Thursday, November 19, 2009

Pelisterska tava


Na blogu Gastronomska zbrka, koji je pod FBI istragom u novembru, ima puno recepata pod tagom "jela sa mesom". Moj dragi je izraziti mesožder i obradovao se kad sam mu rekla da će narednih par ručkova zasigurno biti sa mesom, tačnije, meso sa nečim.

Pelisterska tava nije bila loša, ali meni je bilo malo suvo. Mislim, samo meso mi je bilo suvo, ovo okolo je bilo super. Mislim da je meso trebalo marinirati da bi bilo sočnije. Ali i ovako se sve pojelo :)


Sastojci:
1 kg svinjskog karea
2 manje glavice luka
300 g šampinjona
200 ml belog vina
3-4 kisela krastavčića
1 kašika senfa
beli luk u prahu
so
biber

3 jaja
250 ml kisele pavlake

Postupak:
1. Meso iseći na tanke šnicle i dodatno istanjiti čekićem. Posoliti, pobiberiti i kratko prepržiti na tiganju.
2. Na ulje na kom se peklo meso dodati sitno iseckan luk, dinstati dok ne omekša (dodati još ulja/vode ako je potrebno). Zatim ubaciti pečurke isečene na tanke listiće, iseckane krastavčiće, senf, začine i naliti belim vinom i kuvati još malo.
3. Sipati polovinu sosa na dno vatrostalne posude, poredjati šnicle stepenato preko, pa sipati ostatak sosa preko. Izmešati 3 jaja i čašu pavlake i preliti preko, pa peći oko 30-45 minuta na 200°C.


Ingredients:
1 kg pork boneless sirloin
2 small onions
300 g mushrooms
200 ml white wine
3-4 mini pickles
1 tbsp mustard
garlic powder
salt
ground pepper

3 eggs
250 ml sour cream

Directions:
1. Cut the meat into fillets and flatten them with a kitchen hammer. Sprinkle with salt and pepper and fry on both sides for a short time.
2. Use the oil the meat was fried on, add finely chopped onions and saute until onions are semi-soft adding some more oil or water if necessary. Stir in the finely sliced mushrooms, add diced pickles, mustard, spices and wine and cook.
3. Pour the half of prepared sauce into the baking pan, arrange the fillets over it and pour the remaining sauce over. Mix eggs and sour cream and pour all over the dish. Bake for about 30-45 minutes in the oven preheated to 200°C.

komentara: 3

  1. ajoj, kako ovo fino izgleda, a po sastojcima zvuci:)

    ReplyDelete
  2. Ovo stvarno super izgleda, mozda da uzmes svinjski vrat umjesto karea, kod karea ti bas nema puno pomoci, to je jednostavno krto meso.

    ReplyDelete
  3. slazem se sa melrose, vrat je vrat :)

    ReplyDelete