Monday, May 30, 2011

Kocke od spanaća


Ovog meseca kuVariramo na temu rolata od spanaća, po receptu sa Jeleninog bloga. Ovom krugu sam se lako priključila, jer spanać baš volim, a rolate retko pravim.

Što se i pokazalo vrlo uskoro, kad sam dobila koru koju nisam mogla ili umela da uvijem, pa je moj rolat naglo iskazao želju za nekim oštrijim oblikom, i složio se sa predlogom da postane kolač. Šta sad, nemojte da ste formalisti :)

Wednesday, May 25, 2011

Pavlova sa jagodama i par zaključaka o belancima


Recept za poslasticu pod imenom Pavlova imam od ranije na blogu, a sad samo da podsetim na jedan od najjednostavnijih dezerata koji se tako savršeno slaže sa jagodama. U originalu, na Pavlovu se stavljaju jagode, borovnice i kivi, a naravno da može i samo nešto od toga ili pak neka druga kombinacija voća. Evo jedne čisto jagodičaste verzije, dok je sezona u jeku.

Tuesday, May 24, 2011

Pivo III ili marinirana krilca

Pošto sam dva posta protraćila na pivo, a nikakav recept nisam ponudila, evo sad malo da se iskupim.

Nisam nešto luda da pivo sipam u hranu, kad mogu u sebe, ali ima tu par stvari u kojima se pivo može naći kao sastojak. Poh za orli, poneko prhko testo tipa ove kiflice, gulas ili nešto slično, pa čak i neki kolač... Ali nigde se tu ne oseća ukus piva, tako da oni koji ga očekuju, moraće svejedno da popiju po pivo pride, a oni koji ga ne vole neće imati problem da progutaju bilo šta od tih jela.

Saturday, May 21, 2011

Pivo II


Kao što sam u prethodnom postu obećala, otišla sam u Maxi i donela 12 vrsta piva. U korpu sam stavila skoro sve što se našlo na rafu, na delu sa flašicama od 0,33 l. Tu je bilo deset svetlih i dva crna piva. Na kasi sam pobrala par neskrivenih izraza muške zadivljenosti, iskazane sjajem u očima dok šetajućim pogledima pretrčavaju od korpe, do mog lica, pa nazad do korpe, sa obaveznom kratkom proverom atributa negde na polovoni te visine.

Friday, May 20, 2011

Pivo


Što se mene tiče, Ana je za ajme, koliko nas je! odabrala temu koja ne mora da se menja do kraja godine. Veliki sam ljubitelj piva. Jednostavno, to je moje piće već... Bolje je da se ne hvalim svojim pivskim stažom. Nedavno mi je bio rođendan i znate koliko sam godina napunila. Ako bih vam rekla koliko dugo već pijem pivo, sigurno ne biste odoleli da oduzmete ta dva broja, a onda bi me roditelji sitne ženske dece pogledali spuštenih obrva, i možda bi deca ni kriva ni dužna dobila vaspitnu lekciju. Prećutaću taj podatak.

Friday, May 06, 2011

Pesto od peršuna


Ekonomična verzija pesto sosa. Indijski orah umesto preskupih pinjola, peršun umesto bosiljka. Vrlo fino, svidja mi se, iako za pestom, samom po sebi, nisam nešto luda.