Blogger Widgets
                   

Sunday, January 03, 2010

Ohridski čomlek


Čomlek je bio naša novogodišnja večera i mogu reći da nam se dopao. Mislim da bi bilo još bolje da nije bilo onoliko čorbice koliko je bilo, tj. ja bih smanjila količinu vina kojim se naliva meso i luk. Ili ubacila koji komad krompira. Ok, to više ne bi bio čomlek, ali sigurna sam da bi bilo ukusno.

Ovo je moja ulaznica za igru kuVarijacije, u čijem je decembarskom krugu tema bio Ohrdiski čomlek po receptu Pavloske sa Coolinarike.

Sastojci:
800 g telećeg mesa
800 g sitnog luka
5-6 čenova belog luka
200 ml belog vina (može i manje!)
so, biber, lovorov list
kašičica šafrana

Postupak:
Meso iseći na komade u veličini glavica luka. Posoliti i ostaviti oko pola sata. Beli luk očistiti ali čenove ostaviti cele. Poredjati meso, crni i beli luk u vatrostalnu posudu sa poklopcem, posuti solju, biberom, šafranom, ubaciti list lovora i sve preliti vinom. Peći u rerni oko 2-2.5h na 180°C, poklopljeno.

Pogledajte kako je ostalima ispao čomlek.

Recipe in Enlish.

16 komentara

  1. Super izgleda i ja sam ga bas zavrsila. Jako fino jelo.

    ReplyDelete
  2. Komplimenti Majo, izvrsno izgleda na ovoj fotki.
    Kod mene nije bilo toliko safta (čorbice), a slijedila sam mjere i postupak iz recepta. Nama se zaista veoma dopao i sad mi je vrlo drago što je čomlek bio tema.

    ReplyDelete
  3. Moram priznati da i na slici izgleda vrlo primamljivo, mogu misliti kako je tek ukusno...nisam stigla da ga isprobam u okviru proslomesecne igrice, ali nadam se da ce biti prilike...njam!;)))

    ReplyDelete
  4. Ma nisam ga radila ali imam namjeru prema receptu iz Kuharice moje prijateljice Lene. Malo je drugačiji.

    ReplyDelete
  5. Evo opet: tvoj izgleda fenomenalno! Nemam ništa protiv safta!

    ReplyDelete
  6. Definitivno vrlo upotrebljiv recept!
    Tvoj odlično izgleda!

    ReplyDelete
  7. wow, izgleda fenomenalno :)) hvala ti i radujem se sto vam se recept dopao :)
    Pavloska

    ReplyDelete
  8. Super izgleda,sad mi zao sto nisam i ja pravila ali hoću..:)

    ReplyDelete
  9. Kao prvo sretan Bozic!!!
    A kao drugo super izgleda comlek (volim takva jela), a jedva cekam rezultate Kuvarijacija (spremam se da probam medovig vec stoljecima, pa nikako, mozda ga neko vrijedniji od mene napravi))!

    ReplyDelete
  10. pravo zimsko jelo! obavezno cemo ga kuci isprovat. draga mamajac na mom blogu imas nagradicu.

    ReplyDelete
  11. Izgleda vrlo ukusno! Slike su prelepe, a tvoj blog obozavam, ucinila sam se slobodnom pa sam tvoj blog stavila kod mene u linkove, mozes li ti moj sajt saviti kod tebe u linkove
    http://kulinarski-kutak.6te.net

    ReplyDelete
  12. Recepti Pavlovske su baš dobri, i ja sam u Čomleku stavila manje vina kao ti, ali to je sve individualno. Fotografija ti je mnogo lijepa, fino ste se ugostili za Novu godinu:)

    ReplyDelete
  13. Draga Majo,srećna ti Nova 2010. godina. Puno sreće i zdravlja želim tebi i tvojoj porodici.

    ReplyDelete