Sunday, July 24, 2016

Ledeni voćni šam


Ovaj desert je nastao u naletu inspiracije dobijene nakon prisustva edukativnoj radionici "Stop bacanju hrane", iniciranoj od strane kompanije Beko, a sve u sklopu promocije njihovih frižidera. Beko frižideri poseduju EverFresh+ tehnologiju, koja produžava svežinu voća i povrća i do 30 dana, i NeoFrost tehnologiju, koja podrazumeva dva zasebna sistema hlađenja u frižideru i zamrzivaču, čime doprinosi optimalnoj vlažnosti i maksimalnom kvalitetu vazduha, što sve dalje utiče na očuvanje svežine i smanjuje potebu za bacanjem hrane usled kvarenja.

Friday, July 15, 2016

Lizebab


Patin kuvar, kasnije preimenovan u veliki narodni kuvar, prepun je interesantnih recepata. U najezdi modernijih, sve atraktivnije opremljenih kuvara, a onda i interneta, koji je štampane kuvare gurnuo u drugi plan, Patin kuvar je ostao nešto što obično svima čuči na polici i skuplja prašinu. Igra pod imenom Patin petnaesti ima za cilj da podstakne domaće food blogere na oživljavanje pojedinih recepata odatle, a sam tim i njihove čitaoce da po nešto i sami isprobaju. Datum za objavu je petnaesti u mesecu, otuda taj broj u imenu igre. U julskom krugu, kao zadatak za isprobavanje, odabran je recept pod nazivom lizebab.

Saturday, July 02, 2016

Rolnice od sirovih tikvica


Bila sam pre neki dan u školi, na dodeli knjižica kod starijeg sina. Stižem pravo s posla, 16.58h, ulazim užurbano, upućujem generički osmeh ka prisutnima u učionici skenirajući je u celosti nekim rezervnim čulom. Nalazim svog klinca koji je stigao pre mene i naveliko ćaska sa drugarom sa kojim se smestio u treću klupu do vrata. Ovlaš ga pomazim po glavi prolazeći pored, kao neka super cool mama koja je baš super svesna svih okružujućih parametara, i produžim do kraja učionice, ka slobodnom mestu u poslednjoj klupi u srednjem redu.