tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post4679121262343875212..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Rodjendanska pita od kajsijaMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-82781906079574000452013-09-17T13:15:40.554+02:002013-09-17T13:15:40.554+02:00Преубаво изгледа! Сигурно ќе го пробам рецептот! Преубаво изгледа! Сигурно ќе го пробам рецептот! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-53104785246310287682010-07-17T12:11:27.392+02:002010-07-17T12:11:27.392+02:00Na mojem blogu čeka te "Prix d'Arts"...Na mojem blogu čeka te "Prix d'Arts". Dođi i preuzmi!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57800541557413622782010-07-17T10:11:51.468+02:002010-07-17T10:11:51.468+02:00Srecan rodjendan!!! Zelim ti jos mnogo uspesnih go...Srecan rodjendan!!! Zelim ti jos mnogo uspesnih godina :) Pita je predivna!!!Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51855520592630305992010-07-17T00:15:42.419+02:002010-07-17T00:15:42.419+02:00Predivna je.Predivna je.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-2922132439367357752010-07-16T21:50:17.824+02:002010-07-16T21:50:17.824+02:00Srećan rođendan! I da ih bude još mnogo!Srećan rođendan! I da ih bude još mnogo!Alanvlahttps://www.blogger.com/profile/12841557901749269870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-60482610730876419632010-07-16T20:37:02.843+02:002010-07-16T20:37:02.843+02:00Sretan blogerski rođendan !! :). Sviđa mi se kako ...Sretan blogerski rođendan !! :). Sviđa mi se kako si napisala o razvoju bloga, poznate su mi te faze i stalna želja da se poradi na kvaliteti. Tvoj blog je odličan, meni se jako sviđa, naravno kao i recepti koje objavljuješ. Ova pita je super , bilježim je pa ako ne ovih dana napraviti ću je dogodine kada opet budu kajsije jer i ja imam sličan problem da trčim za sezonskim voće a ono je uvijek barem korak ispred mene .Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-26756318452763992092010-07-16T12:03:48.753+02:002010-07-16T12:03:48.753+02:00Čestitam Majo na dvije godine vrlo uspješnog bloga...Čestitam Majo na dvije godine vrlo uspješnog bloganja. :)<br />Sve što pišeš o fazama razvoja bloga mi je jako poznato i čini mi se da smo sad u istoj fazi. :)<br /><br />Što se voća tiče i meni je nekako sve pobjeglo ove godine, jedva sam okusila jagode, a trešnje nisam ni vidjela. :)<br />Jako mi se sviđa ovaj kolač tako da se nadam da ću makar kajsije uhvatiti. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48523512944610788992010-07-16T01:22:01.381+02:002010-07-16T01:22:01.381+02:00Cestitam blogovski rodjendan! Uzivam u posetama i ...Cestitam blogovski rodjendan! Uzivam u posetama i receptima, vec odavno. Sto se kajsija tice, i ovde u Kaliforniji su u punoj sezoni, a imamo jedno mrsavce koje moramo<br />da ugojimo. <br />Puno pozdravaLanahttp://bibberche.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-90193760160185799592010-07-15T20:13:18.400+02:002010-07-15T20:13:18.400+02:00Sretan rođendan blogu, voljela bih da i dalje bude...Sretan rođendan blogu, voljela bih da i dalje bude zanimljiv kao što je to bio i do sada. Duugo sam škicala blog i divila se tvom stilu pisanja, strpljivošću sa kojim barataš dok naveče kad klinci slatko snivaju ti kuhaš, a bome i mrmaš burek sa dragim (često se sjetim toga i nasmijem se :)))<br /><br />I imam jednu nagradicu koja te čeka na mom blogu :)Наташаhttps://www.blogger.com/profile/11134057857217267425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19974819776246468662010-07-15T19:54:45.165+02:002010-07-15T19:54:45.165+02:00Iskrene čestitke tebi za rođendan bloga. A pita......Iskrene čestitke tebi za rođendan bloga. A pita... pita je fenomenalna... a ja obožavam kajsije.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-49490156357660748072010-07-15T02:01:11.246+02:002010-07-15T02:01:11.246+02:00Draga moja Majo, srećan ti blogorođendan!!! Žao mi...Draga moja Majo, srećan ti blogorođendan!!! Žao mi je samo što ovu krasnu pitu sad moram da gledam preko ekrana, ali se nadam da će biti prilike da je probam i uživo.Dragana Pušica - Moje Grne bloghttps://www.blogger.com/profile/11096956227661656421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51636001625674566842010-07-14T22:19:30.870+02:002010-07-14T22:19:30.870+02:00Draga Majo,
Pita je savrsena za moj ukus, jedva ce...Draga Majo,<br />Pita je savrsena za moj ukus, jedva cekam da je isprobam. Srecna godisnjica blogovanja i zelim ti jos mnogo, ovako uspesnih, recepata i mnogo godisnjica!<br /><br />Kaca, Katharina, i kako sam ti vec poznata, ali znaces ti ko je :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/00138618988916750004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-84530278725103346872010-07-14T21:43:20.771+02:002010-07-14T21:43:20.771+02:00Zivi bili, veliki porasli:)))))
Sa uzivanjem cita...Zivi bili, veliki porasli:)))))<br /><br />Sa uzivanjem citam a jos vise i pravim tvoje recepte! Ova pita savrseno izgleda!! Moracemo i to probati!<br /><br />Pozz,<br />IvanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-60605156075214694342010-07-14T19:38:42.929+02:002010-07-14T19:38:42.929+02:00Srecan rodjendan i svako dobro vama (; oboma ;)
S...Srecan rodjendan i svako dobro vama (; oboma ;)<br /><br />S posebnim zadovoljstvom cu se posluziti pitom.<br />Fantasticno izgleda :)<br /><br />Ziveli!majloVhttps://www.blogger.com/profile/11122696080465865748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-86332859209580765682010-07-14T19:14:27.116+02:002010-07-14T19:14:27.116+02:00Zamalo da propustim da ti čestitam rođendan "...Zamalo da propustim da ti čestitam rođendan "na blog" :)<br />Slučajno sam svratio kad ono rođendansko slavlje uz FANTASTIČAN kolač. Nisam siguran da li ću ga praviti ovih dana, nešto me mrzi po ovoj vrućini, ali bi stvarno bilo pametno iskoristiti još to malo sezone kajsija, i napraviti par tegli džema, da imam uz palačinke. Ako se nakanim do nedelje da to uradim napraviću ovu pitu, jer mi voda ide na usta kako primamljivo izgleda, a stvarno bi bilo bezveze kuvati džem a ne napraviti i pitu od kajsija.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40607444890228959112010-07-14T19:00:53.814+02:002010-07-14T19:00:53.814+02:00Vidiš, zanimljivo mi je sve to što pišeš, jer ja u...Vidiš, zanimljivo mi je sve to što pišeš, jer ja u principu koristim samo manuelni mod, štagod da slikam. Nekad sam koristila onaj program za portrete jer s njim tonovi kože uvek ispadnu onako porcelanski, ali toliko sam se navikla na manuelno da se ovih dana više i ne setim da ga upalim. Osim toga, moram da šaljem novi aparat Nikonu na kalibraciju, fula mi fokus najstrašnije (znači, oštro jeste, ali ne na mestu na kome sam mu ja rekla da fokusira). <br />Pre nego što sam prešla na DSLR, imala sam Minoltu Z1. To je, onako, smešan aparatčić, ali nije point-and-shoot, nego malo komplikovaniji. Za njega mi je muž kupio macro ring i ja sam ga neko vreme koristila. Recimo <a href="http://www.flickr.com/photos/maxivida/94878074/in/set-1145021/" rel="nofollow">ovo</a> je snimljeno s njim. To je neki suvi list veličine c. 5 cm, dobila sam ga s kesom pot-pourrija. Izgleda dobro, samo što mi je macro ring ovo što nije u fokusu rasplinjavao i distorzirao kao tilt-shift objektiv ili babylens (vidi se u gornjem levom uglu) umesto da bude samo neoštro. Tek, nisam bila oduševljena. Vredi pogledati koliko košta neki polovan a pristojan macro objektiv na Ebayju. Ja sam tako kupila svoju pedeseticu za 90 eura.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-27963505894080271732010-07-14T15:22:43.550+02:002010-07-14T15:22:43.550+02:00Hvala svima.
Maxivido, makro mod kod mene nikad n...Hvala svima.<br /><br />Maxivido, makro mod kod mene nikad ne otvori blendu vise (tj. nize) od f4, nekad i 5-6... Nikad skroz, nikad 1.8 (sto je maksimum za moj objektiv). I da, taj otvor blende aparat bira sam, kao i WB, kad je u makro modu, nista mu ja ne mogu. <br /><br />Pa ipak, kad slikam u makro modu, zaista imam jasnije detalje, on nekako podesi sve druge parametre tako da ti detalji dodju do izrazaja. Teksture su mi sve lepse, i to osetno lepse kad ih slikam sa makroom, ali su i senke izrazenije. Da ne govorim da mi dize blic kad god mu dune, a ja se polomim da mu obezbedim svetla... Imam jednu tehniku koja NEKAD da lepe rezultate, a to je makro sa blicem, a blic zaklonjen rukom, pod nekim uglom - tu dobijem topline od blica koji se oboji od boje ruke, a opet dobijem i nesto tog svetla. Boje su naravno lepse na manuelnom, a manuelno opet nikad ne mogu da podesim tako da dobijem onu ostrinu koju imam sa makroom... U 90% slucajeva, kad nesto slikam, okinem istu scenu iz istog ugla par puta na manuelnom modu, i par puta na makrou. Pa posle na kompu biram sta mi je lepse, da l' da zrtvujem malo boja ili malo detalja :) <br /><br />Sta ti mislis o onim prstenovima, macro rings. To je sitna para, vredelo bi probati. Bar dok ne skupim(o) pare za makro objektiv.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-6688872036912172862010-07-14T15:00:49.236+02:002010-07-14T15:00:49.236+02:00Sve čestitke!!!Pitu ću praviti...:)Sve čestitke!!!Pitu ću praviti...:)Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-430309021264264512010-07-14T14:45:38.578+02:002010-07-14T14:45:38.578+02:00Svi ti automatski programi ne mogu da se menjaju, ...Svi ti automatski programi ne mogu da se menjaju, takvi su kakvi su, default ISO, WB itd. Medjutim, ako pucaš pedeseticom 1.8 (a mislim da si mi rekla da taj objektiv koristiš) pri širom otvorenoj blendi dobijaš isti rezultat kao kod makro programa, zar ne? Mislim, ne znam šta tu aparat može sam da podesi što ti ne možeš. Naravno, s makro objektivom je druga priča. I ja bih ga rado kupila kad bih mogla da ga priuštim :)<br /><br />I da, ne čestitah rođendan - neka je sa srećom i da nas još dugo, dugo raduješ tako lepim receptima.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-30327896814632641832010-07-14T13:23:44.890+02:002010-07-14T13:23:44.890+02:00Tvoj blog mi je u favorites vec duuugo vremena. Te...Tvoj blog mi je u favorites vec duuugo vremena. Tek mi je pre neki dan svanulo da ga nemam u Readeru. <br />Srecan rodjendan blogu!<br />I blog i ova pita i sve tvoje fotografije na ovom blogu izgledaju ... savrseno!<br />Pozdrav <br />Anagospodja Tralalalinskihttps://www.blogger.com/profile/10039357898645199627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-34745881074783155382010-07-14T13:06:36.916+02:002010-07-14T13:06:36.916+02:00Sretan rodjendan i nek poživi tvoj blog. Volim ga ...Sretan rodjendan i nek poživi tvoj blog. Volim ga jako i uvijek ga pročitam kad mi Google Reader pokazuje da imaš "new post".Unknownhttps://www.blogger.com/profile/00461302418760851530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-67239722730501977392010-07-14T13:02:14.658+02:002010-07-14T13:02:14.658+02:00Sretan blogorođendan:) Pita se čini fina, ove godi...Sretan blogorođendan:) Pita se čini fina, ove godine nisam još ništa radila s marelicama, ovo mi je dobar prijedlog:)Sanela Malloryhttps://www.blogger.com/profile/01996437884012385465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-66246555427856939432010-07-14T11:04:39.478+02:002010-07-14T11:04:39.478+02:00Hvala, Maxivido :)
Hvala za savet, menjam ja WB s...Hvala, Maxivido :)<br /><br />Hvala za savet, menjam ja WB svaki cas, tj. prebacujem sa daylight na tungsten, ili cak autoWB, zavisno da li slikam u kuhinji (pod obicnim svetlom) ili u trpezariji pod mojim kvazi-reflektorima napravljenih od hladnih sijalica koje mi glume daylight. <br /><br />Ovo je slikano u kuhinji pod obicnim svetlom, WB bio na automatici, ali bile su nešto beživotne pa sam dodavala saturaciju :) Jest' malo sam preterala naročito na poslednjoj slici, jbg ;)))<br /><br />Nego, da ne znas kako da prevarim aparat da mi da da stelujem WB kad slikam u makro modu? Cim okrenem na makro, on predje u neki poluautomatski rezim, i ukine mi mogucnost da promenim WB, nego radi auto WB. Ovo me bas nervira, a ne nadjoh kako da ga prevarim. <br /><br />OSIM da kupim makro objektiv i navrnem lepo mod ma manual :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-49335697887980920342010-07-14T10:48:31.830+02:002010-07-14T10:48:31.830+02:00Majo, pita ti prelepo izgleda, kako si se setila z...Majo, pita ti prelepo izgleda, kako si se setila za ove zvezdice... Jedan savet u vezi sa slikanjem pod svetlošću sijalice (ove slike pravljenja pite koje izgledaju suviše narandžastkasto). Promeni white balance na aparatu. Ne znam kako je na tvom aparatu, ali na mom ima WB preset na kome piše Incadescent ili je označena temperatura boje u kalvinima (treba da je što niža).maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.com