Blogger Widgets
                   

Tuesday, March 03, 2009

Ajvar projarice


Kupila sam neki ljuti ajvar, greškom. Volim kad je malo ljut, ali ovaj je za moj ukus nejestiv u vidu namaza preko hleba. Koristim ga kao začin tj. dodatak za kuvana jela, a sad sam ga dodala u testo. Ajvar je dao malo kolora inače žućkastim projaricama, i jedan sasvim diskretno ljutkast ton kukuruznom testu.

Ajvar projarice šaljem Branki, domaćici ovomesečne igre ajme, koliko nas je! u kojoj spremamo jela na temu ljute paprike. Igru je pokrenula monsoon polovinom prošle godine, više o igri pročitajte ovde.


Sastojci:
* šoljica zaprema 100 ml
3 šoljice brašna
3 šoljice kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
4 šoljice mleka
2 jaja
1 šoljica masti (ili ulja)
1 šoljica ljutog ajvara

Postupak:
1. Spojiti suve sastojke - brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so.
2. Dodati ostalo - mleko, jaja, mast/ulje i ajvar. Sve dobro izmešati. Sipati u muffin kalupe. Testa ima za 12 regularnih plus 12 mini muffina.
3. Peći 15-20 minuta na 180-200°C ili dok se ne oseti intenzivan miris a gornja kora dobije male pukotine.

15 komentara

  1. prefino izgledaju! pogotovo zato jer sadrže ajvar..:)

    ReplyDelete
  2. i još zaboravih reći..dobila sam nedavno čokoladu sa čilijem na poklon..i pošto je ne volim, pokuašala sam je uvaliti u jedan kolač tako da je ipak ne bacim i misleći da će kolač ublažiti ljutinu..ali još mi je uvijek bilo prepreljuto ;(

    ReplyDelete
  3. Jesi brza draga moja :):):)
    Ma najbrza si :)))

    ReplyDelete
  4. Marigold, nisam probala jos tu ljutu cokoladu, uopste ne mogu da pretpostavim da li ce mi se dopasti. Moja kuma koja je probala kaze da sve druge cokolade padaju u vodu nakon ljute, toliko joj se dopalo.

    Branka, ajvar projarice sam pravila o vikendu, i juce pripremila post, danas samo da dodam slike i objavim, kad ti objavljujes temu. Idealno mi se uklopilo, i eto, najbrza sam :)))

    ReplyDelete
  5. ma odlična ideja iskoristiti ajvar u tijestu! ja ga često dodam malo u smjesu mljevenog mesa kad radim pljeskavice i baš daje poseban šmek...vjerujem da su ove projice super! :)

    ReplyDelete
  6. ajvar mi nije omiljen namaz, ali ovako u tijestu bi mogao biti itekako dobar
    dobro si to smislila

    ReplyDelete
  7. Meni je uživanje pratiti tvoj blog. Slatki recepti su super, glavna jela ne spremam jer je to nešto do moje ishrane, ali druga stvar koju moram da pohvalim su fotografije, bravo!

    ReplyDelete
  8. Kakva odlicna ideja, dobila si super bojicu!!!
    Ja volim ljut ajvar, eto sad mi je ostao samo blagi, ljuti sam sav smazala.
    Ovo vredi probati, divne slike, vidjela sam na coolki, i odusevila se!!!
    Ja sam probala ljutu cokoladu preko Foodbuzz-a, one Cowgirl chocolates, i bile su fine, mada nisu toliko ljute, tek toliko da malo pecnu --- mozda samo meni nisu :)

    ReplyDelete
  9. Predivno izgledaju! Obozavam ljuto :)

    ReplyDelete
  10. Hvala devojke.
    Morticia, hvala, pozdravi!

    ReplyDelete
  11. Volim ajvar! Spremam recept i probam!

    ReplyDelete
  12. ovo mora da se isproba, naravno sa sa ajvarom koji nije ljut :)

    ReplyDelete
  13. Hello,


    We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM!!! YUM!!!.
    We would like to add it to the Petitchef.com.

    We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
    enjoy your recipes.

    Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
    and benefit from their exposure on Petitchef.com.

    To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

    Best regards,

    Vincent
    petitchef.com

    ReplyDelete
  14. Pravila pre par dana ;)
    Pojela se u roku od sat vremena i pobrala komplimente svih ;)

    ReplyDelete