tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post7534239997730097781..comments2024-03-16T20:18:54.209+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Lenja pita sa ananasomMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-89503198383400469212016-10-09T17:31:01.314+02:002016-10-09T17:31:01.314+02:00Mia i Ljiljo - ta mi je najslađa od svih ideja koj...Mia i Ljiljo - ta mi je najslađa od svih ideja koje sam do sada čula!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21123446972047315902016-10-09T09:57:28.607+02:002016-10-09T09:57:28.607+02:00Kada sam bila mala i ja sam mislila da je pita len...Kada sam bila mala i ja sam mislila da je pita lenja jer ne naraste kao ona piškotna testa koja se sipaju u pleh i narastu duplo :)Ljiljana Vukovichttps://www.blogger.com/profile/02737450308577961808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80216894831690551542013-10-14T15:32:13.827+02:002013-10-14T15:32:13.827+02:00Moja baka kaze da se Lenja pita ne zove lenja zbog...Moja baka kaze da se Lenja pita ne zove lenja zbog lenjih zena :) vec zbog "lenjog" testa koje nece da narasta :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04378994145318883792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71975682736863781622010-05-25T14:38:06.847+02:002010-05-25T14:38:06.847+02:00Ha, ha, mašta radi svašta... lijena pita je mome m...Ha, ha, mašta radi svašta... lijena pita je mome mužu i mojoj prijateljici kraljevski kolač. Redovno je pravim ali samo sa jabukama ili višnjama. Drge kombinacije još nisam probala a sumnjam i da ću kada ove izvrsno prolaze...<br />Prekrasan, zanimljiv i dražestan post sa izvrsnim slikicama.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-69502114081196432202010-05-25T12:38:00.344+02:002010-05-25T12:38:00.344+02:00Ti imas uvek imas sjajnu priču za post.Lepa je i o...Ti imas uvek imas sjajnu priču za post.Lepa je i ova pita ali meni je uvek najbolja ona klasična,jabuke ili višnje!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-20876893137870276202010-05-25T07:43:33.378+02:002010-05-25T07:43:33.378+02:00mmmm..che delizia!!mmmm..che delizia!!Federica Simonihttps://www.blogger.com/profile/18131077349653166357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19858010690612217282010-05-24T23:44:56.058+02:002010-05-24T23:44:56.058+02:00Mene uvek oduseve tvoje fotkice i prica koja prati...Mene uvek oduseve tvoje fotkice i prica koja prati svaki post...a nasmejale su me i mastovite zamisli kako je ova pita dobila ime.;)) Odlican dobar, "stari" receptic sa novim punjenjem, mmmmm....verujem da je bilo vrlo finooo.;)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58528714822627021552010-05-24T21:46:53.511+02:002010-05-24T21:46:53.511+02:00Ja baš volim ta masna testa. Jako su mi simpatična...Ja baš volim ta masna testa. Jako su mi simpatična. Recimo vanilice su mi baš onako omiljeni kolači. Rekao bih da tu i nema puno razlike, u sastavu i odnosima. Siguran sam da bi lenja pita po tom rezonu mogla da se napravi i kao jedna oveća vanilica. Veličine pleha. Onda se jedna kora namaže sa džemom od kajsija, ili šiška, mada ne vidim razlog zašto izvoljevati, može i bilo kakvo šumsko voće, i tras od gore druga kora. To je prva varijanta, sa treskanjem. Druga je nežno spuštanje druge kore. <br /><br />Sve u svemu ako tako posmatramo stvari, pa možda bi ovakav način pripreme opravdao naziv, pa bi pita zbilja mogla da bude nešto kao PITA A LA OBLOMOV.<br /><br />Uzgred probao sam vanilice sa džemom od jagoda, ODLIČNE SU. Slobodno možeš da ih primeniš u sledećem eksperimentisanju sa istom. Slažem se i sa Selmom, jagode prosto plaču za malo čokolade. Zato kad već planiraš da se igraš, stavi i čokolade u to masno test, ne može da ne valja. A može lako biti da će i višnjama prijati. Primetio sam vrlo interesantnu stvar, čokolada se lepo slaže uz svo voće. U zadnje vreme čak ni palačinke ne jedem samo sa nutelom, ili samo sa džemom, nego pomešano, i nutela i džem o kajsije. <br /><br />Nije ni čudo što sam premašio stotku, ali je pravo čudo što me baš briga.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52959774112774734582010-05-24T11:39:00.130+02:002010-05-24T11:39:00.130+02:00Priča o nazivu pite je odlična ! I jako su zanimlj...Priča o nazivu pite je odlična ! I jako su zanimljive pričice kolega, baš sam uživala čitajući post. <br />Tvoja pita jako lijepo izgleda . Meni kao obožavatelju ananasa sigurno bi bila i ukusna. Znam da sam okus ananasa nije toliko intenzivan i da su za ovakvu pitu jabuke ili višnje najprikladnije, ali u svakom slučaju odlična pita ! <br />Hvala ti na sudjelovanju u ovom krugu igrice !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72652043026672153572010-05-24T11:26:05.282+02:002010-05-24T11:26:05.282+02:00Selma, hvala :)
Ni ja jagode nesto ne dozivljavam ...Selma, hvala :)<br />Ni ja jagode nesto ne dozivljavam kao fil za bilo sta, ali sad sam u glavi zamislila tu sredinu pite, u kojoj su jagode - prvo skuvane kao dzem, ali blazi, pa onda zgusnute gustinom ili zelatinom. <br /><br />Divan lagani prolecni kolac :)))))Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-84905077849142447202010-05-24T11:17:00.362+02:002010-05-24T11:17:00.362+02:00Uveselila si me svojim istraživanjem i zaista je s...Uveselila si me svojim istraživanjem i zaista je svaka od ponuđenih priča duhovit odgovor na postavljeno pitanje. Ja sam se pitala zašto je pita lijena, kada se itekako treba potruditi oko nje (naravno ovo je "potruditi" iz moje perspektive jer je za mene lijena pita prilično komplikovana i mislim da kod mene iziskuje i prilično rada). <br />Dopada mi se recept za kore, odnosno ovaj postupak rada i isprobat ću ga.<br />Što se tiče lijene pite sa jagodama, ne znam... po meni jagode nisu pogodne za kombinaciju sa prhkim tijestom. Dobro neka otvorena pita sa jagodama i to još sa čokoladnim prhkim tijestom, ali ova naša sa dvije kore, meni to ne bi išlo.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-70814292175565686572010-05-24T09:55:09.797+02:002010-05-24T09:55:09.797+02:00Wow! I prica i slicice su super!!!! Svaka cast! :)...Wow! I prica i slicice su super!!!! Svaka cast! :)Nelahttps://www.blogger.com/profile/01123224516217307715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51191618883267380352010-05-24T02:55:02.796+02:002010-05-24T02:55:02.796+02:00bas si me zabavila i nasmijala. i ja sam se uvijek...bas si me zabavila i nasmijala. i ja sam se uvijek cudila zasto se ta pita tako zove ali se nisam usudila pitati jer sam se bojala da cu ispasti glupa s takvim pitanjem. meni se vise svidaju muske ideje o imenu pite nego da je domacica bila lijena.:)Snjezanahttps://www.blogger.com/profile/13057920106137942410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-36526044988329911362010-05-23T22:38:47.056+02:002010-05-23T22:38:47.056+02:00Pa da, to je prica koju sam sa najvise strana cula...Pa da, to je prica koju sam sa najvise strana cula. <br />Visnja je definitivno meni NAJ punjenje za lenju pitu, mada to sa jagodama uopste nije losa ideja, s tim da bi trebalo brinuti o vodi koju ce jagode da puste. Dobru si mi ideju dala, posto je ova tura nestala, a ja i dalje ceznjivo gledam u slike i strasno mi se jede lenja pita opet, mozda i probam sa jagodama :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-41070009537578851652010-05-23T22:32:24.734+02:002010-05-23T22:32:24.734+02:00He, he, zanimljiv post. I meni se sviđa što si pun...He, he, zanimljiv post. I meni se sviđa što si punjenje napravila od nekog drugog voća. Ako se ananas toliko ne osjeti, zašto ne probati višnje ili jagode... Btw: mislim da je to zove lijena pita jer za razliku od mađarice ili medene pite koje se sastoje od par kora ova ima samo dvije tj. netko je bio lijen da naprabvi više od dvije kore :)jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.com