Sunday, October 30, 2016

Čorba od pečenog paškanata, šargarepe i jabuka



Ukus ove čorbe će biti prilično neobičan za prosečno nepce sa ovih prosora, naviknuto na činjenicu da se krem čorbice obično prave od pečuraka ili krompira. Ali šansa da "neobično je" postane "sviđa mi se" nije isključena. Svi ukusi i sve teksture su tu - slatko, slano, kiselo i ljutkasto, plus kremasto i krckavo! I meni je bilo neobično, ali mi se i dopalo, baš-baš!

Saturday, October 22, 2016

Domaća Nutella



Spadam u one za koje se kaže da imaju sladak zub. Čuli ste za tu osobinu, sigurna sam da ne treba da vam objašnjavam šta znači. Kad nekome kažete za svoj sladak zub, niko više ništa ne dovodi u pitanje. To je isto kao da ste rekli da ste narav nasledili od tate, a oblik očiju od mame. Kao nekakva genetska predispozicija prema slatkišima, i bože moj.

A nije tako. Sladak zub je posledica navika stečenih od malena.

Saturday, October 15, 2016

Paprike nadevene sirom



U igri Patin petnaesti, za mesec oktobar izglasan je recept za paprike nadevene sirom. Iako ovaj koncept punjenja paprika nije ništa novo, lično nikad nisam punila paprike sirom. Ili možda jesam, u svojoj vege fazi, al' ima tome decenija i po, ne sećam se jasno da l' behu samo sa sirom ili kombinacijom sira i krompira...