tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7541474448239299756..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Kod Branke, od jutra do mrakaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64906937375098282212014-05-01T20:14:21.247+02:002014-05-01T20:14:21.247+02:00Hvala na javljanju i probanju! Da, brašno, najsitn...Hvala na javljanju i probanju! Da, brašno, najsitnije, onda se fino tanje kore. Ali nisu elastične kao one samo od pšeničnog, to ne treba ni očekivati. Ja sam svaki sloj kora dodatno prskala uljem, recimo dve kašičice po kori, a moglo je i više. Meni je testo samo po sebi jako lepo, i daje mogućnost za razne nove kombinacije. <br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26659283205898334102014-05-01T19:55:34.300+02:002014-05-01T19:55:34.300+02:00Kada sam videla kukuruznu pitu sa koprivom, morala...Kada sam videla kukuruznu pitu sa koprivom, morala sam da isprobam. Na slici mi izgleda kao ukusan burek i to sam i ocekivala. Ali, kada sam sve zgotivila po receptu, pita je imala ukus suvlje proje sa ukusom maslaca. Vise mi se dopala kada se skroz ohladila, onda je malo i omeksala. Mojim ukucanima se jako dopala, pogotovu mom muzu uz pivo :) Pravila sam duplu meru, jednom skroz po receptu, i te korice su se fino razvlacile, a drugi put sam dodala vise palente nego psenicnog brasna pa nije bilo moguce lepo istanjiti kore. A joj, tek mi sada pade na pamet - ovde pise kukuruzno BRASNO, a ja sam stavila kukuruzni griz, kao da pravim proju ili palentu. E, moracu na popravni :( Inace slabo koristim kukuruzno brasno, pa sam valjda zato previdela sta pise. Ali, bar da podelim sa vama moje iskustvo i utiske! Pozdrav.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-56180405471351747362014-05-01T00:05:40.536+02:002014-05-01T00:05:40.536+02:00Sve tako lijepo izgleda, svaka čast!Sve tako lijepo izgleda, svaka čast!prekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13250461251193401832014-04-30T10:57:32.697+02:002014-04-30T10:57:32.697+02:00Baš me zanimalo šta ćeš sve probati. :) Meni su fi...Baš me zanimalo šta ćeš sve probati. :) Meni su fijaker-gulaš i knedle od hleba zapale za oko, ali nesto me mrzelo da pravim samo meni i Ići. Sve tako lepo izgleda. Molim te, javi mi kako su uspele marmelade sa želatinom. Ja bih ipak stavljala Želin ili Džem-fiks jer oni sadrže pektin (inače prirodno prisutan u voću), a želatin je albumin. Moja seka je jednom u marmeladu od jagoda stavila želatin umesto želina (pogrešno je pročitala) i marmelada se uopšte nije stegla... Ja sam neko vreme bila protivnik tih džemfiksa, ali činjenica je da se samo sa njima može napraviti marmelada sa manje šećera. Da bi se postiglo želiranje na klasičan način treba puno kuvanja (u prevodu - ubije se sve što je dobro u voću) i puno šećera. <br />Pozdrav... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44687324322610523692014-04-29T19:41:40.014+02:002014-04-29T19:41:40.014+02:00uu ove teglice su još qlije od onih mojih flašica....uu ove teglice su još qlije od onih mojih flašica.<br />dr bouzhttps://www.blogger.com/profile/18033805310749140927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73767657387333916762014-04-29T02:40:08.223+02:002014-04-29T02:40:08.223+02:00divni recepti, divne slike! ja sam veliki ljubitel...divni recepti, divne slike! ja sam veliki ljubitelj marmelada i imala sam namjeru bas da napravim tu marmeladu sa brusnicama, ali naravno nisam postigla.. Jovanka Baštovankahttps://www.blogger.com/profile/10147435115809332325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-63610131565248146442014-04-29T00:19:49.272+02:002014-04-29T00:19:49.272+02:00Majo, super izbor recepata....a Brankin blog je pr...Majo, super izbor recepata....a Brankin blog je prava riznica dobrih i domaćinskih recepata.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32318458231851340162014-04-28T23:35:37.666+02:002014-04-28T23:35:37.666+02:00"Krišku pomorandže" u odsjaju po površin..."Krišku pomorandže" u odsjaju po površini oranž marmelade nikad ne bih primetila! Sad kad si rekla, i kad sam pogledala, stvarno liči! :) Hvala ti što pažljivo gledaš, baš kao što sa pažnjom pišeš i kuvaš :)<br /><br />Kukuruzno testo je bilo hit, praviću nešto sa njim ponovo, sigurno!<br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-39090667359385935652014-04-28T23:26:30.388+02:002014-04-28T23:26:30.388+02:00Draga Majo puno ti hvala na isprobavanju svih ovih...Draga Majo puno ti hvala na isprobavanju svih ovih recepata i na ovako lijepom predstavljanju bloga, već sam nekoliko puta pročitala post i opet mu se vraćam ! Marmeladice, hvala ti što si ih izabrala i napravila, obje meni drage, pomalo neobične kombinacije i jako mi je drago da su vam se svidjele, i kod mene su obično za doručak i to uglavnom vikendom. Žao mi je što ste se nagnjavili sa odvajanjem brusnica i borovnica, ali mali pomagač je sigurno odlično odradio svoj posao, a marmelade izgledaju odlično ! Posebno mi je dobra slika gdje se u teglici sa onom od naranče i mrkve ocrtava rub koji izgleda kao kriška naranče :) Za fijaker gulaš mi je jako drago da vam se svidio, uz tvoje izmjene sigurno je isto tako ukusan , a posebno ti hvala za knedlice koje si napravila fantastično i koje su i meni omiljene. Kolač od bjelanjaka izgleda savršeno, gleda ga moj I. i pita što ne možemo i mi dobiti ovaj kolač :) , znači praviti ću ga i ja ovih dana, a dugo i nisam. Pita sa koprivama ili u tvojoj verziji sa blitvom mi odlično izgleda, posebno sam pročitala dojmove oko tijesta i baš me veseli da ti se ovako svidjelo, i meni je ovo tijesto drugačije i posebnije od drugih i drago mi je da je dobro prošlo. A salatica od jabuke i mrkve je ono malo osvježenje na kraju, bez jogurta i vrhnja kako si je ti napravila sigurno još laganija i svježija, izgleda mi jako lijepo i drugi put ću je i ja ovako pripremiti. Hvala ti na svim komplimentima, posebno ovome u zadnjoj rečenici :) i još jednom, drago mi je da vam se sve isprobano svidjelo i hvala još jednom na svemu !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.com