tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post6948171250055355509..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Neobičan pasulj na običan načinMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16245151977155752082014-05-21T12:00:47.053+02:002014-05-21T12:00:47.053+02:00Kupovala sam ovaj pasulj u Italiji, tamo ga zovu &...Kupovala sam ovaj pasulj u Italiji, tamo ga zovu "Đavolji pasulj" i pripremaju ga kao salatu sa svežom kapulom, kaprom, barenim krompirom i prženom slaninicom, malo zakisele i pospu puuuuuuuuno svežeg peršuna i malo maslinovog ulja. Prijatno.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14229560820416404845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-90723993487532679372012-09-27T16:19:56.279+02:002012-09-27T16:19:56.279+02:00Baš sam se nasmejala i uživala u čitanju! Bravo Dr...Baš sam se nasmejala i uživala u čitanju! Bravo Dr!Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-24455360418129100162012-09-25T14:06:53.026+02:002012-09-25T14:06:53.026+02:00Super post, baš mi je bio gušt pročitati ga.Super post, baš mi je bio gušt pročitati ga.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-61877431254777916092012-09-24T16:57:03.259+02:002012-09-24T16:57:03.259+02:00pakleni plan je predobar! kao i čitavi post, recep...pakleni plan je predobar! kao i čitavi post, recept i fotke :) za mene dosta poučno, baš sam guštalaBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-50213073935636997842012-09-23T03:01:17.840+02:002012-09-23T03:01:17.840+02:00Divne fotke!Divne fotke!Just Cake Girlhttps://www.blogger.com/profile/08193946557464565099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-45121021952236592552012-09-22T15:04:29.147+02:002012-09-22T15:04:29.147+02:00Verujem ti, i ja sam se previjala od grceva u stom...Verujem ti, i ja sam se previjala od grceva u stomaku...jedino sto mi je cudno je to sto sada sve vise i vise ljudi to ne radi....sad kada sam bila u Beogradu mama je napravila pasulj i nije uopste vodu bacala...nista nam nije bilo !!! Pa sad ti vidi....Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72503977416908327072012-09-21T18:53:44.548+02:002012-09-21T18:53:44.548+02:00Marina, bacanje prve vode je baš zbog toga, da se ...Marina, bacanje prve vode je baš zbog toga, da se epreči nadimanje i ako si primetila kad se kuva stvara se i pena ružna. ja obično prokuvam 3-4 puta, tj, pustim da provri par minuta, isperem, nalijem novu vodu i tako u krug. Jednom sam zaboravila da bacim vodu i hteli smo da umremo, ali bukvalno da umremo!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-55996027602820690742012-09-20T21:25:20.767+02:002012-09-20T21:25:20.767+02:00Svaka cast! Ne znam da li sam vise uzivala citajuc...Svaka cast! Ne znam da li sam vise uzivala citajuci ovaj post ili gledajuci fotografije...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11539352759185539397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58142871912451924822012-09-20T21:22:15.178+02:002012-09-20T21:22:15.178+02:00Veoma zabavan Dr.Bouz...Sviđa mi se terminologija ...Veoma zabavan Dr.Bouz...Sviđa mi se terminologija i volim kad me neko lepo nasmeje.Možda jednom probam da napravim ovaj pasulj, sve po doktorovoj recepturi. Pozdrav Majo i hvala ti na ovom zabavnom gostu, koga takođe pozdravljam, sa sve razvučenim osmehom od uva do uva...Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64767486244288376162012-09-20T18:00:11.604+02:002012-09-20T18:00:11.604+02:00Jako zanimljiv post... moram probati ovu vrstu pas...Jako zanimljiv post... moram probati ovu vrstu pasulja...JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-42970698575080147422012-09-20T15:11:49.092+02:002012-09-20T15:11:49.092+02:00Priznajem da nisam nikad previše obraćala pažnju n...Priznajem da nisam nikad previše obraćala pažnju na raskuvan-neraskuvan (a bude uvek pomalo raskuvan), ali jasno mi je da ukusi i navike mogu biti baš različiti po tom pitanju. Ja se sećam da me je jedan čitalac pitao (na postu <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2009/04/corbast-pasulj.html" rel="nofollow">čorbast pasulj</a>) - kako da dobije raskuvano zrno, kaže, kuva-kuva-kuva, a ono neće pa neće da se raskuva :) Eto :)<br /><br />Pasulj čorbast je kod nas "muško" jelo, mislim, ja ne pamtim kad sam ga kuvala, uvek muž. Deca obožavaju, niko se ne buni i kad se jede pasulj tri dana za redom. Ovaj mlađi klinac me pitao da li on može da ponese pasulj u predškolsko, za užinu, pošto mnogo voli :))) <br /><br />Ovaj veliki tamni pasulj sam probala (taj sam ja kuvala, pošto su "noviteti" u ishrani na meni :) i jesam primetila da je svako zrno celo ostalo, i onako ogromno, crno, <a href="https://plus.google.com/photos/105361498896820053295/albums/5566262665884270257/5790245504099594946" rel="nofollow">u tanjiru</a> je baš delovalo malo jezivo (da ne pominjem sad asocijacije), a ukus je super. Nešto mislim da ne bi bio dobar za prebranac, al' za salate da, upravo zato što ne pokazuje veliku želju za raspadanjem. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72939787862594038152012-09-20T13:04:40.897+02:002012-09-20T13:04:40.897+02:00I ja sam se oduvek pitala cemu je sluzilo ono &quo...I ja sam se oduvek pitala cemu je sluzilo ono "bacanje prve vode"..pogotovo sto sada odjednom gotovo niko to vise ne radi...! Secam se da sam imala grceve u stomaku od prvog pasulja koga sam skuvala i pritom zaboravila da bacim vodu...da li je to bilo od nebacene vode ili zato sto sam pojela 4 tanjira pasulja, to vec ne znam ! Ja znam da kada se pasulj stavi u vodu da nabubri stavi se i malo sode bikarbone koja sluzi da omekne bas tu kozicu koja onda prilikom kuvanja ne puca...naravno, kao sto i ti kazes...osnovno je da se nigde ne juri kada se pasulj kuva...znaci - kuvanje sporo i na tihoj vatri...sve ostalo su varijante! Pre par dana sam se vratila iz Beograda i mama je iskoristila onih par hladnih dana da napravi corbast pasulj sa dimljenim mesom...Bolan bi ga jeo !<br />Tvoja zena bas ne zna sta preskace ako ne jede tvoj pasulj...Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32115116193351486292012-09-20T10:34:41.882+02:002012-09-20T10:34:41.882+02:00Dr, originalan kao i uvek.... :)Dr, originalan kao i uvek.... :)j.j.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-24890975770270170542012-09-20T10:28:30.540+02:002012-09-20T10:28:30.540+02:00pa dobro, realno, i ja ponekad sidjem sa monti-baj...pa dobro, realno, i ja ponekad sidjem sa monti-bajka kad se verem uz brda :)<br /> (naravski - sako treba da pravi onako kako on vole, a ne kako drugi vole :) -tako da podrzavam stav)<br />*samo bi naglasio da ono puknuto zrnce na slici, -neduzan sam 100%, jer je bilo u startu puknutih -vidi se jedno greshno zrno na slici onoj u cediljki :)dr bouzhttps://www.blogger.com/profile/18033805310749140927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-7111627363241133462012-09-20T10:06:15.899+02:002012-09-20T10:06:15.899+02:00E ovo cu morati da probam odlicno izgleda! Moram j...E ovo cu morati da probam odlicno izgleda! Moram jos dodati da se ne slazem sa autorom u jednom tj ja uvijek kad kuvam sareni pasulj malkice ga prekuvam da se ipak raspadne i zagusti corbicu mada ga prethodno rehidriram obavezno ali eto tako volimirenalanahttps://www.blogger.com/profile/02605864874970212863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71639979517402627972012-09-20T01:42:24.685+02:002012-09-20T01:42:24.685+02:00ma volim sve oblike pasulja, od najobicnijih do na...ma volim sve oblike pasulja, od najobicnijih do najneobicnijih! probala sam ovaj "sareni" i stvarno je dobar..Jovanka Baštovankahttps://www.blogger.com/profile/10147435115809332325noreply@blogger.com