tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post4022141216521650875..comments2024-03-28T11:40:35.349+01:00Comments on Provereni recepti by Maja Babić: Monkey bread ili majmunski hlebMaja Babićhttp://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-13156513628118737792020-11-11T17:08:06.607+01:002020-11-11T17:08:06.607+01:00Hvala tebi Nenade!
Drago mi je da ti je uspelo i d...Hvala tebi Nenade!<br />Drago mi je da ti je uspelo i da ti se sviđa, a i da si uspešno spasio sebe i rernu od ribanja :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57526424032962074302020-11-09T01:09:26.013+01:002020-11-09T01:09:26.013+01:00Pozdrav!
Dugo imam odštampan ovaj recept i konačno...Pozdrav!<br />Dugo imam odštampan ovaj recept i konačno evo danas je napravljen, baššš mi se dopao. Super je fora sa onim što svaka "loptica" može da se odvoji. <br />Kada sam testo stavio u formu i kada je odstojalo i došlo vreme za pečenje imao sam dosta više mesta u kalupu nego što je kod tebe Majo na slikama. Bio sam potpuno samouveren da nema šanse da izađe bilo šta tokom pečenja. Međutim kako se vreme pečenja bližilo kraju poprilično je virilo i kapnulo par puta na dno rerne tako da sam brzinom svetlosti iscepao list alu folije i stavio ispod...sva sreća pa je posle još par kapljica stalo. Nije da nisi upozorila na to i dala smernice da se to izbegne :)<br /><br />I naravno hvala Majo za receptić.NenadKvrgichttps://www.blogger.com/profile/16983029002090275361noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-77607454786726040832016-11-27T19:38:42.500+01:002016-11-27T19:38:42.500+01:00Hvala i tebi :)
Pozdrav!Hvala i tebi :) <br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-48239790329080042062016-11-27T18:53:06.005+01:002016-11-27T18:53:06.005+01:00Divno! Ovakav recept vec dugo trazim! Moram da isp...Divno! Ovakav recept vec dugo trazim! Moram da isprobam! Hvala :)Helperkahttps://www.blogger.com/profile/07496984520393992253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-12239398870044121882013-05-04T09:53:23.330+02:002013-05-04T09:53:23.330+02:00Hvala :)
Naravno da ne mora da se jede toplo, nego...Hvala :)<br />Naravno da ne mora da se jede toplo, nego je tad najlepši. Ako ide na put, možda je bolje da bude u kalupu do tamo pa ga tamo okreneš, ali nemam pojma hoće li ispasti, i da li je važno da se okreće dok je vruće, ja sam tako radila jer je bilo po receptu. U svakom slučaju, javi kako je prošlo :)<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-85802559846955414682013-05-04T09:33:16.440+02:002013-05-04T09:33:16.440+02:00Bravo za post, prelep tekst me odusevio i bas sam ...Bravo za post, prelep tekst me odusevio i bas sam radosna sto sam naletela na ovaj sajt. Znaci prvi put sam tu, a vec ga obozavam. Sve sto sam uspela procitati, sve je perfektno i sa puno duha i lepih fotkica objasnjeno. Jos jednom VELIKO BRAVO!<br /> E sad da pitam. Dali bas mora da se jede toplo? Zar nije lepo kad se ohladi? Ovo pitam jer uvek za Uskrs obradujem moju staru drugaricu necim novim. Ali kako sam van mesta zivljenja, proci ce sati dok to odnesem. Hvala na odgovoru, pozdrav <3<br /> Anicanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-722379537929734192013-05-02T13:29:51.904+02:002013-05-02T13:29:51.904+02:00Ni ja ne volim strane reči u tekstu, volim brate d...Ni ja ne volim strane reči u tekstu, volim brate da čitam i pišem po Vuku ;) a tvoje postove obožavam, tako su zanimljivi, sa dozom humora, detaljni, sa puno fotkica i objašnjenja da bi ih i dete od tri godine sa lakoćom napravilo.<br /><br />Pravila sam ga i ja, bukvalno se isto veče pojeo, uspela sam da ga škljocnem par puta, ali gde su fotke? pojma nemam ;) ako natrčim na njih objavljujem, kod mene ti je to sve stihijski, napravim, škljocnem, smaže se, pa kad naletim na fotke u spidu objavljujem recept... eto tako ti je to kod mene ;))Jacina carobna kuhinjahttps://www.blogger.com/profile/11156889577671226398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-57390074777926251502013-05-02T12:21:10.998+02:002013-05-02T12:21:10.998+02:00Hoću, hoću, samo napravi! :)
Ja sam nešto skontal...Hoću, hoću, samo napravi! :) <br />Ja sam nešto skontala da ovo treba praviti od pola mere, i nek' se pojede dok je toplo, i kraj priče. <br /><br />Slanu varijantu i ja mislim da razradim, mada je Pavle još u drugoj godini života smislio otprilike <a href="" rel="nofollow">tako nešto</a> :) <br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-78516656974042350012013-05-02T11:30:07.702+02:002013-05-02T11:30:07.702+02:00I ja sam zaključila da su ta dva kolača - pull apa...I ja sam zaključila da su ta dva kolača - pull apart bread i ovaj majmunoliki vrlo slični i varijacije na temu. Oči mi ga jedu, kad god ga vidim, ali se uporno kontroliram, jer mi se čini da bih bila u stanju sve sama smazati. Radila sam nešto slično i punila sirom, pa je možda za nijansu laganije od ovih breadova ;), moš mislit! <br />Obožavam tvoje prezentacije!<br />Nego, o'š me ugurat ako se nekim čudom pokrenem i ipak ga napravim ovih dana? :) Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-15741084350012123352013-05-01T12:00:35.427+02:002013-05-01T12:00:35.427+02:00radila sam ga jednom, ali u manjem obliku, i zalju...radila sam ga jednom, ali u manjem obliku, i zaljubila se. kao i u pull-apart bread :)<br />ovaj tvoj izgleda stvarno savršeno, ovo je čisti food porn i ne znam ko ovo ne bi probao :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-44495912441903434352013-04-30T21:45:58.943+02:002013-04-30T21:45:58.943+02:00Ja sam uvjerena da bi to kod mene otišlo još dok j...Ja sam uvjerena da bi to kod mene otišlo još dok je vruće. Ne usudim se ni radit :D Sva ta mekana, slatka tijesta mi izmamljuju sline na usta, a ovaj kolač izgleda odlično kad je pečen!Anjahttps://www.blogger.com/profile/11102735985888768191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-59328529040208173542013-04-30T19:26:09.323+02:002013-04-30T19:26:09.323+02:00Super izgleda,prvi puta cujem za vezu između imena...Super izgleda,prvi puta cujem za vezu između imena kolača i majmunskog mozga. Zanimljivo.<br />Bilježim za isprobati.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-1438821435951002552013-04-30T19:20:29.927+02:002013-04-30T19:20:29.927+02:00Kategorički odbijam da isprobam ovaj kolač:)
Tačno...Kategorički odbijam da isprobam ovaj kolač:)<br />Tačno znam da ako napravim, da ćemo svi mi, a ima nas dvoje, to sve sami pojesti dok je još vruće.<br />Tak da, zavidim vama izbalansiranim i to jako:)Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-25254754411267174972013-04-30T16:42:23.778+02:002013-04-30T16:42:23.778+02:00Ajoj, ovo ne može da ne valja! Cinnamon pull-apart...Ajoj, ovo ne može da ne valja! Cinnamon pull-apart bread sam pravila već par puta i uvek je izazivao salve oduševljenja, jednom sam čak ubacila i nutelu jer sam na nekom stranom blogu videla sličan recept samo + nutela. Mogu ti reći da je bolja varijanta bez :( Pravim ovo prvom prilikom!A da je ime sačuvaj me bože, jeste :)<br /><br />Ako voliš taj ukus sigurno će ti se dopasti i ovaj recept: http://www.24kitchen.nl/shows/tasteoflifetravel/recepten/kaneelbollen<br />Slično je samo u fil još idu i bademi, ma bruka. Pravila sam ga više puta, predobro je - probaj obavezno!<br />kelerabeushttps://www.blogger.com/profile/11632366265714107519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-75537071835960216482013-04-30T16:16:19.615+02:002013-04-30T16:16:19.615+02:00Dobro, dobro puno cimeta i karamelizirano.Dobro, dobro puno cimeta i karamelizirano.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-68111152919517987252013-04-30T14:47:26.398+02:002013-04-30T14:47:26.398+02:00Ovo mi je na listi za isprobati od ne znam kada, g...Ovo mi je na listi za isprobati od ne znam kada, gdje ima cimeta, i to još sve ljepljivo, karamelizirano, ne uzmičem. Problem je samo što sve moram sama pojesti, nije da mi teško pada... više se teško slaže u naslagama :DDajanahttps://www.blogger.com/profile/03185844197103300567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-2062490132618002962013-04-30T14:11:52.575+02:002013-04-30T14:11:52.575+02:00U principu se loptice umaču u otopljen puter, a on...U principu se loptice umaču u otopljen puter, a onda valjaju u šećer sa cimetom. Pa je Ivana to malo pojednostavila pomešavši sve u jednu smesu, a ja u sve dodala još par kašika mleka da bih malo razredila i zagrevanjem otopila šećer. <br /><br />FBI: stićićeš, stićićeš, znam te ja :)<br />Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-46844993891761629222013-04-30T13:54:17.581+02:002013-04-30T13:54:17.581+02:00Odličan! Nisam ni pretpostavljala kako se pravi (d...Odličan! Nisam ni pretpostavljala kako se pravi (da se kuglice močkaju u rastvor pre nego što se slože).<br />Kod mene je isto "mnogo htela - mnogo započela", pa ću tek danas da pravim za FBI nešto - nadam se da ću i stići da objavim :-)<br />Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-22401756481307639812013-04-30T13:30:58.989+02:002013-04-30T13:30:58.989+02:00Sigurno može u okruglom za tortu. Ma može i u četv...Sigurno može u okruglom za tortu. Ma može i u četvrtastom, samo treba da imaš nešto pogodno na šta ćeš prevrnuti pečen kolač. Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2681262875994941059.post-51423354906698342582013-04-30T13:20:21.208+02:002013-04-30T13:20:21.208+02:00Uh uh uh, ide mi voda na usta :) Sta mislis, je l ...Uh uh uh, ide mi voda na usta :) Sta mislis, je l moze da se napravi u obicnom plehu? Ali verujem da vredi kupiti pleh za kuglof samo zbog ovog ;)Anonymousnoreply@blogger.com