Wednesday, December 28, 2011

Krekeri sa susamom i kačkavaljem

29 comments

Srećnu Novu godinu želim svima! Zdravlja na pretek, ljubavi i razumevanja u izobilju, pregršt umeća za nalaženje sreće u malim stvarima, i puno novih i starih ugodjaja za nepce!

Ne znam da li imate običaj da nešto sebi zadate kao domaći na pragu nove godine. Ja se čuvam nepotrebnih obećanja i preambicioznih planova, ali rado iznađem neki zadačić koji je dovoljno mali da nije nerešiv, a dovoljno veliki jer postoji i opstaje godinama. Moj je plan da osvežim neka prijateljstva, koja su svojevremeno zaista bila lepa i iskrena, a posle kad smo svi uleteli u udaja-deca-posao period, polako postala zapostavljena.

Tuesday, December 20, 2011

Šumadijski čaj

18 comments

Prvo što mi je palo na pamet kad sam videla da je Ebba zadala čaj kao temu igre ajme, koliko nas je!, bio je - šumadijski čaj :) Ko slučajno ne zna, šumadijski čaj nema nikakve veze sa čajem, nego je u narodu odomaćeno ime za kuvanu rakiju. 

Wednesday, December 14, 2011

Princes krofne

204 comments

Da li poznajete nekoga ko ne voli princes krofne? Ja ne.
Da li znate nekoga kome ni jednom nisu omanule? Ja ne.
Da li znate razlog tome? Ja da!

Thursday, December 08, 2011

Brownies sa pistaćima

28 comments
 

Prstohvat soli, kulinarski dnevnik jedne Ane, divna je i inspirativna zbirka recepata i fotografija. Po FBI zadatku, šunjamo se i njuškamo po njenoj kuhinji tokom novembra i decembra 2011. godine. Teško je napraviti selekciju iz repertoara nekoga ko ima vrlo sličan ukus kao što je moj, pa mi se skoro sve dopada. Odlučila sam se za brownies. U fazi sam crnih kolača.

Monday, December 05, 2011

Špagete a la bolonjeze

42 comments

U Srbiji postoji navika jedenja testenine koja bogato pliva u sosu. Svako ko je odrastao sa takvim navikama, kad u restoranu dobije testeninu koja je samo "zamazana" nekim sosom ima strah da će ostati gladan. Navike su čudo, pa i nakon što se uvere da nisu ostali gladni i da je klopa bila baš dobra, za "po kući" će se uvek odlučiti za bogato natopljene varijante. Ovde ode litar soka od paradajza, može i više, može da se doda i čaša vina ili vode, niko se neće buniti. A bunili bi se, kad bi se ukupni čorbasti deo sosa sveo na dve-tri kašike paradajz pirea i čašu tečnosti, kao što neke verzije recepta traže.
All rights reserved 2008-2014.
Maja Babić
http://mamajacooks.blogspot.com
kontakt: mamajacooks@gmail.com