tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post4867645525805162913..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Grašak sa junetinomMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-53309489247208083912020-12-15T23:42:23.116+01:002020-12-15T23:42:23.116+01:00Jao, hvala Vam puno na odgovoru, divni ste ☺️Jao, hvala Vam puno na odgovoru, divni ste ☺️Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-18725187602770426272020-12-15T20:52:10.967+01:002020-12-15T20:52:10.967+01:00Duga kuvanja/dinstanja su potrebno ako je junetina...Duga kuvanja/dinstanja su potrebno ako je junetina tvrda, pa joj treba vremena da koliko toliko omekša. To najviše zavisi od dela tela sa koga je meso i koliko je životnja stara. Isti komad sa teleta i odrasle krave neće biti iste mekoće. <br /><br />Dakle, ribić je savršen - jer je mekan. <br /><br />Iako je samo meso meko, ribić je dosta prošaran onim belim žilama, koje se tek dužim kuvanjem maltene istope (<a href="http://www.proverenirecepti.com/2017/07/gulas.html" rel="nofollow">gulaš</a>!), ali ovde je sve iseckano na sitno, pa zato može i kratko. <br /><br />Ako te bude interesovalo da ovo u praksi proveriš, skuvaj jedan grašak sa ribićem i drugi isti takav sa butom. Potpuno druga priča.<br /><br />p.s.<br />A ako hoćeš sa svinjskim mesom, onda uzmi vrat - razlozi isti kao gore navedeni, vrat je mekan šta god da mu radiš!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-71432054305696229402020-12-15T13:43:55.586+01:002020-12-15T13:43:55.586+01:00Oprostite, ja sam pocetnik u kuhinji i nije mi jas...Oprostite, ja sam pocetnik u kuhinji i nije mi jasno, obicno pise u receptima da se junetina dugo kuva/ dinsta, sat ili dva. Ovde u receptu se sve skuva znatno krace. Da li to ima veze sa kolicinom mesa i sl.? Nekad mi nista nije jasno, pokusavam da utvrdim neka pravila ��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-33603542642623685422019-09-06T18:00:06.128+02:002019-09-06T18:00:06.128+02:00Super :)
Hvala ti što si javila :)
Super :)<br />Hvala ti što si javila :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-81643862344357200152019-09-03T14:40:07.631+02:002019-09-03T14:40:07.631+02:00Ja sam posle 5 godina skuvala grasak po ovom recep...Ja sam posle 5 godina skuvala grasak po ovom receptu. Divan je. 30 min sam dinstala meso pa 30 min kuvala sa graskom. Svi odusevljeni a gotov za cas :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-73783412576533090692018-09-15T21:31:03.267+02:002018-09-15T21:31:03.267+02:00...Bez zaprške?...Bez zaprške?Branahttps://www.blogger.com/profile/18259455965527520706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-11307366252985545952014-06-11T09:50:45.096+02:002014-06-11T09:50:45.096+02:00Јако укусно.....тако лако и једноставно а тако доб...Јако укусно.....тако лако и једноставно а тако доброоооо! Сезона је младог грашка! :)Jelahttps://www.blogger.com/profile/09959471450825035969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13824019603101963472014-02-23T00:15:17.581+01:002014-02-23T00:15:17.581+01:00Teško da mogu baš precizno da ti kažem vremena. Me...Teško da mogu baš precizno da ti kažem vremena. Meso možeš 20-ak minuta, pokopljeno, a onda dodaš grašak pa još 20 minuta... Ili duže, dok ti se ne svidi kako je zrnce graška kuvano, probaj, tu ne možeš da pogrešiš. <br /><br />Moj dragi, koji je inače glavni i odgovorni za kuvanje graška kod nas, kuva na drugačiji način od ovog. Nalije mnogo više tečnosti, i zaprži na kraju, i kuva grašak dugo. Dobro je i tako.<br /><br />Ja inače jedem sirov grašak bez problema (mislim na smrznut, pa odmrznut), a kad ga kuvam, onda je to jako kratko, 5-10 min. U tom slučaju bi meso samostalno trebalo da se izdinsta dobro, da bude baš meko, jer vreme kuvanja sa graškom je zanemarljivo.<br /><br />Vidim da ovde nisam napisala, a po slici vidim da nisam ni stavila - mirođija je odličan začin za grašak. Vezica sveže mirođije, pred sam kraj kuvanja.<br /><br />Pozdrav<br /><br /><br /><br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27070157719466374442014-02-22T21:50:50.737+01:002014-02-22T21:50:50.737+01:00E sad meni opet trebaju dodatne smernice za ovaj r...E sad meni opet trebaju dodatne smernice za ovaj recept :) Treba mi tacno vreme koliko se sve ovo kuva? Prvo:koliko dugo odprilike da dinstam meso pre nego dodam grasak? A drugo:koliko dugo da kuvam grasak,meso i vodu? Hvala, izvinjavam se ako nekom zvuci smesno ali ja sam pocetnik i meni sve treba detaljno....Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-17264828420713450942008-09-16T09:03:00.000+02:002008-09-16T09:03:00.000+02:00Nema na cemu, drago mi je da si navratila :)Si-ju ...Nema na cemu, drago mi je da si navratila :)<BR/>Si-ju :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28607234580856606612008-09-15T18:44:00.000+02:002008-09-15T18:44:00.000+02:00ovim receptom si me podsjetila na djetinjstvo: ovk...ovim receptom si me podsjetila na djetinjstvo: ovko spremljen grašak sam obožavala, mama je znala uz to napraviti i pire krumpir, ajme gozbe :)<BR/>hvala na ideji :)studenahttps://www.blogger.com/profile/02856950215320243919noreply@blogger.com