tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post5913805440812265647..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: FarinataMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-69855477883385052312022-01-03T11:42:04.103+01:002022-01-03T11:42:04.103+01:00Bas cu probati da napravim farinatu. Cesto jedem n...Bas cu probati da napravim farinatu. Cesto jedem namaz od lebleblija. 😊Jasminahttps://www.blogger.com/profile/16634994485224707570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-358651480526779392013-04-04T22:42:13.058+02:002013-04-04T22:42:13.058+02:00:) Hvala puno što si javila utiske!:) Hvala puno što si javila utiske!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-25118011215466114512013-04-04T22:05:44.117+02:002013-04-04T22:05:44.117+02:00Ovaj put sam pekla farinatu u velikom plehu od rer...Ovaj put sam pekla farinatu u velikom plehu od rerene i meni je mnogo ukusnija ova tanja varijanta, sva je u korici, a ja tako volim - krckaju samo ivice a u sredini je tanka ali ne previse sipkava, definitivno kao tanka bela proja. I ukus mi nekako vise odgovara od one "punije" varijante.Glasam za veliki pleh!<br />Pozdrav.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-72571704716070622432013-04-04T13:59:27.188+02:002013-04-04T13:59:27.188+02:00baš sam neki dan mjerkala to brašno u trgovini i m...baš sam neki dan mjerkala to brašno u trgovini i mislim si kupiti ili ne, eto sljedeći put ću kupiti jer sad znam što ću isprobati, čini mi se da bi mi se moglo dopastiNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1028438349316333372013-03-21T21:04:52.653+01:002013-03-21T21:04:52.653+01:00Bila danas do Biošpajza - nema brašna. Nabavljalju...Bila danas do Biošpajza - nema brašna. Nabavljalju, ali trenutno nemaju. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-43732644853697767262013-03-21T15:54:02.578+01:002013-03-21T15:54:02.578+01:00Baš zanimljivo izgleda, Moram priznati da ja još n...Baš zanimljivo izgleda, Moram priznati da ja još nikada nisam upotrijebila slanutkovo brašno ali slanutak se tu i tamo nađe u mojoj kuhinji.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-12356078142602518382013-03-20T22:07:03.416+01:002013-03-20T22:07:03.416+01:00E, ovo baš dobro izgleda, bolji sport za zube nego...E, ovo baš dobro izgleda, bolji sport za zube nego pečena leblebija :-)Baš ću morati da odem do Beogradske, da nabavim brašno i probam da je napravim. Tako mediteranski zvuči.<br />Mnogo dobra slika ova iz pleha - šteta što nije našla mesto u postu. Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-56724750224918003932013-03-19T22:36:41.012+01:002013-03-19T22:36:41.012+01:00Hvala za dodatne podatke, sigurna sam da će nekom ...Hvala za dodatne podatke, sigurna sam da će nekom biti od koristi (i meni, ako ne nadjem u Biošpajzu)! <br /><br />Farinata - nemoj da te zavede moja slika, i to što korica deluje hrskavo. NIJE. Korica jeste korica i razlikuje se po teksturi od sredine, ali ta korica je meka, kao i cela farinata. Poređenje sa projom je dobro, i mene je asociralno na onu najprostakis proju (samo proja je krtija i krckavija spolja, ovo je više žilavo, kao debela palačinka), i mislim da ti je sasvim uspela! <br /><br />Kad je meni Ceca pričala o farinati, i ja googlala malo, pa videla na wiki-ju <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Farinata" rel="nofollow">članak</a> i slike, imala sam utisak da je u pitanju nešto kruto, krckavo. Ali to je optička varka :) Ništa ne krcka sem možda rubova, i tako i treba :)<br /><br />Ja idući put pečem u manjem plehu, a ti ako budeš pekla u velikom od rerne, seti se pa javi da li i koliko ima razlike u odnosu na ovu prvu.<br /><br /><a href="https://plus.google.com/photos/105361498896820053295/albums/5566262665884270257/5857167063316768210" rel="nofollow">Evo moje farinate nakon seckanja u plehu</a>, nije uredna kao na tanjiru, ali to je to.<br /><br />Veliki pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-55004857335940143312013-03-19T22:17:39.136+01:002013-03-19T22:17:39.136+01:00Radnja se zove Neven-Biocentar Beogradska 41, a br...Radnja se zove Neven-Biocentar Beogradska 41, a brasno proizvodi Gušt (radnja za preradu i konzervisanje voća i povrća) Todora Dukina 34, Beograd - sve lepo procitala sa racuna i etikete.<br />Farinata bolje izgleda na tvojoj slicici nego sto je meni ispala. Pekla sam je u manjem plehu, pa su samo ivice bile fino krckave, a u sredini je bila malo deblja i hlebasta (podsetila me je na onu prostu seljacku proju od belog projinog brasna).<br />Sledeci put probam da pecem u velikom plehu od rerne.<br />Pozdrav!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68839811927112141962013-03-19T20:00:32.321+01:002013-03-19T20:00:32.321+01:00Hvala za info!
Ja pitala danas u "Maslini&quo...Hvala za info!<br />Ja pitala danas u "Maslini" u Katanićevoj, nemaju, i kažu da su jedno vreme imali ali niko nije kupovao, pa više ne naručuju. Nisam još bila do Biošpajza na Kaleniću, javljam naknadno. <br />Inače, danas sam kupila suvu leblebiju u Maxi-ju, grčka proizvodnja, pakovanje od 500 g, nešto oko 180 din...Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6795138747769943412013-03-19T16:57:19.635+01:002013-03-19T16:57:19.635+01:00Kupila sam brasno od leblebija u Zdravoj hrani u B...Kupila sam brasno od leblebija u Zdravoj hrani u Beogradskoj ulici (nalazi se na desnoj strani ulice ako se krene od Pravnog i to u gornjoj polovini ulice), 300 din 500 gr.Probam veceras!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52701934584344742692013-03-18T13:24:11.745+01:002013-03-18T13:24:11.745+01:00Volim slanutak i jako mi se sviđa recept!Volim slanutak i jako mi se sviđa recept!prekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-16119579332750661612013-03-18T00:11:54.880+01:002013-03-18T00:11:54.880+01:00Odlichno izgleda tvoja farinata. Ja sam jednom pro...Odlichno izgleda tvoja farinata. Ja sam jednom probala da je napravim ali sam imala isti problem sa plehom od rerne, krivi je, a i farinata se raspadala. Inache ukus mi se jako svideo. Imala sam brashno od leblebija iz Bugarske, ali sad se i ovde u Skoplju prodaje, u prodavnici zdrave hrane. Probachu je opet, u manjem plehu.bojanahttps://www.blogger.com/profile/08069206412034223811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29190801917985754552013-03-17T23:34:34.139+01:002013-03-17T23:34:34.139+01:00Ovo je baš nešto za mene:-) Obićiću u utorak Biošp...Ovo je baš nešto za mene:-) Obićiću u utorak Biošpajz pa javljam da li ima brašna.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6628513930697264322013-03-17T23:34:33.184+01:002013-03-17T23:34:33.184+01:00Gde je to "kod nas"?
Ruzmarin, kao i sva...Gde je to "kod nas"?<br />Ruzmarin, kao i svaki začin, može da se izostavi. Ovde se i ne oseća skoro (ja ne volim intenzivnu aromu ruzmarina u hrani, tj. nisam navikla). Kontam da može šta god voliš od začina da se stavi u testo, mada glasam za biber i niš' više!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71907619906246100582013-03-17T23:07:30.583+01:002013-03-17T23:07:30.583+01:00da li moze nesto drugo umjesto ruzmarina da se sta...da li moze nesto drugo umjesto ruzmarina da se stavi?<br />ima nesto slicno kod nas sto se pravi.. mi to zovemo supita.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-9888763216633232022013-03-17T22:25:56.667+01:002013-03-17T22:25:56.667+01:00Trebala sam zadati leblebiju, nije mi pala na pame...Trebala sam zadati leblebiju, nije mi pala na pamet. :) A mnoooogooo ju volim u svim oblicima i cesto koristim. Evo, bas danas sam napravila masu za Falafel po Neveninom receptu, a i jednu pastetu od tunjevine i leblebija. Ovo bi mi se sigurno dopalo. Nisam ni pitala kod mene u prodavnici zdrave hrane ima li brasna od leblebija... Nadam se da ima...<br />Super ulaznica! Hvala! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-17163808550418660972013-03-17T20:28:58.231+01:002013-03-17T20:28:58.231+01:00nisam nikada probala, ali znam da bi mi se dopalo....nisam nikada probala, ali znam da bi mi se dopalo. jako primamljivo djeluje!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67029909567870134822013-03-17T20:27:52.803+01:002013-03-17T20:27:52.803+01:00Obožavam slanutak a posebno brašno kojeg nema ni k...Obožavam slanutak a posebno brašno kojeg nema ni kod nas već ga kupuijemo u Italiji, a farinatu mi jedeno uz gusto varivo od zelja ili ga moji jedu uz maneštru.Fino.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64103828597552831022013-03-17T17:37:17.364+01:002013-03-17T17:37:17.364+01:00Dajana, puno hvala na ponudi! Izgleda da smo našli...Dajana, puno hvala na ponudi! Izgleda da smo našli gde ovde ima brašna, proveriću ovih dana. Odoh sad da vidim tvoju farinatu i da nađem tu focaću, jer sledeće što ću praviti će biti neki miks sa pšeničnim brašnom :)<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-89651022844106355282013-03-17T12:33:41.138+01:002013-03-17T12:33:41.138+01:00Dok sam živjela kod kuće, mislim da nikad nisam ni...Dok sam živjela kod kuće, mislim da nikad nisam ni okusila slanutak, ni u kojem obliku. Ali od kad sam u Italiji, slanutak mi je postao omiljeni među mahunarka. Pripremam ga u svim oblicima, i koristim i u zrnu i kao brašno. Radila sam i focacciu od ovog brašna i prekrasna je. Farinata ili cecina [čečina] je fantastična, mogla bih je jesti svaki dan (imam je i ja na blogu http://dajana-bakerscorner.blogspot.it/2010/01/cecina-senza-foaccina.html) Baš sam jučer skuhala 1/2 kg suhog slanutka, pola zamrzla a druga će polovica večeras u juhu. <br />(ps. ako u buduće ne budeš mogla doći do brašna, javi mi se, sa zadovoljstvom ću ti ga poslati)Dajanahttps://www.blogger.com/profile/03185844197103300567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44445813502101136752013-03-17T11:13:41.474+01:002013-03-17T11:13:41.474+01:00Nisam ni ja nikad vidjela to brašno, doduše nisam ...Nisam ni ja nikad vidjela to brašno, doduše nisam ni gledala, al sad ću obratiti pažnju.. možda kod nas negdje ima, nadam se. jer, voljela bih isprobati, jako mi se sviđa izgledom, a i volim sve u što se dodaje ružmarin :)Anjahttps://www.blogger.com/profile/11102735985888768191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-42975610241070223702013-03-17T10:01:24.411+01:002013-03-17T10:01:24.411+01:00Ja volim leblebiju i s vremena na vreme je na našo...Ja volim leblebiju i s vremena na vreme je na našoj trpezi... čak mislim da postoji i brašno da se kupi kod nas... Ovo jelo sam jednom davno pravila ali mi se nešto raspadalo... moram probati opet jer ukus je super!JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80930740247272147742013-03-17T09:35:13.738+01:002013-03-17T09:35:13.738+01:00Isto se i ja pitam, tj. logično bi bilo da se mlev...Isto se i ja pitam, tj. logično bi bilo da se mlevenjem (suve, ali nepečene?) leblebije dobije brašno. Jednom prilikom sam ja mlela neku leblebiju u seckalici, i dodavala testu (za <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2009/02/integralne-korpice-sa-slaninom-i-suvim.html" rel="nofollow">ove korpice</a>), ali koliko se sećam nije to baš bilo fino i sitno kao brašno, već nekako mrvičasto. <br /><br />Falafele sam ja probala da napravim pre 3-4 godine, po receptu iz nekog makrobiotičkog časopisa, i dobila sam neki užas, i batalila. Reko' nije to za naš ukus. Tek kad sam probala ove kupovne, skontala sam da taj moj davnašnji pokušaj nije imao veze sa životom a ni sa falafelima i da je normalno što mi se nije svidelo. Pogledaću Nevenin recept, hvala.<br /><br />Leblebije izgleda vole nešto ljuto uz sebe, ja u falafel sendvič (u "tortilji" od pita breada) obavezno stavim ljutine, a evo na farinatu super ide biber. <br /><br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-10272449399602153092013-03-17T09:23:18.974+01:002013-03-17T09:23:18.974+01:00Evo kaže mi Ceca da je videla na sajtu Biošpajza (...Evo kaže mi Ceca da je videla na sajtu <a href="http://www.biospajz.rs/brasno-od-nauta-500-gr-bez-glutena.html" rel="nofollow">Biošpajza</a> (ja gledala pa nisam našla!). Proveriću uskoro. Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.com