tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post5788936732702071065..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Krem čorba od krompira i žumanacaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57620743807208167072013-05-09T14:27:06.938+02:002013-05-09T14:27:06.938+02:00Skroz originalno, posebno "rezanci" od k...Skroz originalno, posebno "rezanci" od kupusa!:)) Najvise volim da visak kuvanih jaja potrosim za korpice od belanaca sa tunjevinom (pasirana zumanca, mala konzerva tunjevine, malo limuna i majoneza, so i biber po ukusu, sve se fino usitni i vrati u one izdubljene polovine belanaca:).mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19861604572946084412013-05-08T21:46:27.709+02:002013-05-08T21:46:27.709+02:00[dva dana potom...]
Upravo sam ispekla jedan kiš/t...[dva dana potom...]<br />Upravo sam ispekla jedan kiš/tart - tri izmrvljena žumanca otišla u testo, a tri sitno seckana belanca u fil od pečuraka i karfiola. Da ne bih dodavala presno jaje (neee još jaja!), u fil sam, zbog zgušnjavanja, stavila sredinu jednog većeg parčeta starog hleba, zalivenog sa malo slatke pavlake. Ispalo je baš dobro!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-34031277107427893272013-05-08T09:35:02.924+02:002013-05-08T09:35:02.924+02:00kao i svaku veknicu: hlebom natopljenim vodom ili ...kao i svaku veknicu: hlebom natopljenim vodom ili belim vinom i par jaja (u zavisnosti od kolicine, of course...)Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-56286691108935492072013-05-07T22:21:09.170+02:002013-05-07T22:21:09.170+02:00Super izgleda! :) Super izgleda! :) Just Cake Girlhttps://www.blogger.com/profile/08193946557464565099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79515254537238562452013-05-07T22:00:57.981+02:002013-05-07T22:00:57.981+02:00Baš dobro zvuči. A čime malo povežeš tu riblju sme...Baš dobro zvuči. A čime malo povežeš tu riblju smesu?Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-79779705918194578662013-05-07T17:37:14.957+02:002013-05-07T17:37:14.957+02:00Zanimljivo, koju dobru boju ima, baš mi se sviđa.Zanimljivo, koju dobru boju ima, baš mi se sviđa.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-11716956994373641642013-05-07T14:17:13.041+02:002013-05-07T14:17:13.041+02:00Ja pravim veknicu i od ribe, cak i od ostataka nek...Ja pravim veknicu i od ribe, cak i od ostataka neke kuvane ribe...onda napravis neki cilindric od barenog spanaca ili blitve, ili zelja i u njega stavis kuvana jaja...a onda sve to u sredinu veknice od ribe....isto samo malo drugacije !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80610215282703827562013-05-07T14:12:05.883+02:002013-05-07T14:12:05.883+02:00Ideja je odlična, poslužiće mi.... A taman si me p...Ideja je odlična, poslužiće mi.... A taman si me podsetila i na Francuski krompir. Ja nemam ideju za tebe jer sam baš jutros razmišljala šta sa jajima...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80888205591170601002013-05-07T09:16:54.885+02:002013-05-07T09:16:54.885+02:00Odlicna ideja!!! I kod mene najcesce zavrse u mimo...Odlicna ideja!!! I kod mene najcesce zavrse u mimoza salati ili u veknici od mlevenog mesa.Začarana kuhinjicahttps://www.blogger.com/profile/00564131632249250217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81875514142269651192013-05-06T22:22:53.834+02:002013-05-06T22:22:53.834+02:00Eto sjajne ideje! Nikada ne znam šta ću sa viškom ...Eto sjajne ideje! Nikada ne znam šta ću sa viškom jaja, te uvek pravim neke salate, koje su mi se iskreno smučile. :/mali ivhttps://www.blogger.com/profile/01835840059952294153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-52563226533666849032013-05-06T21:27:17.901+02:002013-05-06T21:27:17.901+02:00E, da, na mimozu sam zaboravila, a taj rolat nikad...E, da, na mimozu sam zaboravila, a taj rolat nikad nisam pravila, baš bih mogla rekreativno :) Hvala!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-10750974817485958732013-05-06T21:24:36.943+02:002013-05-06T21:24:36.943+02:00To je dobra ideja, hvala!To je dobra ideja, hvala!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46917994706730194032013-05-06T20:40:34.368+02:002013-05-06T20:40:34.368+02:00Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima kroz sred...Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima kroz sredinu; ruska salata; punjena jaja sa onim čega ima u frižideru; mimoza salata. To su sve ideje na prvu loptu, a ja ih trošim na sendviču - navadila sam Luku na kuvano jaje odozgo, pa ću ih do Vidovdana verovatno sve potrošiti :-)Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-77697047536065162992013-05-06T20:40:07.140+02:002013-05-06T20:40:07.140+02:00Ajme, volim ovakve stvari, fenomenalna je! Sretan ...Ajme, volim ovakve stvari, fenomenalna je! Sretan i blagoslovljen Uskrs tebi i tvojoj obitelji želim! :) Kuhani žumanjak se može staviti u tijesto prhko za kekse ili za quiche, umjesto sirovog žumanjka. :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59592252654096490432013-05-06T20:35:58.314+02:002013-05-06T20:35:58.314+02:00Kod nas su se uvijek koristila za francuski krompi...Kod nas su se uvijek koristila za francuski krompirirenalanahttps://www.blogger.com/profile/02605864874970212863noreply@blogger.com