Sunday, February 19, 2012

Jelenina Esterhazi torta

30 comments

Pre svega, ovo je post bez recepta. Koga zanima recept nek' odmah produži ovamo, a u nastavku posta su samo moji utisci.

Tuesday, February 14, 2012

Ljubavna pisma

41 comments


Čežnja za nikad dostignutim i čežnja za izgubljenim nemaju isti ukus...

Friday, February 10, 2012

Viršle u testu

41 comments

Rol-viršle su u Srbiji ustaljeno ime za viršle u lisnatom testu, pa zato neka ovo budu samo viršle u testu. Jer nije lisnato ni malo, naprotiv, obično testo sa malo mleka.

Viršle ja ne kupujem, najviše zbog uverenja da u sve te multiprerađevine od mesa odlazi suviše đubreta i hemije. Ali obično je dragi taj koji ide u nabavke, i odsluša on mene kad mu prigovorim što ih kupuje, ali odsluša me reda radi, jer ih uvek ponovo uzme. Volim ja ukus viršle, tj. volela sam, dok su imale ukus, a onda kad su sve postale plastične i gadne nije mi palo teško da ih sklonim sa jelovnika. Povremeno ponovo probam te neke primerke koji mi niknu u frižideru, i iznova se razočaram u ukus jer sastav i ne gledam. I zamislim se nad debljinom obraza onih koji ovakve proizvode stvaraju i nazivaju hranom.

Saturday, February 04, 2012

Pogačice sa sirom

50 comments

Nema kuće koja nema ovaj recept zapisan u nekoj sveščici. Skoro da nije potrebno zapisivati ga, jer ima ukupno tri sastojka, i to u jednakim količinama. Koliko sira, toliko putera/margarina i toliko brašna. The end.
All rights reserved 2008-2014.
Maja Babić
http://mamajacooks.blogspot.com
kontakt: mamajacooks@gmail.com