tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post4632909771076692991..comments2024-03-16T20:18:54.209+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Restovan krompirMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-58679032198089435552015-11-11T20:48:53.730+01:002015-11-11T20:48:53.730+01:00Hvala ti, od srca! <3Hvala ti, od srca! <3Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-50867964670766565282015-11-11T20:25:07.699+01:002015-11-11T20:25:07.699+01:00Draga Majo.. i ovo je jedno od jela koje sam pravi...Draga Majo.. i ovo je jedno od jela koje sam pravila po vasoj recepturi i predlogu.. doduse, sa odokativno cini mi se vecom kolicinom luka i krompira ali sam se drzala nacina pripreme 😊<br />Moja mama to nije ovako spremala, restovani je bio na meniju kada bi ostalo celog kuvanog krompira (kao ostatak od krompir salate i tome sl.)<br />Ali ja sam se opredelila na cescu pripremu ovog "priloga" koji ja licno mogu jesti i solo i to bas na ovaj tvoj nacin 😆<br />U svakom slucaju hvala na ovim lepim receptima i opisima i uvodnom tekstu, stvarno sam odusevljena i sa zadovoljstvom vas pratim redovno i vrlo redovno pravim raznorazne stvari sa vaseg bloga. A kad se samo serim da je sve pocelo sa bezazlenim palacinkama ☺<br />Sto bi moja mama rekla, posto sam i njoj davala neke vase recepte.. kada sam od pre par godina postala samostalna (novopecena) domacica imam "novu mamu" za recepte i savete sto se tice kuvanja.<br />Veliki pozdravChokolinohttps://www.blogger.com/profile/02976591018526885420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64809161865145627032015-03-01T01:42:32.617+01:002015-03-01T01:42:32.617+01:00Super je ispalo. Puno mi se svidja sto se ne przi ...Super je ispalo. Puno mi se svidja sto se ne przi krompir nego se jednostavno ubaci luk u krompir. Izgledalo mi je kao puno luka ali uopste nije. Pravim ponovo sljedece sedmice:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48732219445241407752013-03-21T10:21:04.914+01:002013-03-21T10:21:04.914+01:00a zna li ko recept za onaj tamni pire ili kako ga ...a zna li ko recept za onaj tamni pire ili kako ga zovu ciganski pire :-) to se valjda isto spravlja kako ovaj restovani samo sto se umesto crnog luka isecka glavica belog aleva paprika ulje i kecap i sve se pomesa sa pireom.....ako se ne varam ?damirkohttps://www.blogger.com/profile/16005632708610179919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-22394575758889924422013-02-02T22:19:44.402+01:002013-02-02T22:19:44.402+01:00volim kad otkrijem ovakve blogove. recepti su odli...volim kad otkrijem ovakve blogove. recepti su odlični i hvala na tome. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-66073829184784264302013-01-26T17:22:00.328+01:002013-01-26T17:22:00.328+01:00Danas rucali uz peceni svinjski vrat!Mmmmmm...Pun ...Danas rucali uz peceni svinjski vrat!Mmmmmm...Pun pogodak!Recept iz snova!Moja mama ga nikada nije pravila pa ga se samo secam iz restorana sa zimovanja. Danas sam se vratila u detinjstvo i zimovanja:)Svima preporucujem da probaju :)Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-64398820139782911442013-01-25T14:30:54.838+01:002013-01-25T14:30:54.838+01:00Restovan krompir pravim uglavnom zimi i u kombinac...Restovan krompir pravim uglavnom zimi i u kombinaciji sa przenim jajima na oko, brz i jeftin obrok, uz neku kiselu salatu, dala si m dobru ideju, sutra ce to biti na menijuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-22490255692145550742013-01-18T12:21:57.498+01:002013-01-18T12:21:57.498+01:00Obožavam restovani krompir. Mmmmmm... Obožavam restovani krompir. Mmmmmm... Dragana Pušica - Moje Grne bloghttps://www.blogger.com/profile/11096956227661656421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-41742074072660628252013-01-14T21:16:16.934+01:002013-01-14T21:16:16.934+01:00Fotografije divne kao i uvijek a krompir pravim sl...Fotografije divne kao i uvijek a krompir pravim slicno ali nisam jedno 100 godina cini mi se a pravim ga obicnokad mi ostane moce od pecenja pa koristim nju umjesto masti i ulja i stavim jednu glavicu lukairenalanahttps://www.blogger.com/profile/02605864874970212863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-29808852099470681292013-01-14T16:26:24.554+01:002013-01-14T16:26:24.554+01:00Ooo, krompir cesto pravimo i bas ga svi volimo, et...Ooo, krompir cesto pravimo i bas ga svi volimo, eto nisam se nekako setila da moze i ovako, ma Majo hvala ti na uvek lepoj inspiraciji!:)) p.s. tanjiric sa naslovne fotke me je vratio u detinjstvo.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-69688990481005782962013-01-14T12:55:37.825+01:002013-01-14T12:55:37.825+01:00I ja ga obožavam, tako sa gomilom luka! Baš si me ...I ja ga obožavam, tako sa gomilom luka! Baš si me podsetila na taj miris i ukus...<br />Al može i bez mas':) kod nas:)Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-19330009119132006142013-01-13T23:42:07.569+01:002013-01-13T23:42:07.569+01:00Hvala na lijepim željama :)
Sve najbolje i tebi u ...Hvala na lijepim željama :)<br />Sve najbolje i tebi u Novoj godini, puno zdravlja i sreće pa kažu sve će ostalo doći samo..<br />Pozdrav!<br />SnježanaSnježana Cetinahttps://www.blogger.com/profile/09666641524880174025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-21301181015731246432013-01-13T23:33:07.899+01:002013-01-13T23:33:07.899+01:00Mi smo pre bas cesto pravili restovani krompir, al...Mi smo pre bas cesto pravili restovani krompir, ali nekako smo zaboravili na njega. Moracemo obnoviti gradivo.<br />Aca uglavnom pravi pekarski, ali mislim da je restovani ukusniji (bar meni).<br />Pozdrav Majo! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-40744532940101545942013-01-13T20:01:47.057+01:002013-01-13T20:01:47.057+01:00NJami! Nisam odavno ovo jela. Znam da je mama rani...NJami! Nisam odavno ovo jela. Znam da je mama ranije stalno pravila i govorila kako joj je to omiljena poslastica. Baš ću da probam da napravim ovih dana.Milin Kuvarhttp://www.milinkuvar.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-80761126259728615042013-01-13T16:13:27.546+01:002013-01-13T16:13:27.546+01:00Klasičan recept. Sjajne fotografije. Sve, ne samo ...Klasičan recept. Sjajne fotografije. Sve, ne samo ova. Što bi nekad rekli - kao iz Burde.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07422831547618881193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-77706018275108496502013-01-13T15:25:57.428+01:002013-01-13T15:25:57.428+01:00ja krumpir obožavam i mogu ga jesti samog bez ičeg...ja krumpir obožavam i mogu ga jesti samog bez ičeg :) restani je baš mama neki dan radila za ručak. ukratko, volim ga na bilo koji način :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-32836899851222145102013-01-13T12:44:50.638+01:002013-01-13T12:44:50.638+01:00Mislim da ovde ne postoji "kako treba". ...Mislim da ovde ne postoji "kako treba". Treba onako kako ti voliš ili kako si navikla :) U velikom narodnom ide krompir sečen na kolutove, a pritom nigde nema aleve paprike. Ja ga pamtim ovakvog, crvenog i smuljanog.<br /><br />Hvala za kompliment za fotku. Taj tanjir mnogo volim, a star je verovatno koliko i ja, pošto ga pamtim od kad znam za sebe. Imam i plavi takav. U upotrebi su još uvek, kod mojih na placu (ja makla po primerak za slikanje :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59762885513426994452013-01-13T12:35:53.473+01:002013-01-13T12:35:53.473+01:00Luka meni nikad dosta, koliko god da ga ima, kad s...Luka meni nikad dosta, koliko god da ga ima, kad se uprži meni deluje da ga nema dovoljno :) Naravno, može i sa manje luka, kako ko voli.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68542154023010095862013-01-13T11:10:44.837+01:002013-01-13T11:10:44.837+01:00Krumpir mog djetinjstva, radila mi ga je baka <...Krumpir mog djetinjstva, radila mi ga je baka <3 Jako je fin i istina je da je malo zaboravljen, drago mi je prisjetiti se, trebala bih ga spremiti :)Anjahttps://www.blogger.com/profile/11102735985888768191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13891147082741976562013-01-13T10:28:08.294+01:002013-01-13T10:28:08.294+01:00Vidiš, vidiš.... U prethodnoj firmi, u mom prethod...Vidiš, vidiš.... U prethodnoj firmi, u mom prethodnom životu, smo imali menzu sa kuvanim jelima. I bio je restovani krompir, kao pire sa začinima. Još tada, sredinom devedesetih, smo raspravljali da li tako treba ili skuvan krompir iseći na kolutove pa začiniti. Na to sam zaboravila do ovog posta. Naime, ja sam iz mamine kuhinje ponela baš tako: skuvam,isečem na kolutove, ubacim u pržene začine i onda se mešanjem kolutovi izmuvaju i izlome nepravilno. A sad vidim ovo tvoje i razmišljam da možda nisu moje baba i mama kuvale po svom nahođenju....baš ću da pogledam. Inače, upravo sam ga pre neki dan pravila, jer je to jelo sa velikim kvalitetom - krompir koji može da se podgreva, pa mi je zgodno za ručak za sutradan.<br />A slike - već sam dosadna k'o stenica - mnogo mi je dopadaju, a onaj tanjir - ne mogu da skinem oka s njega. I raki'ica je tu :-)Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-28600161667015566852013-01-13T08:15:40.764+01:002013-01-13T08:15:40.764+01:00Nešto najbolje po aromi i ukusu. Kod nas je količi...Nešto najbolje po aromi i ukusu. Kod nas je količina luka manja, ali ja ču napravit ovog puta po tvom receptu, jer volim krompir i pržen luk.with passion by krashttps://www.blogger.com/profile/14567377588297433703noreply@blogger.com