...I ja sam pre za Tvix nego za Mars, ali svako vraćanje industrijskih slatkiša nazad u "domaće" mi je pomalo bizarna ideja. Babe i žabe, što bi se reklo.<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29810163169209145672011-09-09T22:05:22.860+02:002011-09-09T22:05:22.860+02:00A kada smo vec kod fritiranih slatkisa, sta sam vi...A kada smo vec kod fritiranih slatkisa, sta sam vidjela (nisam jela casna pionirska) u UK...fritiranu Mars cokoladicu (iako bi meni bio drazi Twix)!!!Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-35372537300928820182011-09-09T12:56:54.004+02:002011-09-09T12:56:54.004+02:00Hvala svima na komentarima, Maji i Dzoli naročito ...Hvala svima na komentarima, Maji i Dzoli naročito na informacijima o imenu ovog dezerta na nemačkom i holandskom. Nisam ja ovo doživela kao nešto što se sprema van naših krajeva, mislila sam da je tuđica samo ime, a ne ceo dezert :)<br /><br />Dade, drago mi je da si probao breskve, jer ja nisam, nego samo pretpostavila da bi i to bilo dobro. A dobro mi zvuče i te palačinke sa rendanim jabukama, hvala za ideju! :)<br /><br />Sanja, u pravu si, ima toliko tuđica na koje smo navikli i ni ne znamo da nisu naše reči.<br /><br />Ana, to sa bananama bi sigurno bilo super, znam da ima nekih drugih dezerata sa pohovanim bananama. Sad kad mislim o tome, ja bih banane pohovala baš klasično, onako sa prezlama spolja, da se dobije krckava korica, a unutra meko...<br /><br />Pozdravi!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52770857801814169352011-09-09T12:07:15.120+02:002011-09-09T12:07:15.120+02:00Za jabuke u slafroku znam od malena, ali u glavi n...Za jabuke u slafroku znam od malena, ali u glavi ne mogu da povezem da li sam ih probala. Verovatno ih je baka radila, ali mi je to secanje potpuno izvetrilo. Kod mene u kuci je deda taj koji je bio poznavalac nemackog i voleo taj jezik, ali nama deci nije preneo ljubav prema tom jeziku.<br /><br />Meni se jako dopada ta haljinica od testa i kao sto kazes, potpuno je primenljiva i na razno drugo voce. Super sto si sve to radila na par kasikica ulja, jer kod mojih sljiva je to mission impossible, zbog njihovog oblika. A znas sta sam ja razmisljala, da sledeci put radim banane u slafroku, pa sve to na kraju da zalijem sosom od cokolade:)<br /><br />Pozdrav!Anahttps://www.blogger.com/profile/12874717273865721399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-91447556729954346052011-09-09T08:14:15.066+02:002011-09-09T08:14:15.066+02:00Nisam ni sumljala da ces pronaci odlicno resenje z...Nisam ni sumljala da ces pronaci odlicno resenje za kompoziciju :)<br /><br />Nemcki i meni zvuci jako grubo i ne znam ni rec....<a href="" rel="nofollow">Germanizama</a> je mnogo u svakodnevnom govoru u Vojvodini, moram da priznam da sam se i sama iznenadila koliko, mislim cak i knedla je germanizam. Slafrok je mi je dobro poznat, i kao rec i kao poslastica. Nisam dugo pravila jabuke na taj nacin i bas bih mogla da obradujem moju smizlu sa tim :)Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32739235425274277702011-09-08T22:12:25.527+02:002011-09-08T22:12:25.527+02:00Volim nemacki jezik i znam ga veoma dobro. Za razl...Volim nemacki jezik i znam ga veoma dobro. Za razliku od ostalih jezika, njega sam najlakse naucila. <br />A volim i jabuke u slafroku. Kad se lepo zamirisu sa vanilom jos ... ausgezeichnet!!!!!Zeljahttps://www.blogger.com/profile/11818708406659310464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-65709701265735888752011-09-08T13:42:41.091+02:002011-09-08T13:42:41.091+02:00Predivno, hvala na ideji šta da uradim sa jabukama...Predivno, hvala na ideji šta da uradim sa jabukama koje mi stoje več nekoliko dana, i niko da ih pojede. Iskreno, ne bih se setila da ih pripremim u šlafroku, a to je dezert i po...Zorica Stajićhttps://www.blogger.com/profile/11921066363852487252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-23146009655775796732011-09-08T12:44:30.396+02:002011-09-08T12:44:30.396+02:00Nemački se izgleda samo meni dopada. Ne govorim ga...Nemački se izgleda samo meni dopada. Ne govorim ga i imala sam iste predrasude, ali imala sam priliku da budem okružena austrijancima i slušam po ceo dan, tako da sam dosta stvari mogla da pokupim na osnovu znanja engleskog i jako mi se dopao kao jezik. <br />Ana i ti ste ovo sjajno obavile. Ma meni je fenomenalno što su jela iz sveta koja su sada tamo zaboravljena ostala kod nas. Verovatnoo da je neko nešto prekrojio i prilagodio nama, ali toliko finih starih kolača i caka se zadržalo ovde. <br />Ja ih volim hladne.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39062447434157358062011-09-08T12:10:46.482+02:002011-09-08T12:10:46.482+02:00Ovo sam probala u nekoliko navrata, kod Ane sam vi...Ovo sam probala u nekoliko navrata, kod Ane sam vidjela šljive to pak nisam nikad probala, ali generalno mi se sviđa. Krasne su ti jabučice. Kod nas u Karlovcu se koristi dosta germanizama u svakodnevnom govoru. Mi smo "šlafrok" malo izokrenuli i prilagodili pa govorimo "šlafrug" :) Uvijek sam imala odličan iz njemačkog, ali nikad nisam voljela taj jezik :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-5295557911055881052011-09-08T12:09:59.730+02:002011-09-08T12:09:59.730+02:00Zanji put kad sam pravio jabuke u šlafroku, a bilo...Zanji put kad sam pravio jabuke u šlafroku, a bilo je nedavno, nisam mogao da odolim pa sam napravio i BRESKVE u šlafroku, i mogu ti reći da su čak i bolje od jabuka. Jabuke su uvek malo žilave bez obzira na debljinu, a breskve su naprosto savršene. Naravno treba raditi sa breskvama koje su potpuno čvrste i koje mogu da se prepolove tako da koštica ispadne a to su one crvene, koje su jako crvene i unutra oko koštice. Sekao sam ih na koturove od 5-6 mm i radio sve isto ko i sa jabukama.<br /><br />Pošto sam svojevremeno probao da u smesu za palačinke ubacujem i polovine trešanja (svežih) i to se pokazalo kao jako ukusna varijanta palačinki, morao sam da isprobam isto to i sa rendanim jabukama. U smesu za palačinke narendaš krupno očišćene jabuke i pečeš palačinke. Veruj mi da je i to jedna sasvim fina varijanta "jabuka u šlafroku" mada ja nisam ljubitelj takvih pojednostavljivanja, jer ako će mo pravo onda bi i oni koji jedu jabuke sa hlebom, mogli da tvrde kako jedu jabuke u šlafroku :)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68674357455733716022011-09-08T10:36:43.611+02:002011-09-08T10:36:43.611+02:00Totalno sam ravnodušna prema njemačkom. Niti mi je...Totalno sam ravnodušna prema njemačkom. Niti mi je ružan niti mi je lijep onak samo je.<br />A jabuke u šlafruku nisam jela već godininama. Bude mi lijepe sjećanja na djetinjstvo i bakinu kuhinju.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-54149934356973048882011-09-08T09:56:27.330+02:002011-09-08T09:56:27.330+02:00nikad nisam uspjela naučiti njemački iako je u moj...nikad nisam uspjela naučiti njemački iako je u mojem kraju uzeto mnogo riječi iz tog jezika<br />ovakve jabuke nisam radila već godinama, baš si me podsjetila mogle bi biti koji danNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-5112514895690380692011-09-08T08:55:45.541+02:002011-09-08T08:55:45.541+02:00Nemački je jedan od retkih jezika koje ne volim. N...Nemački je jedan od retkih jezika koje ne volim. Ne umem da valjam te glasove i stvarno nikada nisam (iako sam ga učila) ljudski naučila nemački. Ja kada nešto ne volim - ne volim:) A, to nije slučaj sa jabukama u šlafroku. Uvek me podsete na neka davna vremena, kada je bez obzira na godišnje doba, ta brza poslastica bila pripremana kod nas u kući... a, od svega mi je bio najdraži onaj njihov sladunjavi miris, koji dobiju prilikom prženja pomešan sa prah šećerom i vanilom - mmmm, njami. Uvek sam volela da štrpnem zadebljale krajeve, koji se lepo ispeku. Ove tvoje mi divno izgledaju i baš si ih fino uslikala :)Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58363670501021584722011-09-08T08:50:31.226+02:002011-09-08T08:50:31.226+02:00Moj omiljeni pisac, Faulkner, u jednoj knjizi veli...Moj omiljeni pisac, Faulkner, u jednoj knjizi veli slijedeće o jezicima: talijanski je za bankare, francuski za ljubavnike, a njemački za konje. Mislim da je sve rekao! Mi nikada nismo radili ove jabuke, iako su dobro znane. Kako ne volim ništa obučeno, pa prženo, ostaje mi da ih gledam i uživam na ovaj način.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51991148697914493102011-09-08T08:50:25.584+02:002011-09-08T08:50:25.584+02:00Divno su ti uspele.Sa ovim jabukama sam se prvi pu...Divno su ti uspele.Sa ovim jabukama sam se prvi put srela jso ako mala na doceku Nove godine kod ejdne drugarice holandjanke.Oni to uz jos neke specijalitete prave z anovogodisnje vece(appel beignets).NjamiiiiiiiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-2286244900730630592011-09-08T08:15:57.972+02:002011-09-08T08:15:57.972+02:00Slike su ti predivne, moram priznati da ovakve jab...Slike su ti predivne, moram priznati da ovakve jabuke nikad nisam probala, možda se sada odlučim.Marijahttps://www.blogger.com/profile/10952802585878355780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9774248757248535962011-09-08T07:06:05.740+02:002011-09-08T07:06:05.740+02:00Joj, od kada nisam ovo jela, a bas fina poslastica...Joj, od kada nisam ovo jela, a bas fina poslastica, onako da se zasladis posle rucka pa jos ostane za grickanje i popodne kad se ohlade.;))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.com